ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου, επανέρχομαι μετά από καιρό με τα Σχολιανά. Είχαμε να τα πούμε από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τη νίκη του ΠΑΣ στην Τρίπολη. Από τότε μέχρι σήμερα ο ΠΑΣ έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα, ακολούθησαν οι ισοπαλίες με ΑΕΚ, Πανιώνιο και Ατρόμητο και οι «ήττες» με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
- Συνολική συγκομιδή 6 βαθμοί μετά από 6 αγωνιστικές. Φυσικά δεν έχουν σταματημό οι γκρίνιες και οι μουρμούρες από πλευράς των φιλάθλων. Άλλοι τα έχουν με τον κόουτς για την αμυντική τακτική του και άλλοι με τη διοίκηση διότι δεν φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα με ένα καλό σέντερ φορ. Φίλοι μου, μην γκρινιάζετε άδικα. Βασικός στόχος της ομάδας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, είναι μόνο η παραμονή στην κατηγορία. Κάτι που θεωρητικά είναι σχεδόν σίγουρο, με δεδομένο ότι θα πέσουν πάλι μόνο δύο ομάδες.
- Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η φετινή ομάδα είναι καλύτερη συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή και μάλλον δεν έχουν άδικο. Έφυγαν 4-5 βασικοί παίκτες (Πασχαλάκης, Κούτρης, Ακόστα, Ζάιρο), αλλά αυτόί που ήρθαν (Βελλίδης, Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης, Σολτάνι, Μανθάτης) έχω την εντύπωση ότι θα καλύψουν τα κενά που άφησαν όσοι αποχώρησαν.
- Ήρθαν μαζί με αυτούς και κάτι άλλα παλικάρια (Μπετρά, Ροντρίγκεζ), αλλά για κακή (χαχαχα) μας τύχη ο Αργεντινός τραυματίστηκε, θλάση!!! Ωιμέ τι συμφορά μας! Ο Μπετρά, επιλογή του Πετράκη (έτσι δεν είναι;), είναι βασικός σε όλες τις αποστολές σαν 19ος παίκτης, αλλά τελευταία στιγμή κόβεται και μένει εκτός. Ευκαιρία για τον Γάλλο να γνωρίσει τις ομορφιές των ελληνικών πόλεων, μιας και συμμετέχει στις αποστολές!!
- Να σας γράψω και κάτι άλλο, πιο σοβαρό για να είστε ενημερωμένοι. Ξεκίνησαν οι γκρίνιες για τον Πετράκη. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό, απλά οι φίλαθλοι άρχισαν τις μουρμούρες για την τακτική, το κοουτσάρισμα κτλ. Παρακαλώ πολύ όλους αυτούς τους αμφισβητίες να κάνουν ΜΟΚΟ. Τέτοια στάνη έχει, αυτό το τυρί βγάζει.
- Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πετράκη στην Τούμπα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. «Αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είναι προϊόν σκληρής δουλειάς. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ένας παίκτης του ΠΑΟΚ πιθανόν να έχει διπλάσια τιμή απo  όλο το μπάτζετ μας. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν κι άλλες ομάδες με φιλοδοξίες. Κι άλλες ομάδες επενδύουν. Χαμηλά το κεφάλι για να προσπεράσουμε ομάδες με τον ίδιο στόχο με  εμάς, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, με το τι επενδύεις για να μπεις στην πεντάδα. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς οι έξυπνοι και οι άλλοι οι βλάκες. Έφυγαν 14 παίκτες ενδεκαδάτοι, και έμειναν ρολίστες, αλλά δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα. Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά που έχουμε». Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Κρητικός κόουτς είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Ελπίζω στις επόμενες συνεντεύξεις του να δίνει την πραγματική διάσταση των γεγονότων, ώστε ο κόσμος να ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Να μην «τσιμπάει» δηλαδή σε αυτούς που του φουσκώνουν τα μυαλά με αέρα κοπανιστό.
- Δεν σας κουράζω άλλο με αυτά, πάμε στα αγωνιστικά. Ένας ΠΑΣ ιδιαίτερα καλός με Αστέρα Τρίπολης, καλός με ΑΕΚ, μαχητικός στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, καλός αλλά άτυχος με τον Πανιώνιο στο «Ζωσιμάδες» (έβαλε λίγο και το χεράκι του ο Κομίνης), άθλιος και κοιμισμένος στην Τούμπα. Όσο για το ματς της Λεωφόρου, σας τα έγραψα στο facebook για πράσινες καρδιές και πράσινα άλογα.
