ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πήρε την ευλογία του...
Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσία του στα Γιάννενα για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ, να μην πρόλαβε να επισκεφθεί τοπικούς φορείς λόγω πιεσμένου προγράμματος, βρήκε το χρόνο όμως για μια επίσκεψη - εξπρές στην Μητρόπολη Ιωαννίνων. Συνοδευόμενος από τους κ.κ. Τασούλα, Βασιλείου, Λαζάνη και Γερασιμίδη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μάξιμο και συνομίλησε μαζί του για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί,ότι και κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο Άδωνις είχε συναντήσει τον κ. Μάξιμο ως υποψήφιος, τότε, Πρόεδρος του κόμματος.
Ν.Γ.

Ο καλύτερος... πρεσβευτής!
Αξιοσημείωτη είναι μια παρένθεση που έκανε στην ομιλία του στα Γιάννενα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, όταν μιλούσε για την προστασία της φέτας: «Κάνοντας έρευνα στην αγορά του Γιοχάνεσμπουργκ για τη φέτα, βρήκαμε», είπε, «να υπάρχουν 47 τυριά που πωλούνταν με το όνομα "φέτα". Από αυτά μόνο ένα ήταν από αιγοπρόβειο γάλα και αυτό ήταν από την Ήπειρο»! Άλλη μια απόδειξη ότι είναι ο καλύτερος ... πρεσβευτής μας ανά την υφήλιο. Γι’ αυτό φαίνεται και την έβαλαν στο μάτι.
Ν.

Πού τα αγγελτήρια;
Πριν ένα χρόνο περίπου η ΔΕΗ έβγαλε από τη θέση του έναν πίνακα αγγελτηρίων (κηδείες και μνημόσυνα) λόγω εργασιών στην Πλατεία της Καραβατιάς. Όπως επισήμανε στη στήλη φίλος αναγνώστης, τον παράτησαν κάτω κι έκτοτε παραμένει ριγμένος σ’ αυτό το σημείο. Άρα, ο πίνακας είναι σε αχρηστία, ενώ η ΔΕΗ δεν αφήνει στις κολώνες της να κολλάνε αγγελτήρια! Πώς λοιπόν θα ενημερώνεται σχετικά ο κόσμος που μένει στην περιοχή, αναρωτιέται ο αναγνώστης μας και κάποιος πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση!
Κ.Α.

Γιατί σκότωσε...
Πολλοί αναρωτιούνται: Γιατί ο 14χρονος σκότωσε! Η εξοικείωση των παιδιών με τη βία και τους φόνους, αφού οι γονείς δεν ελέγχουν τι βλέπει το παιδί τους στην τηλεόραση, οδηγεί στην απαξίωση της ζωής! Η χρήση όπλων από τα παιδιά, ακόμη και η κακοποίηση των ζώων  τα εξοικειώνει με τη βία! Και μετά, κατόπιν εορτής γίνονται κάποιες συζητήσεις για τη βία στα σχολεία! Όταν συμβεί το κακό το συζητούν για λίγο πέφτοντας δήθεν από τα σύννεφα και μετά όλοι ξεχνάνε… Και οι θήτες ανήλικοι καταλήγουν σε αναμορφωτήρια απ’ όπου βγαίνουν χειρότεροι ενώ τα ΜΜΕ εξακολουθούν να προβάλουν το κακό με ελάχιστες αναφορές στο καλό αποφεύγοντας να δείχνουν πράξεις που αξίζει να τις μιμούνται..
Θ.

Για τη ΔΕΥΑΙ…

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μου διαμαρτύρονται επειδή η ΔΕΥΑΙ δεν απαιτεί την εξόφληση των λογαριασμών της ύδρευσης-αποχέτευσης από τον ενοικιαστή στου οποίου το όνομα βγαίνουν οι λογαριασμοί. Έτσι οι ενοικιαστές φεύγουν αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς αλλά η ΔΕΥΑΙ απαιτεί την εξόφληση των χρεών από τον ιδιοκτήτη!  Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές δεν πληρώνουν τις οφειλές τους αφού γνωρίζουν ότι εκείνοι δεν έχουν επιπτώσεις. Αυτό δεν συμβαίνει με τη ΔΕΗ η οποία απαιτεί την εξόφληση από τον ενοικιαστή που χρησιμοποιεί το δίκτυο… Καιρός είναι να αλλάξει στάση και η ΔΕΥΑΙ η οποία εκσυγχρονίζεται με τον αραμπά…
ΜΑΤ

Άντε να υπερασπιστείς!
Όταν είσαι στο ίδιο κόμμα με πολιτικούς όπως ο Ν. Φίλης που κάθε μέρα εκστομίζουν κι από ένα – δύο «μαργαριτάρια» είναι λογικό να έρχεσαι σε δύσκολη θέση όταν πρέπει να υπερασπιστείς δηλώσεις τους. Το έπαθε αυτό χθες το πρωί ο Χρήστος Μαντάς ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει στον «Real fm» την άποψη του υπουργού Παιδείας ότι το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι στα… όρια της συνταγματικής ανοχής. Ενοχλημένος ο Γιαννιώτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε εύσχημα να πάρει θέση! Πάντως, σημείωσε ότι «οι πρωταγωνιστές του κινήματος «παραιτηθείτε» δεν είναι άσχετοι με τα κόμματα εξουσίας της προηγούμενης περιόδου»!
Κ.Α.

