Γυρολογικά

on . Posted in Σχολιανά

.............................................................ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Μάταιος κόπος

Οι κάρτες των υποψηφίων που επιδίδονται εν όψει των εκλογών στους ψηφοφόρους και με κάποια προσωπική επαφή, ίσως να έχουν κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα.
Εκείνες όμως που διασκορπίζονται σωρηδόν στις εισόδους των πολυκατοικιών, για να συντροφέψουν τα φέιγ βολάν που διαφημίζουν πίτσες και προϊόντα των super markets, πιστεύουν οι υποψήφιοι ότι μ’ αυτόν τον τρόπο έρχονται κοντά στον ψηφοφόρο και κερδίζουν την προτίμησή του στο πρόσωπό τους;
Αμφιβάλλουμε. Κι αμφιβάλλουμε πολύ.
Οι καθαρίστριες μάλιστα των πολυκατοικιών ασφαλέστατα δεν έχουν να πουν τα καλλίτερα λόγια γι’ αυτούς.
Αν μάλιστα κάποιος από τους ενοίκους, πατώντας πάνω τους γλυστρήσει, κάτι όχι απίθανο, με τις όποιες συνέπειες, τότε είναι σίγουρο ότι θα στολίσει τον υποψήφιο και με κάποια... γαλλικά.

Επιθεωρησιακή αυτοδιοίκηση

Ηθοποιοί του κινηματογράφου και του θεάτρου, παλιοί και νέοι, κωμικοί και δραματικοί, ζεν πρεμιέ, τηλεπαρουσιαστές και τηλεπερσόνες, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μοντέλα της πασαρέλας και των καλλιστείων κι άλλοι εκπρόσωποι της show biz, ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη, ως υποψήφιοι διαφόρων συνδυασμών, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της πρωτεύουσας.
Οι επικεφαλής των εκλογικών συνδυασμών, εκμεταλλευόμενοι την αναγνωρισημότητά τους, τους συγκατέλεξαν με μεγάλη ευκολία στα ψηφοδέλτιά τους, αποβλέποντας στη συλλογή όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού ψήφων.
Τώρα, πόσο αυτού του είδους οι επιλογές είναι οι καταλληλότερες και τα προσόντα τους τα πλέον ενδεδειγμένα για μια καλλίτερη Αυτοδιοίκηση, είναι κάτι για το οποίο ο καθένας δικαιούται να αμφιβάλλει.

Κάτι που οι βουλευτές μας λησμονούν

Είναι μερικοί μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, που νομίζουν ότι η μείωση του αριθμού των βουλευτών συναρτάται με την ψήφιση νέου Συντάγματος.
Έχει γραφεί από πολλούς και το έχουμε ξαναγράψει, πως αυτό, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα (Άρθρο 1 παράγρ. 1), ισχύει μόνο για την περίπτωση που οι βουλευτές θα μειωνόταν σε λιγότερους από 200.
Για τη μείωσή τους κατά 100 θα αρκούσε ένας απλός νόμος μόνο, που αν ήθελαν, θα μπορούσαν από καιρού να τον είχαν ψηφίσει.
Τέτοια διάθεση όμως δεν φάινεται να έχουν.

Θα βγει από τη στρούγκα;

Διερωτώνται αρκετοί, αν στο μέλλον ο Γιωργάκης θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ.
Όπως είναι γνωστό, ως πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη σταυρών για να εκλεγεί βουλευτής του, σε όποια περιφέρεια κι αν εκτεθεί, φτάνει σ’ αυτή το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει έστω και μία έδρα, κάτι που έγινε στην Πάτρα κατά τις προηγούμενες εκλογές κι έμεινε εκτός νυμφώνος σταυροδοτηθείς υποψήφιος.
Δεν μας είναι γνωστό, αν αυτό το προσόν εξακολουθεί να το διατηρεί και στην περίπτωση που μεταπηδήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε άλλο κομματικό σχηματισμό.
Αν όχι, τότε, όσες φορές κι αν ερωτηθεί, θα δηλώνει: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ». Και εδώ θα λέει αλήθεια.
Δεν είναι τόσο πολύ μικρόνους, ώστε να φύγει από το κόμμα του και να απωλέσει τη βεβαιότητα της άκοπης επανεκλογής του, που θα του εξασφαλίζει τη βουλευτική αποζημίωση, την ασυλία της και τα συνεπακόλουθά της.
Αυτό το γνωρίζουν καλά οι ειδήμονες και συνεπώς δεν χρειάζεται να προβληματίζονται, με το αν θα φύγει ή θα μείνει.

Μάννα το πιο γλυκό όνομα

Ανοιξιάτικη μέρα καθιερώθηκε να είναι η γιορτή της μάννας.
Είναι η εποχή που της πρέπει, γιατί εκείνη είναι που μας έφερε στον κόσμο.
Να γιατί δεν αρμόζει σε κανέναν να τη λησμονάει.
Αν είναι ζωντανή, μια θερμή αγκαλιά απ’ το παιδί της είναι για εκείνη ένα πολύτιμο δώρο. Αν έτυχε κάποτε να την πικράνει, μια συγγνώμη είναι κι αυτή αρκετή.
Κι αν έφυγε απ’ τη ζωή, ένα λουλούδι ας αφεθεί αυτή τη μέρα στον τάφο της.
Αν πάλι θυμηθεί, πως κάποτε την πίκρανε, ένα δάκρυ του μετάνοιας, ακόμη και κρυφό, θα είναι μια ανακούφιση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.