- Θέλω να εξάρω τον άνθρωπο που διέβλεψε ότι ο αμυντικός Ντίνος Μαυροπάνος θα διαπρέψει και θα φτάσει να γίνει διεθνής με την Εθνική Ελπίδων σε πρώτη φάση. Ποιος είναι αυτός; Αυτός που τον έφερε στα Γιάννενα για την Κ 20. Ο Σχολιανός δεν τον γνωρίζει, αλλά του βγάζει το καπέλο. Εσείς φίλοι μου τον ξέρετε;
- Λέτε να έχει πουληθεί από τώρα ο Μαυροπάνος και να μην τον έχουμε από τον Γενάρη και μετά; Γράφτηκε κάποια στιγμή για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πρόεδρε την προσοχή σου. Από 2 μύρια και πάνω, οκ.
- Ελπίζω το Σάββατο με τον Πλατανιά να μην έχουμε τίποτα αστοχίες. Αν υπάρξει αστοχία, θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Εδώ πήγαν να ανοίξουν με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αν στραβώσει με τον Πλατανιά (φτου φτου φτου) θα παρανοίξουν.
- Ιδιαίτερα καλός φέτος είναι μέχρι τώρα ο αθόρυβος Γαρουφαλιάς. Πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ο νεαρός του ΠΑΣ έχει έργο να συντονίσει άμυνα και επίθεση, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Όμως ο μικρός τα καταφέρνει μέχρι στιγμής μια χαρά. Ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά του.
- Δύο λόγια και για το πρωτάθλημα συνολικά. Φέτος έχει ένα ενδιαφέρον, δεν έχει όμως ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το νέο στοιχείο που ομορφαίνει κάπως την κατάσταση είναι οι καλές διαιτησίες, γεγονός που κάνει τα παιχνίδια αμφίρροπα. Λάθη εννοείται ότι γίνονται και θα συνεχίζουν να γίνονται και μάλιστα μερικές φορές κραυγαλέα, όπως πχ το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στη Λαμία και το πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό ο Αρετόπουλος με τον Ατρόμητο. Λέτε ο Τρικαλινός ρέφερι να άλλαξε «αφεντικό»;
- Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς διοίκηση μετά την αποχώρηση Αλαφούζου. Οι κινήσεις τύπου Κωνσταντίνου μόνο γέλωτα προκαλούν. Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και της καταστροφής. Όταν ο αντίπαλος είναι κάτω, δεν τον σκοτώνεις. Τι τον κάνεις; Τον βοηθάς να σηκωθεί ή τον αφήνεις να «ψοφήσει»; Ένα καυτό ερώτημα που απασχολεί όλους τους φιλάθλους, εκτός φυσικά από τους άμοιρους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που το φυσάν και δεν κρυώνει. Πάντως από τα Γιάννενα δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Τους δώσαμε νερό να ξεδιψάσουν και δύο κουβέρτες για να κοιμηθούν!! Είμαστε πονόψυχοι, όχι μόνο τώρα, εδώ και χρόνια. Γιαυτό και ανασταίνουμε τους πεθαμένους!!
- Κλείνω με δύο λόγια για την Κρανούλα. Είχα καιρό να στεναχωρηθώ για ομάδα και στεναχωρήθηκα με την ήττα της Κρανουλίτσας από τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Η Δόξα του Βασίλη Σιαφάκα και του Γιάννη Δεβελέγκα ήταν η μεγάλη άτυχη της πρεμιέρας της Γ Εθνικής. Είχε 8 τελικές και μεγάλες ευκαιρίες, δοκάρι και χαμένο πέναλτι, κι όμως ο Τηλυκράτης πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε. Η ομάδα της Λευκάδας έδειξε τόνους ψυχραιμίας και δεν τα έχασε στον ανελέητο βομβαρδισμό της Κρανούλας. Στην κατάλληλη στιγμή βγήκε μπροστά και σκόραρε. Πολύ καλός ο κόουτς του Τηλυκράτη, Ανδρέας Παντζιαράς. Το μέλλον του ανήκει.
- Αυτά φίλοι μου δεν έχει άλλα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Ελπίζω μετά από επιτυχίες, μιας και το πρόγραμμα του ΠΑΣ είναι μάλλον βατό. Πλατανιάς μέσα. Λεβαδειακός έξω, Κέρκυρα μέσα, Απόλλωνας έξω και Παναιτωλικός μέσα.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας


ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., https://www.facebook.com/sxolianos