ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Παρήλασαν» με τα τρακτέρ τους!
• Αισθητή έκαναν την παρουσία τους την Κυριακή στο κέντρο της πόλης οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες, που προχώρησαν στη δική τους «παρέλαση», μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων και ενώ ο κόσμος βρισκόταν ακόμη στους δρόμους. Έχοντας στολίσει τα τρακτέρ τους με ελληνικές σημαίες, προχώρησαν σ’ αυτή την συμβολική κίνηση, θέλοντας να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τον πολυήμερο αγώνα που κάνουν στους δρόμους, αντιδρώντας στα μέτρα της Κυβέρνησης. Πρωτότυπη διαμαρτυρία…
Ε.
Ο καλός Σαμαρείτης…
• Στην προχθεσινή  εκδήλωση της ΕΠΣΗΠ, βραβεύτηκε μεταξύ άλλων και ο Αρχηγός Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων Κων/νος Τσάγκας για την ανιδιοτελή προσφορά του στη τοπική κοινωνία και την αμέριστη βοήθεια που παρέχει εδώ και χρόνια σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Τελευταία αποστολή του Ερυθρού Σταυρού στα νησιά του Αιγαίου όπου παραμένει μείζον πρόβλημα το προσφυγικό, εκεί όπου οι Εθελοντές Σαμαρείτες ήταν ακούραστοι καθημερινοί μαχητές δίπλα στους πρόσφυγες, κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες. Το βραβείο του παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά.
Ν.Γ.

Δεν κάνει πίσω…
• Αποφασισμένος να διεκδικήσει την Προεδρία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων φέρεται το τοπικό κομματικό στέλεχος Μιχάλης Μπίγγος, πάρα τις παραφιλολογίες που είχαν αναπτυχθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων.
Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με αρκετά στελέχη προκειμένου να εκδηλώσει τις προθέσεις του και να μοιραστεί μαζί τους τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίγγος ήταν υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΟΔΕ το 2010, όπου όμως ηττήθηκε στην εσωκομματική διαδικασία από τον Γιάννη Παπαθανασίου.
Ν.Γ.
Τόσο τον πείραξε;
• Υπερέβη τα όρια της δημοσιότητας, δήλωσε ο  Τόσκας για τον Σφακιανάκη! Μήπως αυτή η δημοσιότητα επισκίαζε τη δική του παρουσία; Πάντως η Αστυνομία όφελος είχε, αφού έρχονταν τόσο κοντά στον πολίτη και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Κι εμείς λέμε: Ξέρει άλλο τρόπο εκτός της προσωπικής επικοινωνίας ο κ. υπουργός για να ενημερώνεται η κοινωνία; Όταν ξεκίνησε ο Σφακιανάκης κανένας δεν γνώριζε τους κινδύνους για τα παιδιά και ήταν δυσκολότατη η αποκάλυψη των παιδόφιλων! Αλλά όποιος κάνει τη δουλειά του, σε κάθε δημόσια υπηρεσία, πέρα και έξω από το επίπεδο της μέτριας προσφοράς, ενοχλεί τους περί αυτόν όταν βαριούνται να δουλέψουν. Έτσι η εξίσωση γίνεται πάντα προς τα κάτω. Λιγότερη η προσφορά έργου… Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ… Αλλά πού να τα καταλάβει αυτά ένας γραφειοκράτης υπουργός.
Θ.

Για την πολύχρονη προσφορά του…

• Μια… αγκαλιά βραβεία έδωσε το βράδυ της Κυριακής, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (ΕΠΣΗΠ). Ανάμεσα στους τιμώμενους δεν θα μπορούσε να λείπει ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ κ. Ξενοφών Κοντούρης, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη (φωτό), που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.
Ε.

Αυτονόμηση των ΜΜΕ...
• Το δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης! Είναι παθογένεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η αυτονόμηση των ΜΜΕ! Έδωσε αργότερα εξηγήσεις. Είπε, ότι η άποψή του ήταν επιστημονική και όχι πολιτική. Δηλαδή; Για να μην αυτονομούνται τα ΜΜΕ, ποιος θα τα καθοδηγήσει; Το κράτος; Αυτό είναι πολύ παρακινδυνευμένο, γιατί το κράτος όπου έκανε παρεμβάσεις, κατέληξε σε λογοκρισία που στραγγάλισε κάθε ελεύθερη φωνή! Τους κανόνες λειτουργίας των ΜΜΕ τους ορίζει ανεξάρτητη κρατική αρχή, όπως είναι το ΕΣΡ. Κι αυτό που είπε ο Βούτσης ότι το κράτος εγγυάται την αντικειμενικότητα, χρειάζεται τα στελέχη του να μην παρασύρονται από ιδεοληψίες! Όσο για τη δήλωση Κουρουμπλή ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να βάλλουν εναντίον της κυβέρνησης, αυτή είναι αστεία…
ΜΑΤ

