ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ο χειρότερος δρόμος…

Δε νομίζουμε ότι υπάρχει οδός στα Γιάννενα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι η Β. Κουρεμένου, στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το Στάδιο των «Ζωσιμάδων». Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, λασπόνερα και παντός είδους βρωμόνερα, προερχόμενα (παράνομα;) από γήπεδο πολυκατοικίας της οδού Σαμουήλ (αριθμ. 40), περνούν από τις εισόδους των οικιών. Η κατάσταση, ιδίως όταν βρέχει, και η δυσοσμία είναι αφόρητη! Αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής ήλθαν, είδαν, συμφώνησαν και… απήλθαν. Αποτέλεσμα, ουδέν! Οι κάτοικοι της οδού, έχουν ήδη ετοιμάσει φάκελο, προκειμένου να τον καταθέσουν στο Γραφείο του Συνηγόρου του Δημότη, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από αύριο.

Είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ο κ. Χρήστος Πάνου, έμπειρος νομικός, θα δει την εξόφθαλμη παρανομία και θα δώσει την δέουσα λύση στο χρονίζον σοβαρό πρόβλημα…

Χ.

Αναντίστοιχα τα πρόστιμα…

Μετά τη μείωση των παραβόλων στα δικαστήρια, το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η μείωση των προστίμων για τις τροχαίες παραβάσεις, που σήμερα και μετά τις κατακόρυφες μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι υπέρογκες, οπότε δύσκολα μπορούν να πληρωθούν από πολλούς πολίτες. Μπορεί, ας πούμε, για ορισμένες από αυτές, όπως παράβαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κλπ., να μειωθούν τα πρόστιμα και να αυξηθούν τα διοικητικά μέτρα, ενώ για άλλες, όπως διπλοπαρκάρισμα, στάθμευση σε επικίνδυνα σημεία, κλπ., να μην επιτρέπεται για κανένα λόγο «σβήσιμο» κλήσεων. Ας γίνει τέλος πάντων κάτι, γιατί σήμερα και παραβάσεις γίνονται και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε.

Ν.

Το ανέκδοτο…

Δεν τους πιάνεις πουθενά τελικά αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, μ’ αυτά που λένε και κάνουν! Όπου βρεθούν και όπου σταθούν εμφανίζονται ως διχασμένες προσωπικότητες που αναγκάζονται να κάνουν διαφορετικά πράγματα από εκείνα που σκέφτονται και λένε! Ένας ακόμη τέτοιος παρουσιάστηκε στην Άρτα και προεξόφλησε την αποτυχία του φορολογικού συστήματος, το οποίο είναι άδικο και αναποτελεσματικό και όποιος μιλάει για επενδύσεις, αυτό μοιάζει με ανέκδοτο! Πρόκειται φυσικά για τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Τρυφ. Αλεξιάδη. Τα δάκρυα του υπουργού «έπνιξαν» ακόμη και τον Άραχθο!

Γ.Γ.

Έμοιαζε με κομπινεζόν…

Άλλο χάλι και τούτο! Δεν μας έφθανε ο πρωθυπουργός που κυκλοφορεί χωρίς γραβάτα σε επίσημες υποδοχές, όταν όλοι τηρούν το πρωτόκολλο, τώρα προστέθηκε και η Περιστέρα! Δίπλα στους επισήμους με φόντο τις σημαίες των δύο κρατών φορούσε ένδυμα δεξίωσης σε γάμο! «Ετούτοι είναι… σουργούνια» θα έλεγε η μητέρα μου που αν και αγράμματη ήξερε τι να φορέσει στην εκκλησία ή στη λαϊκή για να ψωνίσει. Για βάλτε δίπλα τους μια φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την Αμαλία! Όσο για τα άλλα ενδιαφέροντα της Περιστέρας, που δεν της αφήνουν χρόνο να ασχοληθεί με τα ενδυματολογικά, κόψτε λίγο. Δεν είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου. Αν βρέθηκε σε πανεπιστημιακή σχολή αυτό έγινε με απόσπαση από την Α/θμια  Εκπ/ση, μετά τον νόμο που ψήφισαν πρόσφατα…

ΜΑΤ

Ας ρυθμίσουν τους διακόπτες…

Ώρα 7 το απόγευμα, προχθές, και τα φώτα στην παραλίμνια παιδική χαρά, στην Γαριβάλδη, ήταν αναμμένα, όπως ανέφεραν στην στήλη περιπατητές που βρέθηκαν στο σημείο.

«Ή θα επικρατεί πλήρης συσκότιση, ή τα φώτα θα ανάβουν πριν ο ήλιος δύσει σ’ αυτή την πόλη», σημείωσαν περιπαικτικά, ζητώντας να γράψουμε κάτι, μπας και ευαισθητοποιηθεί κανείς  και ρυθμίσει σωστά τους διακόπτες.

Αλήθεια, μήπως έχουν λεφτά για ξόδεμα εκεί στον Δήμο Ιωαννιτών και δεν το ξέρουμε;

Ε.

