ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Και ειδικός και δημοτικός!
• Προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως οδεύει ο Λάζαρος Νάτσης, όπου θα αναλάβει καθήκοντα ειδικού συμβούλου του αναπλ. Υπουργού Δημήτρη Βίτσα. Παρόλα αυτά, τη θέση του ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» δεν την απαρνείται! Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η παράταξη εξέδωσε χθες ανακοίνωση επιτιθέμενη σε όσους έκαναν λόγο για «αναιμική» αντιπολίτευση από πλευράς του κ. Νάτση. «Δεν έλειψε ούτε μια μέρα από τις συνεδριάσεις του Δημοτ. Συμβουλίου», τονίζεται σ’ αυτήν και διαβεβαιώνεται πως έτσι θα συνεχίσει. Πάντως, για τα περί νέων καθηκόντων του επικεφαλής στο υπ. Ενικής Άμυνας δεν γίνεται κανένας λόγος!
Κ.Α.
Σε ώτα μη ακουόντων…
• Λέει αλήθειες που ενοχλούν ο Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων αλλά ο πρωθυπουργός και οι κολλητοί του κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν! Για άθικτα ρετιρέ μίλησε ο Λεβέντης! Δεν του απαντάει ο Τσίπρας στην επιστολή που έλαβε με τις εννέα προτάσεις για εξεύρεση πόρων από άλλες πηγές πλην των γνωστών φορολογουμένων. Το κόστος των πάσης φύσεως συμβούλων είναι τόσο προκλητικό όταν από παντού επιβάλλονται φόροι στον ταπεινό Έλληνα φορολογούμενο. Έλεγε και τι δεν έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας, αλλά όταν έφθασε στην πηγή και ήπιε νερό του καλάρεσε και ξέχασε να  ελέγξει τους ολιγάρχες! Το μένος του εκτονώνεται μόνο εναντίον μας ενώ συνεχίζει να σπαταλάει πόρους στους στρατούς των δικών του παιδιών….
Θ.
Παρατηρήσεις…
• Στην περιοχή μας βρέθηκε πρόσφατα ένας επισκέπτης και οι εντυπώσεις που του άφησε η περιήγησή του δεν είναι οι καλύτερες, σύμφωνα με email που μας έστειλε. Γράφει λοιπόν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είμαι από τον Βόλο και θέλω να σας μεταφέρω μια δια­πί­στω­σή μου. Επισκέφτηκα τα Γιάννενα για κοινωνικούς λόγους. Ταξίδεψα σε χωριά της επαρχίας Μετσόβου, νύχτα με βροχή. Μόλις που φαίνονταν όπου υπήρχαν οι διαγραμμίσεις, ακόμη και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Το ίδιο είπε στην παρέα και συγγενής μου που επισκέφτηκε την Κόνιτσα…». Δεν τα λες και υπερβολές όσα μας γράφει…
Κ.Α.

Άρχισαν οι υποχωρήσεις;
• Μετά τις εξαγγελίες  του πρωθυπουργού για φορολόγηση των ολιγαρχών άρχισαν τα όργανα! Όλα αυτά έμειναν στα λόγια. Εμάς μας πυροβολεί από παντού και σκέφθηκε να προστατεύσει τις περιουσίες που απολαμβάνουν τη …θαλπωρή των Off Shore, γι’ αυτό με νόμο που ψήφισαν δεν θα ελέγχονται φόροι μέχρι 100.000 δηλαδή για αξία ακινήτου 700.000 ευρώ! Για μας δεν έδειξε καμία ευαισθησία και μάλιστα τολμάει να μας επιβάλει τον ΕΝΦΙΑ στις αντικειμενικές αξίες του 2007!
ΜΑΤ

Κανένας σεβασμός...
• Είναι γνωστό ότι το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων επιτελεί κοινωνικό έργο, προσφέροντας σε συμπολίτες μας αλλά και στην ίδια την κοινωνία μέσα από πολλές δράσεις. Αυτό όμως δεν γίνεται κατανοητό ούτε σεβαστό απ’ όλους! Έτσι, ανεγκέφαλοι έβαψαν με σπρέι την πόρτα της εισόδου στα γραφεία των Σαμαρειτών (φωτό), μια πόρτα που φτιάχτηκε με κόπο και μεράκι από τους ίδιους τους Σαμαρείτες! Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν έχουν το δικαίωμα να βανδαλίζουν ή να καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους!
Ν.Γ.

