Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η… επιστροφή των νέων!

• Προεκλογικώς ο Πρωθυπουργός μας είχε πει ότι με την ενθρόνισή του στο Μαξίμου θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιστροφή των 450.000 νέων Ελλήνων που «πήραν τον ομματιών τους» και μετανάστευσαν στην ξένη για ανεύρεση εργασίας και μάλιστα καλώς αμειβομένης. Πέρασαν τρία έτη από την ενθρόνιση και αφουγκρασθήκαμε ότι το δημογραφικό θα λυθεί με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων, που και νέοι στην ηλικία είναι και τεκνοποιούν όπως τα κουνέλια. Μάλιστα, θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, ώστε και παρκάρισμα των παιδιών να υπάρχει και να εξοικειωθούν με τα ελληνικά και εν τινί με τις συνήθειες και τις παραδόσεις. Αντίο Ελλάδα!..

Διαχρονική παράλειψη…

• Καλές και απαραίτητες οι εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή, που συντελέσθηκε πριν από 100 ακριβώς χρόνια, ώστε να καταστούν γνωστά τα αίτια αυτής από τους νεωτέρους, που δεν τα έζησαν τα γεγονότα και όπως αυτά καταγράφηκαν από όσους τα έζησαν ή τα έχουν μελετήσει και στη συνέχεια τα απαθανάτισαν ως απομνημονεύματα! Όμως, στον πλούτο αυτών των γραπτών κειμηλίων ελλείπει κάθε αναφορά του πώς χάσαμε την Ανατολική Θράκη, που ως την Τσατάλτζα ευρίσκετο υπό ελληνικήν κατοχήν από τα ελληνικά στρατεύματα που είχαν αποβιβασθή σ’ αυτήν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Πώς λοιπόν απωλέσθη η Ανατολική Θράκη; Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την απώλεια; Και ενώ για την Μ.Κ. αποδόθησαν ευθύνες, καλώς ή κακώς, για την Αν. Θράκη πολύ ελάχιστα είναι γνωστά, λες και κάποιο αόρατο χέρι εμποδίζει την συγκέντρωση των στοιχείων, την καταγραφή τους και στη συνέχεια την προβολή τους, ώστε οι επίγονοι Έλληνες να καταστούν όλβιοι εκ της μαθήσεως της Ιστορίας!

Γιατί «παρωχημένα»;

• Σε καθημερινή βάση γίνονται συζητήσεις και εκφέρονται σχόλια για την ακρίβεια των υγρών καυσίμων και απαξάπαντες στρέφονται κατά την επικαταράτου Ρωσίας που εισέβαλε στην καθαγιασμένη Ουκρανία με αποτέλεσμα η πρώτη να επιβάλλει περιορισμούς στην εξαγωγή και πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από τον συνασπισμό των δυτικών κρατών. Εμείς, παρότι κολυμπάμε σε αφθονία φυσικού αερίου και πετρελαίου (δηλώσεις καθηγητών Φωσκόλου και Χασάπη), θεωρήσαμε τα υγρά καύσιμα παρωχημένα (δηλώσεις και του κ. Δένδια και του Πρωθυπουργού) και τους στρέψαμε τα νώτα, όταν άλλα κράτη δραστηριοποιούνται στην άντλησή τους, προκειμένου να εκμεταλλευθούν αυτόν τον φυσικό τους πλούτο, προς όφελος των λαών τους. Γιατί τόση αποστροφή; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούμε ως χρήσιμοι ηλίθιοι; Και έρχονται και εκλογές!

Μεγαλόψυχος ο Ακάρ!

• Είδατε μεγαλοψυχία από τον Τούρκο ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ εφέντη; Πληροφόρησε τους βουλευτές που μετέχουν στη σύσκεψη της επιτροπής του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια και την ειρήνη, ότι, άκουσον – άκουσον, στις 28 Απριλίου 2022 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, χωρίς να προβεί η «φίλη» και «σύμμαχος» χώρα σε κάποια εχθρική ενέργεια σε βάρος των ελληνικών αεροσκαφών. Πόσο θα στοίχιζε για την «φίλη» Τουρκία να καταρρίψει ένα ή και δύο αεροσκάφη; Άλλωστε, παράβαση του εναερίου χώρου είχαν κάνει οι Έλληνες. Εξάλλου οι «φίλοι» μας Τούρκοι για 17 δευτερόλεπτα παραβίαση του εναερίου τουρκικού χώρου από ρωσικό αεροσκάφος, το σημάδεψαν και το κατέρριψαν, βιαιοπραγούντες κατά του Ρώσου πιλότου. Τους Έλληνες θα τζουγάπιαζαν (θα έδιναν σημασία στους Έλληνες); Αστείο πράγμα!