Είδες η ΔΕΗ;

Έκπτωση 15% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Δεν προλάβαμε να χαρούμε και η βόμβα έσκασε. Μόνο στην κατανάλωση του ρεύματος. Όχι στο γενικό λογαριασμό. Δηλαδή; 2-3 ευρώ η έκπτωση. Κι αυτό γιατί την παρέσυραν οι κακές παρέες.

Έκαναν εκπτώσεις οι ιδιώτες ανταγωνιστές της και… παρασύρθηκε και η ΔΕΗ. Μόνο που ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακες!..

Θ.

* * *

Λέτε να τους μιμηθεί…

Παλιότερα ο Τσάβες χρυσοπωλούσε το πετρέλαιο της χώρας του και σκόρπιζε τα χρήματα κατά την κρίση του! Και τώρα που ο λαός λέει το «ψωμί ψωμάκι» και δεν βρίσκει φάρμακα, τώρα δόθηκε πάμφθηνο πετρέλαιο στους Κινέζους, προκειμένου να αποπληρώσουν παλιότερα χρέη τους. Και αυτό το μοντέλο το θαύμαζε και ο Τσίπρας! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους μιμηθεί πέρα για πέρα. Έκανε βέβαια αρκετά βήματα αλλά δεν σκοτωθήκαμε ακόμη έξω από τα Σούπερ Μάρκετ… Εκτός κι αν είναι κι αυτό μέσα στις επιδιώξεις του. Πάντως ο Γιάνης αναφώνησε προ ημερών ότι αυτός εφηύρε τον «κόφτη»! Γιατί του κλέβουν την πατρότητα και τον χρεώνουν στη ΝΔ; Μόνο στον εαυτό τους δεν αποδίδουν καμία ευθύνη… Όλα τα κακά κι ανάποδα οι άλλοι τα κάνουν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Αφού μπήκαν λουκέτα σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις τώρα αρχίζει το πανηγύρι των μεγάλων. Μετά την τραγική κατάληξη του επί κεφαλής της εταιρείας «Μαμιδάκη» ο γιός του περιέγραψε με τρεις λέξεις την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα: «γραφειοκρατική και φορολογική κόλαση»! Εκείνοι που ζουν από κοντά την όλη κατάσταση ξέρουν. Εκείνοι που κάνουν ότι δεν ξέρουν, είναι οι κυβερνώντες τον τόπο κατά το παρελθόν και σήμερα. Πόσες εταιρείες θα εξαφανιστούν για να κάνουν το χρέος τους οι πολιτικοί μας; Και η Εταιρεία αυτή λειτουργούσε με αρχές. Αυτό το ξέρουν εκείνοι που ωφελούνταν από τη λειτουργία της, δηλαδή οι εργαζόμενοι… Τη χαρακτήρισαν εταιρεία πρότυπο για τους εργαζόμενους. Κρίμα για όλους… εργοδότες και εργαζόμενους.

Ψάχνουν για ξένες επενδύσεις!

Ενώ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης οι επιχειρήσεις που θα αφήσουν μεγάλα χρέη στις τράπεζες, τα οποία όπου νάναι θα ξαναθυμηθούν να τα χρεώσουν σ’ εμάς, τρέχει ο πρωθυπουργός στην Κίνα, εκλιπαρώντας τους να επενδύσουν στην Ελλάδα! Εκτός κι αν πήγε στην Κίνα για να κάνει ανάβαση στο Σινικό τείχος προκειμένου να χάσει κανένα κιλό μια που εδώ φοβάται να κυκλοφορήσει ελεύθερα και ούτε τζόκινγκ κάνει στο βασιλικό κήπο, ούτε ξεμυτάει λίγο πιο έξω.  Εκεί ένιωσε ασφαλής και έφθασε στο ψηλότερο μέρος. Αν όμως η COSCO που είναι κρατική εταιρεία έστειλε τις εμπειρίες της από τη στάση του υπουργού της κυβέρνησής μας κι αν η φωνή του υιού Μαμιδάκη έφθασε μέχρι την Κίνα, λέτε να αποφασίσουν να κάνουν κι άλλες επενδύσεις;

Δεν μένουν κρυφές!

Οι πληροφορίες διαδίδονται από στόμα σε στόμα. Έτσι τίποτε δεν μένει κρυφό. Όταν οι υποψήφιοι επενδυτές μαθαίνουν ότι το ελληνικό κράτος κατάσχει  κάθε υπόλοιπο στους λογαριασμούς, προκειμένου να πάρει τα χρωστούμενα από τον πολίτη λέτε να τολμήσουν να επενδύσουν; 5.400.000.000 ευρώ οφείλει το κράτος στους πολίτες αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις υποχρεώσεις του. Αντιθέτως, αυξαίνει τον αριθμό των συμβούλων του και τους καλοπληρώνει. Και ο επιχειρηματίας;  Τι να κατάσχει από το κράτος; Και πόσα πρέπει να πληρώσει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει το δίκιο  του; Έτσι δεν χτίζεται η εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό οι πολίτες βρίσκουν τρόπους να κλέβουν το κράτος χωρίς τύψεις…

Θεανώ Βλάχου