Αγαπημένο Ζαγόρι…

• Μέσα στους αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών πανελλαδικά περιλαμβάνονται και αυτό τον χειμώνα τα Ζαγοροχώρια, όπως εξάλλου και η πόλη των Ιωαννίνων. Αυτή είναι η θετική πλευρά για το Ζαγόρι που, καθώς πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, θα δεχθεί πολλούς επισκέπτες. Η άλλη όψη, όπως την περιέγραψε χθες ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου στον Χάρη Δάφλο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, είναι τα μικρά κατά βάση καταλύματα της περιοχής που και φέτος θα παραμείνουν κλειστά αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα (θέρμανση, ρεύμα κ.λ.π.)!
Κ.Α.

Σχεδόν ανύπαρκτοι…
• Οι θεσμοί στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι! Είναι εντελώς αδύναμοι για να ελέγξουν τα διάφορα συμφέροντα και αδυνατούν να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες του δικαίου. Όλοι αναγνωρίζουν ότι σε κάθε ανοιχτή κοινωνία οι πλούσιοι και οι καλά οργανωμένοι έχουν περισσότερη επιρροή στο όλο σύστημα. Έτσι βρίσκεται σε μεγάλη αδυναμία και αδυνατεί να παρέμβει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Για παράδειγμα οι μεγάλες επιχειρήσεις επηρεάζουν τη δημόσια ζωή δεδομένου του μεγάλου μεριδίου τους στην οικονομία. Τα ελεύθερα επαγγέλματα αμείβονταν με υψηλά εισοδήματα ανάλογα με τη ζήτηση των υπηρεσιών που πρόσφεραν. Μπορεί να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα στην Ελλάδα;  Μάλλον θα περιμένουμε  επ αόριστον…

Γιατί δεν τα αλλάζουν;
• Υπάρχουν καταστάσεις που επιβλήθηκαν και δεν αλλάζουν! Όπως είναι η αυτορρύθμιση που υπάρχει σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Για παράδειγμα, οι γιατροί  όταν εγείρονται κατηγορίες για τα μέλη τους είτε για αμέλεια, είτε για ανεπάρκεια κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους ή ακόμη και για χρηματισμό των μελών τους ο ίδιος ο Σύλλογός τους έχει δικαίωμα να τιμωρήσει τα μέλη του. Κάποτε ερωτήθηκε ένας πρόεδρος μεγάλου συλλόγου σε πόσα μέλη τους αφαίρεσαν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και απάντησε: Σε κανένα!  Γι’ αυτό και το φαρμακείο που πετούσε τα φάρμακα στο πηγάδι εξακολουθεί να λειτουργεί…. Όσο για τα φακελάκια δεν βρέθηκε επίορκος γιατρός και ως εκ τούτου  δεν τιμωρήθηκε.

Φόροι υπέρ τρίτων…
• Κάθε φορά που μια ισχυρή επαγγελματική ομάδα επιδίωκε να λύσει κάποια προβλήματά της ή στόχευε να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις υπέρ των μελών της οι κυβερνώντες για να τους έχουν ευχαριστημένους έβαζαν ειδικούς  φόρους με σκοπό να χρηματοδοτούν ασφαλιστικά ταμεία με εισφορές υπέρ τρίτων. Κάποιες τέτοιες κρατήσεις καταργήθηκαν ύστερα από πίεση της τρόικας.  Αν το ανακάλυψε μόνη της ή αν κάποιοι θιγόμενοι της το σφύριξαν δεν το ξέρουμε.  Αλλά ακόμη δεν καταργήθηκαν όλοι οι φόροι υπέρ τρίτων που συμβάλουν στην αναδιανομή του εισοδήματος από τους φτωχότερους στους πλουσιότερους… Λέτε να τους πιέσει τώρα το κουαρτέτο για να ανακουφίσουν εκείνους που τραβάνε πάντα το κουπί; Πάντως, οι πολιτικοί βαδίζουν με τον αραμπά…

Αναζητείται… επιστήμων!
• Αναζητείται διαπρεπής επιστήμων με γνώσεις στην έρευνα για να βρει το κατάλληλο φάρμακο προκειμένου να σώσει την Παιδεία μας από τη βαριά ασθένεια που την κρατάει ακόμη σε ύπνωση!  Αν είναι ανίατη η ασθένεια και δεν υπάρχει γιατρειά να μας το πούνε. Κάτι όμως πρέπει να κάνουν… Άλλα κράτη έχουν από χρόνια λυμένα τέτοια προβλήματα. Ακόμη και στην Πορτογαλία δεν ξέρουν τι είναι τα φροντιστήρια! Όμως τα σαΐνια της κυβέρνησης που παραιτήθηκε, για να  ξανακάνουμε εκλογές, νόμιζαν ότι με την επαναφορά της ασυδοσίας, την κατάργηση της αξιολόγησης,  την επιστροφή στις πρακτικές του ασύλου και την ενδυνάμωση της παραπαιδείας θα μας πρόσφεραν καλύτερη Παιδεία…
Θεανώ Βλάχου