ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Άλλο η ΔΕΥΑΙ…
• Ότι πρέπει οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ να συγκεντρωθούν σε ένα κτιριακό συγκρότημα, για να γίνουν πιο λειτουργικές, αλλά και για εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια κ.λ.π., αυτό είναι αυτονόητο και κάποια στιγμή θα γίνει. Σήμερα μόνο τα ενοίκιά της φτάνουν τα 3.000 ευρώ μηνιαίως! Ωστόσο, αυτό δεν έχει να κάνει με την καταγραφή των ακινήτων του που ολοκλήρωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και με τη δήλωση τους στο Ε9. Τα συγκεκριμένα ακίνητα, ένα μεγάλο μέρος τους τουλάχιστον, θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά από τον Δήμο. Η ΔΕΥΑΙ και οι υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις δεν εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς ουσιαστικά είναι αυτόνομοι φορείς, όπως τόνισε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θ. Γιωτίτσας.
Κ.Α.
Δεύτερες σκέψεις…
• Ακούσαμε ότι ο Δήμος μας ξοδεύει χρήματα προκειμένου να προβάλει την πόλη μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα. Να τα είχε περισσευούμενα θα λέγαμε ότι δεν πειράζει ας κάνει μια προσπάθεια! Μήπως θα ήταν καλύτερα μ’ αυτά τα χρήματα να έκλεινε πρώτα τις τρύπες στα πεζοδρόμια της πόλης ώστε να κάνει πιο υποφερτή τη μετακίνησή μας και μετά να ψάξει για τα... μεγαλεία; Κάθε μέρα συμβαίνουν ατυχήματα. Όσοι έχουν και κάποιο πρόβλημα στην κίνηση κινδυνεύουν αν σκεφτούν να βγουν απ’ το σπίτι τους! Κι αν οι άρχοντες της πόλης μας δεν ξέρουν πώς γίνονται οι πόλεις πιο ανθρώπινες ας κάνουν μια βόλτα από το Βερολίνο… Κάτι θα δουν, κάτι θα μάθουν!
ΜΑΤ

Για ανακύκλωση...
• Άλλο και τούτο! Δεν είχαν τι να κάνουν τα καφάσια από τις μπύρες και τα υπόλοιπα ποτά κάποιοι μαγαζάτορες και τα άφησαν δίπλα στον μπλε κάδο της Φ. Τζαβέλλα, να τα πάρει το απορριμματοφόρο του Δήμου για ανακύκλωση! Θα πει κανείς, πλαστικά είναι τα καφάσια, γιατί να μην ανακυκλωθούν! Θα μπορούσαν όμως τουλάχιστον να τα βάλουν μέσα στον κάδο…
Κ.Α.
Ριζικές αλλαγές…
• Ξαναβάφτισαν τα υπουργεία! Νέα λογότυπα και νέες σφραγίδες! Το ράβε-ξήλωνε στο φόρτε του. Μεγάλο και το κυβερνητικό σχήμα. Πώς να βόλευαν τόσους «δικούς τους»! Η ζήτηση ήταν μεγάλη. Την τιμητική τους είχαν οι παλαιοί του ΠΑΣΟΚ! Ίσως προτιμήθηκαν λόγω εμπειρίας στην εφαρμογή των μνημονίων. Όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε κάθε τηλεοπτική εμφάνιση οι πρώην πασοκτζήδες έδιναν φιλότιμα τη μάχη τους υπέρ του νέου αφεντικού. Και τελικά δικαιώθηκαν αφού άφησαν τους καθαρόαιμους εκτός. Από τα Γιάννενα ούτε ένας δεν κρίθηκε και τούτη τη φορά ικανός για ένα υπουργείο ενώ η εξ Άρτης Όλγα Γεροβασίλη απέρριψε δύο προτάσεις επιμένοντας να διατηρήσει τη δημοσιότητα δίπλα στον Τσίπρα.
ΜΑΤ

Ιερές… ελλείψεις!
• Ένα μείζον θέμα που απασχολεί τη Μητρόπολη Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα, είναι ότι αρκετές ενορίες της δεν έχουν μόνιμο ιερέα. Αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται σε πολλά χωριά, όπου οι πιστοί επιθυμούν να εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή αλλά δεν υπάρχει εφημέριος, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες ιερείς να αναγκάζονται να έχουν υπό την δικαιοδοσία τους δύο και τρεις ενορίες και να εξυπηρετούν τις υπόλοιπες, πέραν της οργανικής τους, μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι αρκετοί ιερείς θα συνταξιοδοτηθούν εντός του έτους και σε συνάρτηση με το ότι δεν χειροτονούνται νέοι, θα μείνουν και άλλες ενορίες χωρίς εφημέριο. Τότε παπά θα ψάχνουμε και... παπά δε θα βρίσκουμε!
Ν.Γ.

Έφευγαν με ροδάκινα!