Τόσος αγώνας για τους άλλους;
• Αφού τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων κατευθύνθηκαν όλα για την αποπληρωμή παλαιών και νεώτερων δανειστών και δεν πήγε ούτε ένα ευρώ στην υποστήριξη της οικονομίας της χώρας, που βρέθηκε υπό το καθεστώς οικονομικής κρίσης η οποία της έφερε μεγάλη ανεργία, τότε για ποια βοήθεια μιλάνε; Ούτε η επιχειρηματικότητα υποστηρίχτηκε, που θα έφερνε τις θέσεις εργασίας, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα τονώθηκε, με εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, ούτε οι βασικές κρατικές υπηρεσίες προς τον πολίτη ενισχύθηκαν, αφού οι πόροι τους λιγόστεψαν! Για ποιο σχέδιο μας μιλάνε έξι χρόνια τώρα; Όλο αυτό το πείραμα επιβλήθηκε μόνο προς όφελος των παικτών του κέρδους… Για κάθε δόση που έφθανε εδώ έστηναν πανηγύρι μόνο οι κερδοσκόποι…

Δείτε συμπτώσεις!..
• Κάθε φορά που έπρεπε να πληρώσουμε τις δόσεις των υποτιθέμενων χρεών μας, οι «θεσμοί» χαλάρωναν τις απαιτήσεις τους κι ενώ μέχρι τότε μας έπνιγαν με τις παράλογες εντολές τους, ξαφνικά συναινούσαν και οι δόσεις έφθαναν στην ώρα τους. Έτσι προικοδοτούσαν εκείνους που έκαναν παιγνίδι με τις επενδύσεις τους, αγνοώντας ότι για κάθε δόση ένας λαός έλεγε το ψωμί ψωμάκι. Όλο αυτό το οικοδόμημα των μνημονίων   λειτουργεί μόνο υπέρ εκείνων που κερδοσκοπούν. Κι αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το αποτέλεσμα για τη χώρα και την κοινωνία. Τρία μνημόνια μας επέβαλαν. Πόσο καλύτερη έγινε η ζωή των Ελλήνων σ’ αυτό το διάστημα; Πόσο τονώθηκε η οικονομία μας και πόσο βοήθησαν με τις υποδείξεις τους να γίνουμε αυτάρκεις;  Δεν τους καίγεται καρφί για μας.

Έχουν μεγάλη έγνοια...
• Μέχρι που να βάλουν στο ΤΑΙΠΕΔ τόση περιουσία του ελληνικού κράτους όσο είναι το υποτιθέμενο δάνειο της χώρας, δεν θα ησυχάσουν. Όλη η φασαρία που κάνουν  ακόμη και για να ελέγξουν τη διοίκησή του, είναι για να βγάλουν στο σφυρί τόση δημόσια περιουσία, ώστε  να έχουν εξασφαλισμένη την αποπληρωμή των δανείων που με τόσες μεθοδεύσεις μας χρέωσαν… Το ξέρουν ότι με τα μέτρα που επιβάλουν στην Ελλάδα  δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ούτε θα επανεκκινήσει σύντομα την οικονομία της, ώστε να έχει τόσα έσοδα που να περισσεύουν και για τους κερδοσκόπους. Το βαλάντιό τους υπερασπίζονται και στα κέρδη τους προσβλέπουν. Γιατί αν πράγματι τα σχέδιά τους απέβλεπαν στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, θα επέβαλαν άλλους κανόνες.

Ούτε μία κουβέντα!
• Τόσες φορές ήρθε στην Ελλάδα η τρόικα κι άλλες τόσες το κουαρτέτο. Ακούσατε να συζήτησαν έστω και μια φορά για τους τρόπους, με τους οποίους θα πάρει μπρος η επιχειρηματικότητα, θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, θα μειωθούν τα λουκέτα και οι άνεργοι, θα υποστηριχθούν οι ανασφάλιστοι ή θα σταματήσει η μετανάστευση των νέων επιστημόνων; Αυτοί θα χαρούν εάν κλείσουν όλα τα γραφεία των Ελλήνων επιστημόνων και οδηγηθούν στην ξενιτιά, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κ.ά.  Απαιτούν με τόση μανία τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα συστήματα υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ασφάλειας κ.λπ., λες και δεν βλέπουν ότι σ’ αυτή τη χώρα κατοικούν άνθρωποι…
Θεανώ Βλάχου