ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ένα παράπονο…
Μετά τον χθεσινό απολογισμό των πεπραγμένων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για το 2015, ο Γεώργιος Καραΐτσης αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εκφράσει κι ένα παράπονο. Αναφέρθηκε σε αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του από τοπικά ΜΜΕ, ειδικά μετά τη συνάντηση που είχε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Ο Γενικός Αστ/κός Διευθυντής δεν έκρυψε την ενόχλησή του, ειδικά για εκείνα που του καταλόγιζαν… σκοπιμότητα λόγω των επικείμενων κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ, «σχεδιασμό του χάρτη της ΕΛ.ΑΣ με την κ. Τζούφη» ή ότι έκανε λόγο για απαξίωση της Αστυνομίας. Τα απέρριψε όλα κατηγορηματικά, τονίζοντας πως «δεν έχω κάνει ποτέ μου προσωπική πολιτική»!

Θα δέχεται κριτική!
Ανθρώπινο είναι να ενοχλείται κανείς όταν γίνονται αρνητικά σχόλια στο πρόσωπό του όμως είναι... αβάσιμο το παράπονο του υποστρατήγου Γ. Καραΐτση, ο οποίος σύντομα θα μας αποχαιρετήσει, μάλλον για χάρη του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος δεν είναι ένας απλός πολίτης. Αποτελεί δημόσιο πρόσωπο κι έχει θεσμικό ρόλο – αξίωμα και μάλιστα σημαντικό. Οπότε, όπως όλα τα δημόσια πρόσωπα είναι φυσικό να δέχεται κριτική, άλλοτε θετική, άλλοτε αρνητική, στην οποία, αν θέλει, μπορεί να απαντάει ή να την αγνοεί! Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα! Εξάλλου, τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση να κρίνουν και να σχολιάζουν αξιωματούχους του κράτους, αρκεί φυσικά η κριτική τους να είναι βάσιμη.
Κ.Α.
Αφήστε τον να ανασάνει!
Ανάμεσα στους πρώτους που επισκέφτηκαν τον Κυριάκο ήταν η Ντόρα με το γνωστό ύφος που έκανε και δηλώσεις! Επιτέλους! Ας τον αφήσουν ελεύθερο να χαράξει το δρόμο του. Αρκετά του φορτώνουν την οικογενειοκρατία. Τέτοια βαρίδια του δημιουργούν πρόβλημα, δεν το καταλαβαίνουν οι οικείοι του; Αρκετά μας έσωσε η Ντόρα. Ας δούμε τι θα κάνει τώρα ο Κυριάκος. Υπάρχουν κι άλλες ασχολίες εκτός από το χόμπι της πολιτικής. Από τότε που την όρισε ο πατέρας της υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ μέχρι σήμερα πέρασαν τόσα χρόνια. Ας διακριθεί και κάποιος άλλος σ’ αυτό το κόμμα. Οι παλιότεροι ας τους δώσουν χώρο. Τώρα ήρθε η ώρα του Κυριάκου και όποιος δεν καταλαβαίνει πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αποσυρθεί από τα κοινά τότε ο εγωισμός περισσεύει.
Θ.

Είδος προς εξαφάνιση…
Φωτογραφήθηκε, χαμογελαστός ο Πάνος Καμμένος σε μια βάρκα δίπλα από έναν σκοτωμένο καρχαρία που το είδος του τελεί υπό προστασία. Ο εν λόγω καρχαρίας τελεί υπό εξαφάνιση και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει, αφού η ΝΔ τον είχε τιμήσει και του ανέθεσε κάποτε το υπουργείο θαλασσίων υποθέσεων! Θα περιμένουμε την επόμενη «πρωτοποριακή» του κίνηση. Να φωτογραφηθεί δίπλα σε ένα άλλο είδος υπό εξαφάνιση όπως είναι οι επιχειρήσεις. Στις Σκουριές, λοιπόν, δίπλα σε μια από τις επιχειρήσεις που θα έπρεπε να τελούν υπό προστασία για να μην εξαφανιστούν όλες…  Οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για τη δουλειά τους θα τον περιμένουν με ...ανοιχτές αγκάλες!
ΜΑΤ

Ξεχωριστή ευχή Λευτέρη προς Κυριάκο...
Την ευχή του πατρός Κων/νου Μητσοτάκη προς τον υιό Κυριάκο... υπενθύμισε χθες ο Γιαννιώτης πρ. βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Καλογιάννης, συγχαίροντας για την εκλογή του το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Να τι αναφέρει σχετικά ο κ. Καλογιάννης:
«Προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρόεδρο της Μεγάλης Φιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης
της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Αθήνα
Ευχή γονιού αγόραζε και στο βουνό ανέβα.
Ο Ελληνικός λαός, αναγνώρισε την αξία σου. Θερμά συγχαρητήρια. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σου, για το καλό του Έθνους.
Ιστάμεθα στο πλάι σου.
Με αγάπη
Ελευθέριος Στ. Καλογιάννης
Πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων»

Ο Βράχος τον χειμώνα…

Ποιος έχει επισκεφθεί την παραλία του Βράχου – Λούτσας της Πρέβεζας στην «καρδιά» του χειμώνα; Ελάχιστοι Γιαννιώτες λογικά θα έχουν δοκιμάσει μια τέτοια εμπειρία. Ιδού λοιπόν πώς είναι η ειδυλλιακή τα καλοκαίρια ακτή τέτοια εποχή, όπως την αποθανάτισε φίλος αναγνώστης. Τεράστια κύματα να σκάνε στην αμμουδιά, ομπρέλες και ξαπλώστρες άφαντες, όσο για άνθρωπο, πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις κάποιον! Τέτοιες εικόνες συναντά κανείς μέσα στο καταχείμωνο και στα υπόλοιπα παράλια της Ηπείρου, με ελάχιστες εξαιρέσεις…
Κ.Α.

