Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Oριζόντια μείωση...

• Οριζόντια, λοιπόν, θα είναι και στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και στο πετρέλαιο κίνησης, η μείωση κατά 25 λεπτά του ευρώ. Είναι μία λύση και επωφελής και ανεκτή από τους καταναλωτές. Η μείωση στις πλατφόρμες, όπως καθιερώθηκε για την βενζίνη, υπέβαλε στους καταναλωτές σε ένα κάρο προβλήματα, γιατί πολλοί συμπολίτες μας δεν τα καταφέρνουν να ενταχθούν στην πλατφόρμα Fuel Pass, όταν το επίσημο κράτος έχει απαλλάξει τους άνω των 70 ετών από την χρήση του πλαστικού χρήματος. Οπότε, πρέπει κανείς να υποχρεωθεί στα παιδιά του, αν έχει και συγκατοικούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να καταφύγει στον λογιστή του, ο οποίος τουλάχιστον για την εξυπηρέτηση θα αμειφθεί με το 20ευρω όσο θα επωφεληθεί και από την ποσότητα της μειωμένης τιμής βενζίνης. Οριζόντια, λοιπόν, μειωμένη τιμή για όσα προϊόντα αποφασίζει το κράτος να προμηθεύονται οι συμπολίτες μας.

Τώρα τρέχουμε...

• Εκλιπαρούμε την γειτονική Ιταλία, σύμμαχο εν τω ΝΑΤΟ, να μας παραχωρήσει αποθηκευτικούς χώρους, για την αποθήκευση φυσικού αερίου διότι τα δικά μας τα σαϊνια, Παπαδήμος, Γιωργάκης, Σαμαράς, Τσίπρας και ο τωρινός Μητσοτάκης ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτα για την επάρκεια φυσικού αερίου. Οι δικοί μας επαναπαύονταν με την Ρεβιθούσα, αυτήν ανέβαζαν, αυτήν κατέβαζαν και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν να βρουν κατάλληλους χώρους για αποθήκευση και LNG αμερικανικού τύπου, πλην πανακρίβου και σε φυσική κατάσταση, είτε από την Κύπρο και το Ισραήλ είτε από την Αίγυπτο. Για το δικό μας φυσικό αέριο, μην το συζητάτε, είναι... παρωχημένο, τάδε απεφήναντο και ο πρωθυπουργός μας Μητσοτάκης, όσο και ο ΥΠΕΞ.

Η μεγάλη μας βιομηχανία!

• Τρέχει και δεν φτάνει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από χώρα σε χώρα και κλείνει συμφωνίες με πράκτορες για την παράταση της τουριστικής περιόδου και κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, γιατί όχι και τον Ιανουάριο και όλο τον χειμώνα, μια και στην Κεντρική Ευρώπη, ο χειμώνας είναι βαρύς και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν το ψύχος, ενώ στη χώρα της «Φαιδράς Πορτοκαλέας» ο χειμώνας είναι γλυκύς σαν το σιρόπι και έτσι θα περάσουν άνετα οι συνταξιούχοι της Ευρώπης. Όμως, ο κ. Κικίλιας δεν έκανε και μία βόλτα στο εσωτερικό της Χώρας, πάντα μεταμφιεσμένος σαν τον πατισάχ Χαρούν Αλ Ρασίντ, ώστε να μην αναγνωρίζεται για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα στραβά του ελληνικού τουρισμού όπως αυτό που συνέβη στη Ρόδο, όπου για δυο ποτά και ένα αναψυκτικό δυο Άγγλοι πλήρωσαν 61 ευρώ. Αυτά πώς διορθώνονται, κ. Κικίλια; Ιδού η απορία.

Οι «Τούρκοι» της Θράκης…

• Ο Τούρκος και το σκυλί δεν γίνονται φίλοι ό,τι και να τους φιλέψεις. Εξέμησε τον εσωτερικό του κόσμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την άποψη ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι και πρέπει να το εκφράζουν, να το εκδηλώνουν. Υπηρέτησα στην Κομοτηνή σε χριστιανικά σχολεία, οι οικισμοί των οποίων συνόρευαν με μουσουλμανικούς οικισμούς. Μάλιστα, η Αετοκορυφή ήταν πλάι - πλάι με το Βέλκιο (Μουσ). Εκεί ένας μουσουλμάνος μου εκμυστηρεύθηκε το εξής: «Εγώ δεν μπορώ να πάω στην Κ/Πολη, γιατί έχω κακό όνομα, είμαι κατσίβελος (Ρομά)»! Επομένως, εμείς συμβάλλουμε στην τουρκοποίηση όλων των μουσουλμάνων, αφού τους υποχρεώνουμε, Τουρκογενείς, Πομάκους(οι αρχαίοι Ροδοπαίοι) και οι Κατσίβελοι (Ρομά) να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα. Γιατί να μην το εκμεταλλευτεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι ο μόνος, αφού τη Θράκη την έχουμε καταστήσει απερίφρακτο άμπελο. Δεν τους δέχονται, λοιπόν τους Κατσιβέλους. (Οι Ροδπαίοι εξισλαμίσθησαν από το Γαζή Εβρένος Βέη λίγο προτού αλωθεί η Κ/Πολις)!