ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου, το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς για τον ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκει τους φίλους του να αναρωτιούνται τι θα γίνει με το θέμα της UEFA και αν η ομάδα θα παίξει τελικά στην Ευρώπη. Η αίσθηση του Σχολιανού είναι ότι δύσκολα θα δούμε ευρωπαϊκό γήπεδο. Είναι δυνατόν το 42 να είναι μεγαλύτερο του 44;;; Κάτι μου θυμίζει όμως αυτό, σε σας φίλοι μου;;;
- Παλιοί και νέοι φίλαθλοι γύρισαν από τη Ξάνθη με τη νίκη και παράλληλα με τις προσδοκίες ενός ονείρου που ήταν κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Μπροστά σε αυτό όνειρο στέκεται εμπόδιο ο κακός μας εφιάλτης, ο Πανιώνιος. Είναι δυνατόν ο ΠΑΣ να κερδίσει στα χαρτιά μια ομάδα της Αθήνας;; Αδύνατο των αδυνάτων. Έτσι και έγινε. Ο Πανιώνιος "καθάρισε" σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση Ευρώπη και ο ΠΑΣ έμεινε με το δάχτυλο στο στόμα.
- Η απορία όλων είναι τι άλλαξε από τον πρώτο στον δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης. Τι χαρτιά μπόρεσε και πρόσθεσε η ομάδα του Γκαγκάτση;;; Ισχύει ή όχι ο νόμος που λέει ότι δεν μπορεί να γίνει προσθήκη στοιχείων μετά την 31η Μαρτίου;; Από τη στιγμή που μια ομάδα δεν μπορεί να προσκομίσει νέα στοιχεία στον φάκελο της (θα είναι εκπρόθεσμη), τότε ποιο το νόημα της εκδίκασης μιας υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό;; Πολύ βασικό ερώτημα που κάποιος πρέπει να απαντήσει στους φιλάθλους.
- Περιμένουμε όλοι μια απάντηση από τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πανιώνιος προσκόμισε μια εγγυητική επιστολή 4 εκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο και έτσι "καθάρισε την μπουγάδα". Θα αναρωτηθεί κάποιος που την βρήκε αυτή την εγγυητική ο Πανιώνιος. Άλλοι λένε ότι έβαλε πλάτη παλιός παράγοντας της ομάδας και άλλοι ισχυρίζονται ότι πίσω από την εγγυητική βρίσκεται μεγαλοεπενδυτής της Βορείου Ελλάδας. Τέλος, ένα τρίτο σενάριο λέει ότι η εγγυητική δόθηκε στα πλαίσια της μεταγραφής του Μπακασέτα σε κοντινή στη Νέα Σμύρνη ΠΑΕ.
- Μεγάλο ερωτηματικό για τον Σχολιανό αποτελεί η στάση του κ.Δημητρίου. Ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης άλλα λέει την μία φορά και άλλα λέει την άλλη. Φάσκει και αντιφάσκει διαρκώς. Το 2013 έσκιζε τα ιμάτια του για να έρθει το κλιμάκιο της UEFA και να ελεγχθεί ο φάκελος του ΠΑΣ πριν βγει Ευρώπη παρότι είχε πάρει αδειοδότηση. Τώρα κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και μεταθέτει αλλού τις ευθύνες.
- Η ουσία είναι ότι ο επίσημος ΠΑΣ Γιάννινα μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά. Για τον Σχολιανό το ζήτημα είναι ηθικό και ο Πανιώνιος καλώς θα παίξει Ευρώπη γιατί κέρδισε με το σπαθί του στους αγωνιστικούς χώρους την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα. Όπως είχε κάνει και ο ΠΑΣ το 2013, αλλά εκεί λειτούργησε μεγάλη "πράσινη" ΠΑΕ και του στέρησε το ευρωπαϊκό όνειρο. Συμπέρασμα: δικαίως αισθάνονται αδικημένοι οι φίλαθλοι του ΠΑΣ γιατί οι ομάδες αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλο η Αθήνα και άλλο η επαρχία ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!
