Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ας συμπάσχουν...

• Ο Λαός μας βολοδέρνεται, όπως και όλοι οι Λαοί της Ευρώπης και όχι μόνον. Εκείνοι που περνούν ξώπετσα αυτή την οικονομική κρίση είναι οι πολιτικοί μας όλων των βαθμίδων. Πώς να το ζήσει στο πετσί του ο βουλευτής, όταν από την συμμετοχή του σε επιτροπή σουφρώνει 75 ευρώ λες και κάνει υπερωρία, διότι απουσιάζει μεν από την ολομέλεια, αλλά τα ευρά πέφτουν; Εδώ πρέπει να πρυτανεύσει η λογική να συμπάσχουν και οι πολιτικοί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές, τους υπουργούς, τους υφυπουργούς με μία μείωση στις αποζημιώσεις τους 10% με 15%, ώστε να πληρώνονται με αυτές τις περικοπές οι λογαριασμοί ευάλωτων οικογενειών, όπως τετραμελούς οικογενείας, μονογονεϊκής με τέσσερα παιδιά, τα δυο εκ των οποίων ΑμεΑ κλπ. Το επιβάλλουν οι δυσμενείς καιροί.

Τα «παρωχημένα» καύσιμα!

• Ένα μήνα και πλέον συζητούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πλαφόν που θα καθορίσουν στην τιμή του φυσικού αερίου, που θα προμηθεύονται οι χώρες της Ευρώπης. Αυτό ήτο απότοκον της σοφής ρήσεως, για το ακατόρθωτον, όπως μας το έλεγεν ένας ταγματάρχης στο ΚΕΝ Κέρκυρας: Φάτε, Μαμελούκοι, ψάρια. Δεδομένου ότι οι Μαμελούκοι ζουν στις ερήμους της Συρίας, όπου δεν υπάρχουν ψάρια. Μπορείς να υποχρεώσεις τα Η.Α.Ε., ή την Αλγερία, ή την Νιγηρία, πολύ δε περισσότερο την Ρωσία να πωλούν το φυσικό αέριο σε προκαθορισμένη τιμή στην Ε.Ε.; Βάλ’ τε μπροστά τα γεωτρύπανα και στο Αιγαίο, και στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης να αντλήσετε όσο φυσικό αέριο θέλετε και να μην τα χαρακτηρίζετε παρωχημένα. Όπως ερευνούν Ολλανδοί και Γερμανοί στη Βόρειο Θάλασσα για εντοπισμό και εκμετάλλευση αυτών των παρωχημένων προϊόντων και αφήστε το πλαφόν στην άκρη.

Πάει και ο Πύρρος!

Είχαν δεν είχαν εκεί στο υπουργείο Παιδείας ξήλωσαν και τον Πύρρο. Το γράφω αυτό όχι γιατί είμαι Ηπειρώτης και πρέπει να στηρίξω έναν Ηπειρώτη, αλλά, αυτή η τακτική της αποψιλώσεως όλων των αξιών, όπως πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία, Ιστορία, μακροχρόνια θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το έθνος, για το κράτος και αυτή η τάση για μπόλιασμα της κοινωνίας με τους Λα/πρόσφυγες και τους Λα/μετανάστες θα είναι πιο ολέθρια απόφαση, αφού δεν θα γνωρίζουν το ρητό των Σπαρτιατών. Άμες δε γεσώμεθα πολλώ κάρρονες. Απευθυνόμενοι οι νέοι προς τους γονείς τους και προς τους προπάτορές τους: «Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από εσάς. Πώς όμως να γίνουμε καλύτεροι, όταν οι επήλυδες είναι πανσπερμία και καθένας θα τραβάει προς τον τόπο του; Αλλά και πώς θα αντιδράσει στις προκλήσεις του Ρετζέπ εφέντη ο Έλληνας όταν καλείται να στηρίξει και να υποστηρίξει πολυπολιτισμικές σκέψεις και προτάσεις που αντιβαίνουν στα πιστεύω του; Απορίας άξιον.

Οι απαιτήσεις...

• Στους Βαλκανικούς πολέμους, έφθασαν περίπου ταυτοχρόνως τα Ελληνικά Στρατά με την μεραρχία τη βουλγαρική που ηγείτο ο στρατηγός Νικόλωφ, εξ’ ου και η ονομασία 15 χλμ από τα σύνορα ενός χωρίου σε «Νικόλωφ». Όμως, ο στρατιωτικός διοικητής της Θεσσαλονίκης Ταξίμ Πασιά, τόνισε και δήλωσε, «την Θεσσαλονίκη την πήραμε από τους Έλληνες και στους ‘Έλληνες θα την δώσωμε», όπως και έγινε. Αυτήν την μικρή μεν σπουδαία δε λεπτομέρεια δεν την γνωρίζει, ο τα πάντα γνωρίζων από ιστορικής απόψεως τόσον ο Ρετζέπ εφέντης, όσον και ο Γιατσί, ο συντάξας τον χάρτη της «Γαλάζιας πατρίδος»; Αστείο πράγμα. Το γνωρίζουν, αλλά στην προσπάθειά τους να μείνουν στην εξουσία και να κερδίσουν τις προσεχείς εκλογές, λένε και από μία κοτσάνα. Απορίας άξιον είναι που κάποιος δικός μας ιστορικός άμα τε και πολιτικός δεν τους δίνει την «μύτη» στα χέρια...