Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εκείνοι εκτρέφουν!

• Ενώ εμείς σφάζουμε τα γαλακτοπαραγωγικά ζώα ελλείψει ζωοτροφών ή γιατί αυτές έχουν καταστεί απλησίαστες για τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, βλέπουμε στα πολυκαταστήματα προϊόντα γαλακτοκομικά προερχόμενα από την Αυστρία, την Γαλλία, την Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αναρωτώμεθα και απορούμε: Πώς μπορεί ο Αυστριακός, ο Ολλανδός κ.α. να εκτρέφουν γαλακτοπαραγωγικά ζώα και να είναι και ικανοποιημένοι από την εργασία τους, σ’ αντίθεση με τους Έλληνες που αναγκάζονται να τα σφάξουν, να απαλλαγούν από το πρόσθετο αυτό βάρος εκτροφής, όταν οι ζωοτροφές έχουν πάρει άνετα την ανηφόρα; Γι’ αυτό το ζήτημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εμφάνισή του στην τηλετύφλα δεν έδωσε ικανοποιητική απάντηση, λέγοντας μόνο ότι θα ενισχυθούν με το 2% επί του τζίρου του προηγουμένου έτους! Δηλαδή ο τζίρος ήταν π.χ. 100 ευρώ θα ενισχυθούν με δύο (2) ευρώ! Πολλά είναι, για περικόψτε τα λίγο, θα κακομάθουν!

Προοδευτική κυβέρνηση!..

• Ποια η διαφορά της προοδευτικής κυβερνήσεως, όπως αφουγκρασθήκαμε από δηλώσεις του Αλεξάκη, από την μη προοδευτική, π.χ., την φιλελεύθερη ή την νεοφιλελεύθερη; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε κάποτε δημοψήφισμα και όταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διαπίστωσε ότι δεν συμφωνούσε με τις προθέσεις του, άλλαξε «ρότα» και έκανε κάτι τελείως αντίθετο από την θέληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράσθηκε κατά την ψηφοφορία. Αυτή η κωλοτούμπα συνάδει με την προοδευτικότητα όπως την ευαγγελίζονται τα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα; Γιατί αυτή η κωλοτούμπα του Αλεξάκη εκφράζει κάτι τελείως διαφορετικό από το δημοκρατικό ύφος και ήθος ενός κόμματος, που θα ήθελε να σχηματίσει κυβέρνηση προοδευτική, ώστε να κυβερνήσει τη χώρα με δημοκρατικό και προοδευτικό πνεύμα. Πνεύμα που να μην εξαναγκάσει ξένους πολιτικούς να αποκαλούν προοδευτικό Έλληνα ηγέτη, όπως στην περίπτωσή μας ο Γάλλος Μελανσόν!

Πόσο εξαγριωθήκαμε…

• Συνέβη στην περιοχή της Αττικής, όπου πολίτης στραβοκοίταξε δύο νέους ηλικίας 24 ετών ο καθένας, κάτι που εξαγρίωσε αυτούς και σκαρφίστηκαν αμέσως πώς να τον ξεφορτωθούν για το στραβοκοίταγμα. Μετέβησαν στις οικίες τους, εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα φονικά μέσα, όπως σιδηρογροθιές και επέστρεψαν στην ταβέρνα, όπου είχε συμβεί το στραβοκοίταγμα και εκεί άρχισαν να τον «συνετίζουν», ώστε του λοιπού να μην στραβοκοιτάζει και αυτός και άλλος πιθανός στραβοκοιταχτής! Αποτέλεσμα, ο στραβοκοιταχτής να παραδώσει το πνεύμα. Όμως, υπάρχει και συνέχεια, αφού η ΕΛΑΣ κινούμενη επαγγελματικά εντόπισε τους δύο αυτούς «συνετιστές», τους συνέλαβε και φυσικά τους οδήγησε και στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα. Εκεί θα σκιαγραφηθούν οι δραστηριότητές τους και θα τους διατεθούν θάλαμοι ασφαλείας όπου θα περάσουν τουλάχιστον μία 15ετία ο καθένας, έχοντας έκαστος το φορτίο των 15 χρόνων καθείρξεως στις πλάτες του.

Γεμιστά με ή χωρίς κιμά;

• Ενδιαφέρουσα συζήτηση σε τηλεοπτικό πάνελ για την παρασκευή των γεμιστών. Άλλος να ισχυρίζεται ότι αυτά (στην Κέρκυρα) γίνονται με κιμά και πολύ τρόμαξε που στην Αθήνα εγεύθη γεμιστά χωρίς κιμά. Άλλος ισχυρίσθη ότι τα γεμιστά γίνονται χωρίς κιμά, έτσι τα παρασκεύαζε η μαμά του. Γεγονός είναι ότι αναφέρονταν σε δύσκολες περιόδους ή σε περιόδους που η θρησκεία επέβαλε τη νηστεία! Έτσι, στην περίοδο μετά τον Β’ Παγκ. Πόλεμο η οικονομική δυνατότητα του κόσμου ήταν από ισχνή έως κάτισχνη, άρα η δυνατότητα να προμηθευτεί ο οικογενειάρχης κιμά ήταν ανύπαρκτη, όπως εκείνη την εποχή η θρησκευτικότητα των πολιτών ήταν έντονη και νήστευαν τον μισό χρόνο. Νηστεία για τα Χριστούγεννα, για το Πάσχα, για τους Αγίους Αποστόλους, για το 15Αύγουστο, για τον Τίμιο Σταυρό, κλπ. Άρα, γεμιστά νηστίσιμα. Επί πλέον, τότε ο κιμάς εκόπτετο παρουσία του πελάτου, γι’ αυτό και στα εστιατόρια δεν παρασκευάζοντο φαγητά περιέχοντα κιμά για το αμφίβολο της ποιότητας του κιμά. Έτσι λύνεται το πρόβλημα γεμιστά με κιμά ή όχι!