- Από όλη αυτή την ιστορία ο ΠΑΣ βγήκε πιο δυνατός. Έδωσαν όλοι τη μάχη τους. Πρώτα οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια ο πρόεδρος που λειτούργησε για πρώτη φορά ΙΣΩΣ σαν πραγματικός πρόεδρος μιας μεγάλης και ιστορικής επαρχιακής ομάδας. Τέλος οι φίλαθλοι που για άλλη μια φορά απέδειξαν αποτελούν τη μεγάλη δύναμη του ΠΑΣ όταν η ομάδα έχει σοβαρούς στόχους, Η μεγάλη εκστρατεία στη Ξάνθη έδειξε σε όλους ότι η ποδοσφαιρική επαρχία μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κέρδος της όλης υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΣ συσπειρώθηκε αφήνοντας πίσω τις κακές αναμνήσεις. Ελπίζω αυτή η ενότητα να έχει θετική κατάληξη και συνέχεια στο άμεσο μέλλον.
- Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μη αδειοδότηση του Ηρακλή αν και ο μετανάστης πρόεδρος του Παπαθανασάκης άλλα υπόσχονταν στους φίλους του Γηραιού. Εκεί όμως οι οργανωμένοι φίλοι του Ηρακλή και όχι μόνο αντιδρούν ιδιαίτερα δυναμικά. Ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του μετανάστη και μάλλον θα το πετύχουν. Πρόσφατα τον κάλεσαν σε δημόσιο διάλογο (οι οργανωμένοι της θύρας 10) και ο Παπαθανασάκης συμφώνησε, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε. Ο Γηραιός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αρκετοί παίκτες του έμειναν ελεύθεροι και μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν ελεύθερα λόγω της μη αδειοδότησης. Αν δεν πουληθεί ο Βέλλιος ο Ηρακλής θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό τη νέα σεζόν. Οι φίλαθλοι, ιδιαίτερα αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα, πρέπει πάντα να διεκδικούν. Όπως στην υπόθεση του Ηρακλή, εκεί όπου ο κουτοπόνηρος πρόεδρος είχε την εντύπωση ότι μπορεί να διοικεί με τη λογική "τα αρπάζω χωρίς να δίνω".
- Τα μεταγραφικά του ΠΑΣ δεν με αφορούν ιδιαίτερα. Υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για να αποφασίσουν και να κάνουν τον σχεδιασμό. Πάντως η...παρέλαση ονομάτων και δοκιμών άρχισε. Έχω την αίσθηση ότι πρώτα πρέπει να κλείσει ο τιμονιέρης, ο οποίος φυσικά θα είναι Κρητικός γιατί ξέρει καλά από θάλασσες και φουρτούνες. Παρότι στα μεταγραφικά ο Σχολιανός δεν τσιμπάει, είναι δεδομένο ότι ο κορμός της ομάδας πρέπει να μείνει άθικτος. Έμαθα κάτι τελευταία που μου έκανε εντύπωση: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!
- Αααα ξέχασα να αναφερθώ στον μεγάλο τελικό κυπέλλου της ΠΛΑΚΑΣ. Μου φαίνεται έτσι όπως το πάνε το πράγμα ότι τον τελικό θα τον δουν μόνο ο Κοντονής και οι φίλοι του. Γκιρτζίκης, Μελισσανίδης. Μαρινάκης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
- Το καλοκαίρι που μας έρχεται είναι γεμάτο από αθλητικά ενδιαφέροντα. Κόπα Αμέρικα στις ΗΠΑ, Euro στη Γαλλία και φυσικά Ολυμπιάδα στην Βραζιλία. Θα είναι ευχάριστο το καλοκαίρι για τους φίλους του αθλητισμού, ιδιαίτερα για τους φτωχούς. Ο Σχολιανός στο Euro θα υποστηρίζει την Αλβανία!!! Και στο Κόπα Αμέρικα την Αργεντινή.
- Να κλείσω εκφράζοντας την οδύνη μου για την μεγάλη απώλεια του Όσκαρ Αλβαρέζ και να αναφωνήσω το σύνθημα των Γιαννιωτών που βρέθηκαν στην κηδεία του «ΣΚΙΣΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ».

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας

ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos