ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Στερνή γνώση…

• Όταν εμείς τα καλά παιδιά, γιατί όχι και χρήσιμοι ηλίθιοι διακόπταμε την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, η μεν Γερμανία συνέχιζε, η δε Πολωνία έθετε μία νέα μονάδα σε λειτουργία! Που απλά σημαίνει, ότι ανήκουμε στους προθύμους, για να μην σεκλετίσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας. Όμως, κλείνοντας τις λιγνιτικές μονάδες δεν είχαμε κάνει πρόβλεψη για εφεδρικές μονάδες και αγορές, αν κάτι πήγαινε στραβά, όπως συνέβη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έτσι, βρεθήκαμε στην ανάγκη να ανακρούσουμε πρύμναν και όχι μόνον να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες, αλλά να τις θέσουμε και στο φουλ, όπως συνηθίζεται να λέγεται η εντατική λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει ότι παίρνονται αποφάσεις στο γόνατο και μετά αναστοχαζόμαστε, με τη φράση: Στερνή γνώση, να σ’ είχα πρώτα!

 Καμία αυτάρκεια…

• Καμία αυτάρκεια! Στερούμαστε τον μαλακό σίτο! Στερούμαστε τον αραβόσιτο, στερούμαστε τις ζωοτροφές, στερούμαστε το ηλιέλαιο, στερούμαστε το μόσχειο κρέας και τόσα άλλα απαραίτητα αγαθά, για τα οποία βεβαίως δεν ευθύνεται μόνο η παρούσα κυβέρνηση, αλλά είναι διαχρονικόν το πρόβλημα. Φοιτητής που σπουδάζει στη Βουλγαρία βλέπει στα πολυκαταστήματα: ντομάτες προέλευσης Βέλγιο, πράσα Ολλανδίας και άλλα προϊόντα γεωργικά από την ΜπεΝεΛουξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβρούργο) και ανερωτάται, γιατί συμφέρει τους γεωργούς να ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και μάλιστα κάνουν και εξαγωγή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να το λύσει ο νέος ΥπΑγρΑν κ. Γεωργαντάς, που είναι ικανός για όλες τις δουλειές, αφού από τα ηλεκτρονικά μετακινήθηκε στον τομέα της Γεωργίας!

  Μπράβο στα Πατρινόπουλα!

• Καταφερόμαστε για το παραστράτημα της Νεολαίας μας και όχι αδίκως μερικές φορές. Όμως, σ’ αυτήν την σύγχρονη Νεολαία υπάρχει η μαγιά, το φύραμα κατά την ρήση του Ευαγγελίου, που όλη την ζύμη ζυμεί! Είναι η Νεολαία που σέβεται την οικογένειά της, την κοινωνία όπου ζει και φυσικά την Πατρίδα και τις παραδόσεις και δεν θεωρεί την Σημαία μας πανί, όπως δυστυχώς την αποκάλεσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μίλτος. Και ιδού πώς τα Πατρινόπουλα αναδεικνύονται σε παράγοντες, αφού πραγματοποίησαν τιμητική εκδήλωση για να τιμήσουν τους συμπατριώτες, περί τις 8.000 με 10.000 που κατέσφαξε ο Τούρκος πασάς Γιουσούφ στις 3 Απριλίου 1821. Εμείς; Ε, εμείς. Τιμήσαμε τον σφαγέα και τύραννο όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος Αλή πασά, προσφέροντας η Μητρόπολη το κελί του μοναστηριού του Ιωάννου του Προδρόμου στο νησί για να προβάλλουμε ένα καριοφίλι που αποδίδεται στον Αλή και το τσιμπούκι του. Γι’ αυτό όταν κλήθηκα κληρωτός στο ΚΕΝ Κορίνθου οι ΝοτιοΕλλαδίτες μας αποκαλούσαν τουρκόσπορους!

 Άκλιτες λέξεις…

• Δεν κλίνονται κατά τους παρουσιαστές και τους ανταποκριτές κάποιες λέξεις, όπως: Η νίκη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, για τέταρτη φορά Βίκτωρ Ορμπάν! Ή στην πόλη Φοίνιξ προκλήθηκαν πλημμύρες λόγω συνεχών βροχοπτώσεων! Ή, όπως βλέπουμε στην γνωμοδότηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και άλλα παρόμοια μαργαριτάρια μένουμε ενεοί από την αγραμματοσύνη των παρουσιαστών. Δεν έχουν διαβάσει τους «Αθλίους» του Βίκτορος Ουγκώ; Δεν έχουν ακούσει για τον Φοίνικα που αναγεννάται; Ή καμάρωνε η ποντικίνα για τα δέκα ποντικάκια, αλλά περισσότερο ήταν η λέαινα για τον σκύμνο της κι έλεγε: Ένα γέννησα αλλά λέοντα! Άλλη αξία έχει ένα γραπτό ή μία προφορική ομιλία όταν χρησιμοποιούμε σωστά τις λέξεις και άλλη έχοντας την γνώμη, ότι επειδή είναι ξένες λέξεις δεν κλίνονται όταν μάλιστα αυτές έχουν και ελληνική προέλευση!