* * *

Δεν αρκούν οι προθέσεις!
Για να δούμε τι θα κάνει ο Κυριάκος! Πολλοί χάρηκαν με την εκλογή του. Ανάμεσά τους και πολλοί από εκείνους που απείχαν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Γιατί το 45% είναι ένα νούμερο που θάπρεπε να απασχολήσει όλους εκείνους που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην πολιτική. Είναι τραγικό να μη νιώθει ένας λαός ότι μπορεί να εμπιστευθεί κάποιους και ότι αυτοί δεν θα τον προδώσουν για μία ακόμη φορά. Είδατε εσείς μετά την αποχή να άλλαξε κάτι στην πολιτική; Οι πολιτικοί την αγνόησαν και συνέχισαν σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Ο Τσίπρας πήρε αγκαλιά τον Καμμένο και χόρευαν απ’ τη χαρά τους αφού μπορούσαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, λες και είχαν έτοιμο το εθνικό σχέδιο, ενώ η αντιπολίτευση, στο σύνολό της, κάθε μέρα που περνούσε έδειχνε περισσότερο ανίσχυρη.

Θα αλλάξει κάτι;
Τόσες φορές απογοητευτήκαμε από τους κομματικούς σχηματισμούς που έπαιζαν ρόλο είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Τις περισσότερες φορές καταλήγαμε ότι πάλι κάναμε λάθος στην επιλογή μας αφού όχι μόνο δεν άλλαζε τίποτε προς το καλύτερο αλλά όλα γίνονταν χειρότερα. Ουδέποτε βιώσαμε το έργο μιας κυβέρνησης που να έχει αρχή μέση και τέλος. Όλα ήταν στον αέρα. Κάθε λίγο και λιγάκι νέες εκλογές. Απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας οι κυβερνήτες μας με μεγάλες αδυναμίες των υπουργών και των λοιπών κυβερνητικών παραγόντων. Διαπλέκονταν μεγάλα συμφέροντα αφού καθένας έσκυβε πρώτα στο προσωπικό του συμφέρον και μετά έκανε πως νοιάζονταν και για το συλλογικό. Κάποιοι δεν έκρυβαν τη βαρεμάρα τους όταν έπρεπε να δουλέψουν.

Μεγάλη ευθύνη...
Μεγάλη η ευθύνη για τον Κυριάκο! Όλοι έχουν τα μάτια τους επάνω του. Για να μην πω και τις ελπίδες τους. Πώς θα κινηθεί; Πώς θα επικρατήσει σε ένα πολιτικό χώρο που όλοι θέλουν κάτι απ’ αυτόν; Άλλος μια θέση στον κομματικό μηχανισμό, άλλος θα επιδιώξει να συμμετέχει στην ηγετική ομάδα, άλλος θα ζητήσει να γίνει εκπρόσωπος της ΝΔ στη Βουλή! Τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κυβέρνηση οι πιέσεις που ασκούνται στους επί κεφαλής είναι μεγάλες. Γι’ αυτό στις καρέκλες των υπουργών βρίσκονται πολιτικοί με μειωμένα προσόντα και δυνατότητες, γι’ αυτό οι αποτυχόντες βουλευτές κατέχουν τις καρέκλες των γενικών γραμματέων, γι’ αυτό οι «αγωνιστές» κατέχουν μια θέση σε δημόσιο οργανισμό! Οι εσωκομματικές ισορροπίες είναι η γάγγραινα της πολιτικής στην πράξη.

Έχει παράδειγμα...
Αφού λέει ο Κυριάκος ότι σέβεται την ιστορία της ΝΔ ας ξεκινήσει να κάνει πράξη τις πρακτικές του ιδρυτού της. Απλή ζωή, επιλογή των καλύτερων σε όλες τις θέσεις, ακόμη κι αν ανήκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους, αρκεί να κάνουν σωστή δουλειά. Καθημερινός έλεγχος όλων των υπευθύνων, λογοδοσία για ό,τι ανέλαβαν και σχεδιασμός εθνικού προγράμματος για τη χώρα. Θα μου πεις ότι τώρα είναι άλλοι καιροί. Ο Κυριάκος είναι ικανός και εργατικός. Ξέρει πώς οργανώνεται ένας σύγχρονο κράτος. Όμως είναι άλλο να ξέρω μόνον εγώ και άλλο να καταφέρω να εμπνεύσω πολλούς ώστε να  με ακολουθήσουν για να αλλάξουν αυτά που χρόνια τώρα λιμνάζουν και απλά γίνονται διαρκώς χειρότερα…
Θεανώ Βλάχου