* * *

Αυτό θα πει πολιτική!
Αποφάσισε η κυβέρνηση να ζητήσει προκαταβολή φόρου για το 2017 σε ποσοστό 100%! Πώς να μη την ευγνωμονούν οι επιχειρηματίες αλλά και οι επαγγελματίες; Θα μου πεις, αυτοί δεν ξέρουν ούτε τι έσοδα θα έχουν τον επόμενο μήνα, ούτε αν θα βάλουν λουκέτα, ούτε αν θα ζουν οι ίδιοι! Γιατί να δώσουν προκαταβολή; Αυτοί ίσως να μην είναι σε θέση να δώσουν ούτε το φόρο του 2016 και θα δώσουν  και την προκαταβολή; Αλλά η λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας ξέρει τι κάνει. Ας μην αμφισβητούμε τις αποφάσεις της. Αυτή μόνο για το καλό του λαού παλεύει. Όποιος δεν το αντιλήφθηκε ακόμη έχει προκαταλήψεις και κακές προθέσεις. Για ρωτείστε και τον Πάνο Καμμένο που μας ξέκοψε κάποτε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Εκείνο το «ΠΟΤΕ» ηχεί ακόμη στ’ αυτιά μας…

Καλά κάνουν…

Καλά κάνουν κάποια στελέχη της κυβέρνησης και μας υπενθυμίζουν κάθε λίγο και λιγάκι ότι η πολιτική που ασκούν έχει ταξικό πρόσημο! Εμείς οι αμφισβητίες πρέπει να το εμπεδώσουμε καλά και να μην αμφιβάλουμε για τις προθέσεις τους. Θα μου πεις, οι προθέσεις από την πράξη μπορεί και να απέχουν παρασάγγας αλλά τι σημασία έχει; Πή­ραν τα χρήματα από τους πλούσιους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τα έδωσαν στους φτωχούς που έπαψαν να είναι φτωχοί γι’ αυτό τους αλάφρυναν  αφαιρώντας τους το ΕΚΑΣ. Ας μην είναι πλεονέκτες οι φτωχοί. Να ευγνωμονούν αυτή την κυβέρνηση που έχει κάθε μέρα την έγνοια τους… Όπου και να πάνε όπου κι αν σταθούν για το επίπεδο ζωής των φτωχών παλεύουν!

Με ποια κριτήρια;
Ενοχλήθηκε ο κ. Αλεξιάδης όταν τον πίεζε ο δημοσιογράφος για τις προεκλογικές τους υποσχέσεις που δεν έχουν σχέση με την κυβερνητική πρακτική! Τον εξέπληξε λοιπόν ο υπουργός όταν τον ρώτησε αν θα κρίνει την κυβέρνηση με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες της ή με αυτά που κάνει σήμερα. Άντε ντε! Τι να πρωτοθυμηθούμε από αυτά που μας υποσχέθηκαν; Κι ας πούμε ότι ξεχνάμε τις μπαρούφες τους και κάνουμε μια νέα αρχή κοιτάζοντας μπροστά. Τι ακριβώς να κρίνουμε από το έργο που βιώνουμε; Να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι; Ο κ. Αλεξιάδης λέτε να είναι ευχαριστημένος; Πίσω να κοιτάξει, ψέματα θα δει! Μπροστά να δει, θα αντιληφθεί ότι κάθε απόφασή τους προκαλεί την αγανάκτηση του λαού…

Τους υποστηρίζουν!..
Ακούμε ότι η νέα τρόικα είναι υποστηριχτική προς τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση! Και πώς να μην είναι; Μήπως τους χαλάει χατίρι; Εκείνοι δίνουν εντολές και η κυβέρνηση τις αποδέχεται κάνοντας ότι διαπραγματεύεται για την τιμή των όπλων! Σε πολλές περιπτώσεις πηγαίνει ακόμη παραπέρα. Να σκεφτείς ότι σε όλη την Ευρώπη, όπως απάντησε στον ευρωβουλευτή Κύρκο ο Μοσχοβισί, οι υπηρεσίες για τη φροντίδα των ηλικιωμένων έχουν 0% ΦΠΑ και ο Τσίπρας έβαλε 24% ακόμη και στα γηροκομεία! Όσο για την πώληση των κόκκινων δανείων σε χαμηλή τιμή στα Hedge Funds, δηλαδή στα κοράκια, και όχι στους δανειολήπτες, όπως έγινε στην Κύπρο, αυτή είναι μία τσίπρια υποχώρηση!
Θεανώ Βλάχου