Αιχμές και Νύξεις
Θα μας τρελάνουν…
Στις 9 Οκτωβρίου ο Ελληνικός Στόλος υπό τον Παύλο Κουντουριώτη συμμετέχοντας στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο απελευθέρωσε την Λήμνο. Την Λήμνο. Προφανώς πέριξ της Λήμνου υπήρχαν νησίδες και βραχονησίδες, όπως η Ζουράφα ή Λαδοξέρα και άλλες, αλλά ο Κουντουριώτης απέβλεπε στο «ψαχνό», τη Λήμνο, την οποία και απελευθέρωσε και φυσικά τις βραχονησίδες. Και σήμερα μετά από 112 έτη οι κυβερνήτες μας ανέχονται την παραφιλολογία του Ρ.Τ. Ερντογάν, ότι οι βραχονησίδες δεν παραδόθηκαν με πρωτόκολλα και αμφισβητείται το καθεστώς όπου ανήκουν.
Το βουβό ποτάμι…
Πως είπε ο Μπίσμαρκ; «Δυο καθηγητές και η πατρίς απωλέσθη». Τώρα ο καθηγητής Γ. Γεραπετρίτης έπρεπε να γνωρίζει ότι από τα βουβά ποτάμια να φοβάσαι και αυτός στηρίζεται στα ήρεμα νερού του Αιγαίου. Ποιος μας βεβαιώνει ότι μια νύχτα ξάστερη δεν θα εξαπολύσει TAYFUN o Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνον κατά της Αθήνας αλλά και κατά παντός ελληνικού στόχου; Μετά τις «Βelharrα» και τα «Rafale» γιατί τα προμηθευόμαστε; Για βιτρίνα, για προβολή; Ειρήνη θέλουμε αλλά κατά τον Θουκυδίδη ετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Διότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...
Οικογένεια, σχολείο και τέρμα!
Πολύς θόρυβος γίνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η παιδική παραβατικότητα γίνεται, διότι η οικογένεια και το σχολείο έχουν περιθωριοποιηθεί και δεν εκτελούν τον σκοπό τους όπως αυτός καθορίζεται από τις παραδόσεις. Ποιες παραδόσεις; Δυο αδέρφια ήταν, ο Κάιν και ο Άβελ και ο ένας εκ των δυο σκότωσε τον έτερο και έμεινε μόνος, κατάμονος ο Κάιν και αφουγκράζονταν την ηχώ: «Κάιν, Κάιν που είναι ο αδελφός σου;». Όταν οι τηλεοράσεις και τι δεν δείχνουν από ακατάλληλα μέχρι αυστηρώς ακατάλληλα και οι νέοι εκπαιδεύονται σε όλα τα είδη παραβατικότητας, ποιος θα παρέμβει να ελαχιστοποιηθεί το κακό; Έλα, ντε.
Για την λειψυδρία…
Ο καλός ρεπόρτερ πληροφορεί ή μάλλον μεταφέρει την είδηση ότι σε πολλές πόλεις τελούνται λιτανείες για να βρέξει. Μεταξύ των πόλεων αναφέρεται και το Άργος όπου η λειψυδρία χτύπησε κόκκινο και υποφέρουν οι κάτοικοι και αυτό το αποδίδουν στην Κλιματική Κρίση ή στην Κλιματική Αλλαγή. Μα αν διάβαζε και λίγο την Ιλιάδα του Ομήρου στη ραψωδία Δ και στον στίχο 170ο και 171ο θα έβλεπε ότι το Άργος διψούσε εκείνη την εποχή: «Και κεν ελέγχιστος, πολυδίψιον Άργος ικοίμην’ αυτίκα γαρ μνήσοντα Αχαιοί πατρίδος αίης» δηλαδή «Θα γύριζα όλος ντροπή στο διψασμένο Άργος. Οι Αχαιοί τους τόπους τους αμέσως θα θυμούνταν». Επομένως αυτή η καραμέλα για την Κλιματική Κρίση ας λάβει τέλος.