• Με καφάσια ή σακούλες γεμάτες ροδάκινα ανά χείρας έφευγαν χθες το μεσημέρι απ’ τα σχολεία τους οι μικροί μαθητές του Καπλάνειου / Ελισσαβέτιου Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων που στεγάζονται στο απέναντι κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής, συνοδευόμενοι απ’ τους γονείς τους (φωτό)! Άρχισε η διανομή φρούτων από τον Δήμο Ιωαννιτών κι εδώ που τα λέμε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική, γιατί οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες απ’ όλες τις απόψεις… Όσο για τα παιδιά, έμοιαζαν ενθουσιασμένα για το «δώρο» που πήγαιναν σπίτι...
Κ.Α.

Τώρα θα κριθεί!..
• Δεν ξέρω αν ήθελε ο κ. Τσίπρας να έρθει πρώτος στην εκλογική διαδικασία. Γιατί είναι άλλο να πετροβολάς απ’ έξω, να κάνεις αντιπολίτευση και να εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου την αγανάκτηση της κοινής γνώμης από τα μέτρα που παίρνουν εκείνοι που κυβερνούν και άλλο να βρίσκεσαι εσύ στο επίκεντρο της κριτικής των πρακτικών που εσύ εφαρμόζεις. Ιδού… η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Αν ήθελε ή δεν ήθελε να δουλέψει σκληρά δεν έχει τώρα σημασία. Ήρθε η ώρα να κριθεί για το έργο του. Αυτό το έργο που το περιόρισε στις 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης. Και τώρα καλείται να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει. Και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να φανεί γιατί η αναμονή προκειμένου να πάρει μπρος ήταν μεγάλη και δυσκόλεψε την κατάσταση.

«Άλλαξε» την Ευρώπη…
• Επαίρεται γιατί μετά τη δική του εφτάμηνη διακυβέρνηση η Ευρώπη δεν θα είναι ίδια! Κι επειδή δεν πρόλαβε να τα αλλάξει όλα και όπως λέει η μάχη για την Ευρώπη δεν τελείωσε τον Ιούλιο, περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Αλλά μέχρι να αλλάξει την Ευρώπη δεν κάνει μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι και στην Ελλάδα; Όλα αυτά που βάλτωσαν και δεν τα άλλαξε στην πρώτη του θητεία μήπως είναι καιρός  να τα βάλει τώρα σε προτεραιότητα; Γιατί οι Έλληνες τον ψήφισαν πάλι με την ελπίδα να ασκήσει πλήρως  τα καθήκοντά του και να κάνει τη δουλειά για την οποία τον χρυσοπλήρωσαν αφού και τη νέα πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους χρέωσε και  το ύψος του νέου  δανεισμού που εκείνος έφερε είναι πολύ μεγάλο.

Λασπωμένα χέρια…
• Αν δεν λασπώσουμε τα χέρια μας, είπε, πώς θα φτιάξουμε την Ελλάδα! Μας δουλεύει όλους; Παίζει με τις αγωνίες μας; Τι ξέρει αυτός από λασπωμένα χέρια; Μίλησε ακόμη για τους ανθρώπους της δουλειάς! Εκείνος τι ξέρει από δουλειά; Μπήκε στους κομματικούς μηχανισμούς δια δακτυλιδίου και εκεί στρατοπέδευσε. Από την πραγματική ζωή δεν φαίνεται να γνωρίζει πολλά. Γιατί είναι άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Είναι άλλο το πώς φαντάζεται την πραγματικότητα και άλλο το πώς αυτή βιώνεται από τον μεροκαματιάρη, τον αγρότη, τον εργάτη ή τον άνεργο. Αυτός εξασφάλισε το μέλλον του! Πώς λοιπόν να συμμεριστεί τον κόπο και τον ιδρώτα των ανθρώπων που κοπιάζουν για τον επιούσιο;

Η αντιπολίτευση τελείωσε…
• Τα αντιπολιτευτικά παιγνίδια τελείωσαν. Ήρθε η ώρα της πραγματικής διακυβέρνησης μιας χώρας που τη μαστίζουν τα προβλήματα, που έχει πολλά να ξεπουλήσει και για τα οποία θα βρεθούν πολλοί μνηστήρες, αφού τα κέρδη είναι ελκυστικά κι όσο κι αν τρέναρε το χρόνο χωρίς να παράγει έργο τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία. Όλοι περιμένουν τις κινήσεις του. Και οι εντός και οι εκτός των τειχών έχουν τα μάτια επάνω του. Γιατί, αν και πάλι αδρανήσει, τότε δεν θα ελπίζουμε σε κάποια έστω και υποτυπώδη καλυτέρευση της κατάστασης. Κι όταν ξεκινήσει η μεγάλη φοροκαταιγίδα τότε θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και τι σημαίνει για μας αυτό το τρίτο  μνημόνιο…
Θεανώ Βλάχου