ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Μαρτυρά γραικυλισμό…»
Εύστοχη η παρέμβαση του Κώστα Τασούλα σχετικά με την πολυσυζητημένη επιλογή του Βέλγου Γιαν Φαμπρ στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών  από τον Αριστ. Μπαλτά. «Μαρτυρά δυστυχώς  γραικυλισμό γιατί φθάνει στο άλλο άκρο, στην ελληνοφοβία και στη δουλοπρέπεια προς κάθε τι ξένο», δήλωσε ο πρ. Υπουργός Πολιτισμού κι έχει απόλυτο δίκιο! Περισσότερα –και- επί του θέματος στη συνέντευξη του Κ. Τασούλα στην αυριανή «Βραδυνή της Κυριακής», στην οποία σχολιάζει με τον δικό του τρόπο όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα!
Κ.Α.
«Εμπόδια» στη Μπιζανίου!
Ωραία η ανάπλαση στο Παρκάκι της οδού Μπιζανίου κάτω από την Κεντρική Πλατεία, αλλά στο κάτω μέρος του και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο που περνάει μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο υπάρχει πρόβλημα. Κάποιες εργασίες αποκατάστασής του έγιναν, αλλά και πάλι συναντάει κανείς «εμπόδια» σ’ αυτό, δηλαδή κολώνες και δέντρα (φωτό)! Έτσι, αν έχεις μωρό σε καροτσάκι ή κινείσαι ο ίδιος με αυτό λόγω κάποιας αναπηρίας, για να περάσεις πρέπει να κατέβεις στο δρόμο και ο… Θεός βοηθός! Δε λέει κανείς φυσικά να κοπούν τα δέντρα, αλλά υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Μια μετακίνηση στους στύλους και μια μικρή διαπλάτυνση του πεζοδρομίου αρκούν!
Κ.Α.

Αυτό τι το ήθελε;
Δεν θα κάνουμε εκλογές, δήλωσε ο Τσίπρας! Έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή και την υποστήριξη της κοινωνίας. Για το πρώτο όσο προσφέρει το υπουργείο Άμυνας στον Πάνο θα έχει την υποστήριξή του, αν τον κακοκαρδίσει δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει να τον στηρίζει. Όσο για την υποστήριξη της κοινωνίας, αυτό τι το ήθελε και το ξεστόμισε; Ας κάνει μια βόλτα στις γειτονιές και θα πάρει από πρώτο χέρι την απάντηση…
Θ.

Νέος με πολύπλευρη δράση…
Υποψήφιος για μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (Δημ. Τ.Ο.) Ιωαννίνων (στο Δήμο Παμβώτιδας) είναι ο Νίκος Γιωτίτσας, ένας δραστήριος νέος, ο οποίος, αν και εδώ και καιρό, ασχολείται ενεργά με τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο η παρουσία του είναι αθόρυβη και σεμνή, μακριά από παρέες που παραγοντίζουν.  Πάντως, η ενασχόληση με τα κοινά, είναι κάτι που τον γοητεύει ιδιαίτερα. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γορίτσας, έχοντας αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες στο χωριό του, τόσο σε επίπεδο εκδηλώσεων, όσο και άλλων κοινωνικών δράσεων, ενώ αν είχε επικρατήσει η παράταξη Γκόντα στο Δήμο, θα ήταν τώρα Δημοτικός Σύμβουλος και με καλή σειρά.
Σε όλα τα κοινωνικά στρώματα ο Νίκος, αν και πολύ νέος στην ηλικία, έχει διείσδυση και αναγνώριση, κυρίως για το ήθος και την μόρφωσή του (είναι απόφοιτος Φιλολογίας)….
Ε.

Περί ανέμων και υδάτων…
Κατάλαβε την αδυναμία του ο πρωθυπουργός και τώρα που γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία και δεν μπορεί να επιλύσει ούτε ένα πρόβλημα της χώρας, ρίχνει στην επικαιρότητα μια συζήτηση στη Βουλή για να καταγγείλει, δήθεν, τη διαφθορά! Και γιατί την καταγγέλλει και δεν της αλλάζει τα φώτα; Πάνω από ένα χρόνο έχει τα πράγματα στα χέρια του. Ας κάνει τη σωστή κίνηση και να είναι σίγουρος ότι ο λαός θα επικροτήσει τις ενέργειές του. Μέσα σε μια βδομάδα μπορεί να αλλάξει τους νόμους που ψήφισαν οι άλλοι που εξέθρεφαν  τη διαφθορά και όλα θα πάρουν το δρόμο τους! Μήπως δεν είναι σίγουρος ότι έχει την πρόθεση να πατάξει τη διαφθορά και λέει κουβέντες για να βρίσκεται σε δουλειά;
ΜΑΤ

Έστω μια ανακοίνωση!

Αναβάθμιση σε κάτι λογισμικά της έκανε χθες η κεντρική υπηρεσία της ΔΕΗ στην οδό Χρήστου Κατσάρη, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί πολίτες που πήγαιναν σ’ αυτήν για να εξοφλήσουν λογαριασμούς ή για άλλες δοσοληψίες. Καλή η αναβάθμιση, δε λέει κανείς, αλλά κανένα στέλεχος της επιχείρησης δε σκέφτηκε να κάνουν μία ανακοίνωση στα ΜΜΕ, ενημερώνοντας το κοινό ότι δε θα εξυπηρετείται για λίγες ώρες ή για μία ημέρα; Κάποιοι πελάτες της ΔΕΗ θα γλίτωναν έτσι τον κόπο να την επισκεφθούν και να φύγουν απ’ αυτήν άπρακτοι και θυμωμένοι! Στοιχειώδης οργάνωση χρειάζεται και μέριμνα για τον πολίτη, χωρίς τον οποίο η ΔΕΗ δεν επιβιώνει! Τόσο απλά…
Κ.Α.

