ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ποδήλατα για όλους!
Δεκάδες κοινόχρηστα ποδήλατα, διαθέσιμα σε κάθε Γιαννιώτη για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη έχει τοποθετήσει σε δημόσιους χώρους του ο Δήμος Ιωαννιτών (φωτό). Έτσι, δεν έχουν καμία δικαιολογία πλέον όσοι ξέρουν να κάνουν ποδήλατο, να κινούνται μόνο με Ι.Χ. στο κέντρο! Η διαδικασία χρησιμοποίησής τους είναι εξαιρετικά απλή! Πάει κανείς στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου, στην οδό Μουλαϊμίδου με την ταυτότητά του ανά χείρας και παίρνει μία κάρτα η οποία ισχύει για πάντα και μ’ αυτήν ξεκλειδώνει κάθε φορά ένα ποδήλατο και το χρησιμοποιεί! Για τους δημότες η κάρτα είναι δωρεάν! Ποδήλατα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στη Βιβλιοθήκη, στην Περιφέρεια, στο Ρολόι, στην Παραλίμνιο κ.λ.π.! Όσοι πιστοί λοιπόν… σπεύσατε! Καλό θα σας κάνει!
Κ.Α.
Μοίρασε μπάλες...
Μπορεί ο Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου να αγωνίζεται πλέον στο Καμπιονάτο και στην ομάδα της Μπολόνια, ωστόσο δεν ξεχνά ούτε την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ούτε τα τμήματα υποδομής. Έτσι,κατά την παραμονή του στα Γιάννενα πριν λίγες μέρες, επισκέφτηκε τους νεαρούς παίχτες των ακαδημιών και πέρα από τις εμπειρίες του που μοιράστηκε μαζί τους, τους δώρισε μπάλες ποδοσφαίρου. Παράδειγμα προς μίμηση ο διεθνής ποδοσφαιριστής που δεν ξεχνά την ομάδα που τον ανέδειξε και στηρίζει έμπρακτα τους νέους αθλητές …
Ν.Γ.
Λίγο καθάρισμα…
Κλάδεμα στα δέντρα ανά την πόλη έκανε αρκετό η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε! Τώρα λοιπόν κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και με τα φυτά που φυτρώνουν στις ρίζες από τα νέα δεντράκια τα οποία έχουν τοποθετηθεί στους πεζόδρομους του κέντρου (φωτό), δηλαδή σε Μιχ. Αγγέλου και Βλαχλείδη. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται να τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο. Μπορούν και οι καταστηματάρχες ή οι ιδιοκτήτες καφετεριών να καθαρίζουν που και που τα δεντράκια έξω απ’ τα μαγαζιά τους! Ένα – δύο αν αναλάβει ο καθένας, λύνεται το ζήτημα!..
Κ.Α.

Πώς να καταλάβει…
Πώς να καταλάβει ο Τσίπρας τι τραβάνε οι Έλληνες που έχουν πολλά προσόντα αλλά δεν βρίσκουν δουλειά και αναγκάζονται να μεταναστεύουν; Πώς να καταλάβει γιατί δεν κάνουν οικογένεια; Εκείνος έλυσε αυτά τα προβλήματα για πάντα. Δεν πρόλαβε να δουλέψει για την εταιρεία που έκανε με τους κολλητούς του και έγινε βουλευτής με όλα τα προνόμια! Πολύ γρήγορα και χάρη στα ψέματα που είπε στο λαό έγινε και πρωθυπουργός! Από δω και πέρα ακόμη κι αν χάσει την εξουσία το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο. Ως τέως πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό για να εκλέγεται βουλευτής για όλη του τη ζωή. Εξασφαλισμένο το …μεροκάματο και με το παραπάνω και πληρωμένες από τη Βουλή οι ασφαλιστικές εισφορές στο επαγγελματικό του ταμείο μέχρι που να πάρει σύνταξη…
Θ.

Άμεση ανταπόκριση!
Στο φύλλο της Τρίτης έγραφε η στήλη για τα άκοπα αγριόχορτα στην περιοχή της Βρυσούλας, που είχαν φτάσει σε ύψος τα δέντρα, μεταφέροντας την αγανάκτηση των κατοίκων στην πε­ριοχή. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών και χθες ο χώρος καθαρίστηκε, προκαλώντας ανακούφιση στους περιοίκους, που απαλλάχτηκαν από τα χορτάρια που κόντευαν να τους… πνίξουν! Η στήλη μεταφέρει τις παρατηρήσεις κατοίκων για θέματα της καθημερινότητας, έτσι ώστε να λαμβάνουν γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες και να παρεμβαίνουν. Στην προκειμένη περίπτωση η ανταπόκριση ήταν… αστραπιαία κι αυτό προσμετράται στα πολύ θετικά. Kαι τα καλά να λέγονται και να γράφονται…
Ε.

Χάλια ο δρόμος!