Πρωταπριλιάτικο ψέμα το ILS!..
Ωραία ακούστηκε σε όλους μας η «είδηση» που μετέφερε χθες με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ο Χρήστος Τσέτσης ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε το πολυπόθητο «πράσινο φως» για τοποθέτηση συστήματος ILS στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων! Ήταν και οι δηλώσεις του Αερολιμενάρχη που «έδεναν» το ρεπορτάζ! Μόνο που το καλό αυτό νέο ήταν ένα μικρό… αθώο Πρωταπριλιάτικο ψέμα απ’ αυτά που με μαστοριά φτιάχνει κάθε χρόνο ο κ. Τσέτσης για τον «Π.Λ.»! Μόνη αλήθεια η πρόσφατη συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με στελέχη της ΥΠΑ. Υπομονή λοιπόν και, πού θα πάει. Κάποια στιγμή θα μπει στ’ αλήθεια σύστημα τυφλής προσγείωσης στο Αεροδρόμιό μας… Καλό μήνα!
«Π.Λ.»

* * *

Άξιον απορίας…
Μου είπε ένας γείτονας: Γιατί συνεργάζεται μόνο με τον Καμμένο ο Τσίπρας και μάλιστα δείχνει τόσο, μα τόσο ικανοποιημένος; Και ο ίδιος έδωσε και την απάντηση. «Γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να  ελέγχει. Φοβάται να μοιραστεί την εξουσία με άλλους πολιτικούς με προσωπικότητα και απόψεις». Μπορεί να έχει δίκιο. Εξ άλλου μια καρέκλα σε υπουργείο δίνει στον Πάνο και εκείνος πετάει απ’ τη χαρά του. Ακόμη και τη «βρώμικη» δουλειά αναλαμβάνει. Όποιον θέλουν να «θάψουν» τον Καμμένο επιστρατεύουν. Είναι ειδικός στον καταγγελτικό λόγο. Όσο για το βράδυ των εκλογών δεν πιστεύω να χαιρόταν τόσο ο Πάνος που θα διαχειριζόταν ένας επαχθές μνημόνιο, αυτός ο ορκισμένος αντιμνημονιακός.  Την καρέκλα του εξασφάλιζε….

Γιατί τον έφερε;
Τον εκπρόσωπο των αριστερών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί τον έφερε στην προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα ο Αλέξης; Για να τον ευχαριστήσει που δεν ψήφισαν οι αριστεροί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη βοήθεια προς την Ελλάδα ή για να δείξει ότι είναι αρκετοί αυτοί που του συμπαρίστανται;  Όσο για τον Ισπανό με την αλογοουρά αυτός  δεν θα ήθελε να κάνουν οι συμπατριώτες του συγκρίσεις με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ! Έλα όμως που οι Ισπανοί τις έκαναν κι έτσι αποδείχθηκε ότι δεν τον  ωφέλησε ιδιαίτερα η παρέα του με τον Τσίπρα, αν και  οι Ποντέμος έκαναν προεκλογικά δηλώσεις ότι δεν θα εφαρμόσουν τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ..

Όλοι μια μεγάλη παρέα!
Νέοι υπουργοί, πάμπλουτοι Αθηναίοι, επενδυτές σε μεγάλα FUNDS, συγγενολόγια που αναθερμαίνουν τις σχέσεις τους, όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα! Τρώνε και πίνουν, αλληλοφιλοξενούνται σε ακριβές επαύλεις και κότερα και στέλνουν μηνύματα για λιτό βίο. Πώς τον εννοούν μας το απέδειξαν στην πράξη. Βλέπεις, η ζωή τους δεν είναι τόσο προστατευμένη και ο λαός πληροφορείται και συγκρίνει. Ακόμη και ο ΕΝΦΙΑ που δεν θα πλήρωνε ο Αλέξης τον εξέθεσε αφού το σπίτι που μένει είναι νοικιασμένο και  σ’ εκείνο που πήρε από γονική παροχή πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ! Τι τις ήθελε τις κορώνες  αφού και ο δικός του πατέρας, όπως κάθε Έλληνας γονιός, εξασφάλισε ένα σπίτι στο παιδί του; Μεγαλοεργολάβος ο πατέρας του,  ένα κεραμίδι δε θα άφηνε στο βλαστάρι του;

Διπλάσιος φόρος…
Διπλάσιος φόρος σε υποπολλαπλάσιες αποδοχές! Τελικά, πού μαθήτευσε και έμαθε αυτά τα οικονομικά που λέει ότι ξέρει; Ίσως τα έμαθε επάνω στο δικό μας κεφάλι και για να δείξει ότι είναι καλός μαθητής μας τάραξε στους φόρους. Πάντως, ο ίδιος ακούσαμε ότι επέλεξε ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά του. Εμείς που ζούμε στο πετσί μας την ανεπάρκεια της υποτιθέμενης δημόσιας και δωρεάν παιδείας πώς θα πληρώσουμε και τα φροντιστήρια; Θα θέλαμε να μάθουμε σε ποια σχολεία θα φοιτούν τα δικά του παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Θα είναι ένα δίδαγμα για μας αφού αντιδρά ακόμη και στη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων… Βλέπεις, υπάρχει και το Χάρβαρντ ως εναλλακτική  λύση.
Θεανώ Βλάχου