Ο δρόμος που ξεκινάει από τον κεντρικό ανήφορο και στρίβει δεξιά προς το υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση! Από εκεί θα περάσουν και αυτό το καλοκαίρι χιλιάδες συμπολίτες μας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Ακούσαμε ότι η ΕΗΜ ζήτησε από το Δήμο να της παραχωρήσει τον αναγκαίο χώρο για να τον φτιάξει. Αν ο Δήμος δεν θέλει να τον παραχωρήσει, ας φροντίσει να φτιάξει εκείνος και το δρόμο και να καλλωπίσει τον περιβάλλοντα χώρο. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να τον αφήνει σε …άγρια κατάσταση. Άντε λοιπόν! Αρχίζουν οι εφετινές εκδηλώσεις και η εικόνα είναι για …κλάματα!
ΜΑΤ

* * *

Προστατευμένοι χώροι…
Χωρίς απολυτήρια Λυκείου, χωρίς πανεπιστημιακούς τίτλους, χωρίς διδακτορικά προσλαμβάνουν στη Βουλή μετακλητούς υπαλλήλους οι πρωθυπουργοί, υπουργοί, πρόεδροι της Βουλής και λοιποί γαλαζοαίματοι, που τους κάνουν και μόνιμους συνεργάτες χωρίς επιστημονικούς τίτλους. Βλέπεις, το άβατο της Βουλής ήταν το τσιφλίκι όλων των πτερύγων που προσλάμβαναν ανεξέλεγκτα εργαζόμενους  προσφέροντάς τους οικονομικά και λοιπά προνόμια. Και τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν είχαν τους τίτλους σπουδών ας δώσουν τα ονόματα των …ευεργετών τους. Βλέπεις εκεί μέσα ούτε το ΑΣΕΠ είχε ρόλο και κανένας δεν ρωτούσε πόσοι υποτίθεται ότι εργάζονταν εκεί.

Kάτι προσπαθεί να πει!
Όταν δίνεται η ευκαιρία να μιλήσει στη Βουλή ο πρόεδρος των Κεντρώων όλο και κάποιες προτάσεις καταθέτει για το συμμάζεμα των οικονομικών του κράτους. Όσα όμως κι αν πρότεινε για τη μείωση των προνομίων του πολιτικού κόσμου ή για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών τα ακούνε βερεσέ όλες οι πτέρυγες. Όλοι το αντιλαμβάνονται ότι οι τριακόσιοι είναι ένα πρόσθετο βάρος για την κοινωνία που της ζητάνε να δίνει διαρκώς όλο και περισσότερους φόρους προκειμένου, δήθεν, να βγούμε από την κρίση που περνάμε. Θα μου πεις, γιατί η τρόικα και το κουαρτέτο δεν έριξαν μια ματιά στο καθεστώς της Βουλής των Ελλήνων πριν απαιτήσουν μέτρα κι άλλα μέτρα από τους ίδιους πολίτες; Μόνο από τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση επιμένουν να  κάνουν οικονομία;

Πόσα χρήματα…
Εκείνοι που μπορούν ας κάνουν έναν υπολογισμό ώστε να μας πουν πόσα χρήματα θα εξασφαλίσουμε αν μειωθούν οι βουλευτές από τριακόσιοι σε διακόσιους ή και λιγότερους. Με αυτούς τους πόρους πόσοι γιατροί και νοσηλευτές μπορούν να προσληφθούν στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες Α/θμιας φροντίδας υγείας αλλά και πόσοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία; Οι πάσης φύσεως αμοιβές και τα προνόμια των υπεράριθμων βουλευτών, αν εξασφαλιστούν, πόσο καλύτερες υπηρεσίες θα μας προσφέρουν εκείνοι που λείπουν από τις υπηρεσίες άμεσης προτεραιότητας; Με λιγότερους βουλευτές γίνεται το νομοθετικό έργο ενός κράτους 9,5 εκατ. πληθυσμού. Αυτός όμως ο λαός δεν μπορεί να έχει σωστή φροντίδα όταν λείπει προσωπικό στις υπηρεσίες άμεσης ανάγκης.

Αποφασίζουν οι ίδιοι!
Ένας πολιτικός για να κάνει το καθήκον του έχει υψηλές αμοιβές και ένα σωρό άλλα πρόσθετα προνόμια τα οποία προσπαθούν να μη γίνονται γνωστά στο λαό. Ένας γιατρός που δουλεύει εξαντλητικά όλο το 24ωρο γιατί δεν δικαιούται να αμείβεται ανάλογα; Ας δώσουν στη δημοσιότητα έναν συγκριτικό πίνακα ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Και το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν οι ίδιοι πόσα προνόμια θα δώσουν στον εαυτό τους, τα οποία ουδέποτε στερήθηκαν και ουδέποτε τα πήραν με καθυστέρηση, ενώ η αμοιβή του γιατρού αποφασίζεται από άλλους και πάντα με καθυστερήσεις του δίνουν τα λύτρα της ταλαιπωρίας του από τις εφημερίες… Γι αυτό και φεύγουν αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη!
Θεανώ Βλάχου