ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Περιφρονούμε τον πλούτο μας!

• Κολυμπάμε στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και τα περιφρονούμε και τα δύο, τα θεωρούμε προϊόντα παρωχημένων εποχών και ανεχόμεθα και χρησιμοποιούμε υγροποιημένο υγραέριο αμερικανικής προελεύσεως, το σχιστολιθικό και για το οποίο γίνεται και ο ρωσοουκρανικός πόλεμος. Και τούτο, γιατί το μεν ρωσικό φυσικό αέριο τιμάται προς 6 ευρώ η MW, το δε αμερικανικό είναι της τάξεως των 40 ευρώ. Ποιος χαζός θα περιφρονήσει το πρώτο και θα στραφεί προς το δεύτερο; Μόνο από έλλειψη του πρώτου και για να καλύψει τις ανάγκες του θα το αγοράσει (Φώσκολος, καθηγητής της Γεωλογικής Εταιρείας του Καναδά). Εμείς πάντοτε πρόθυμοι ηλίθιοι, τρέχουμε να δείξουμε την αφοσίωσή μας προς τους δυνατούς μη αναλογιζόμενοι για την ζημία που προκαλούμε στην Οικονομία μας και στους πολίτες μας!

Χαβούζα ναι; Πισίνα όχι! 

• Διάβασα στον «Π.Λ.» ότι ο Θ. Νούσιας είχε χαρακτηρίσει την πολύπαθη Λίμνη μας πισίνα. Αυτό μάλλον από λάθος ίσως πέρασε στον Τύπο, γιατί είναι γνωστή η απαξίωση της Λίμνης μας από όλους τους φορείς της «Μικρής Πόλης» μας. Είναι γνωστή η αποστροφή των ταγών μας προς την Λίμνη μας. Και εξηγούμαι: Από το 1972 που κατασκευάστηκε το ανάχωμα στο Στρούνι, νυν Αμφιθέα, κανείς δεν νοιάστηκε για την διάνοιξη δύο – τριών, άντε τεσσάρων ανοιγμάτων σ’ αυτό το τερατούργημα για την διέλευση των ψαριών ώστε να αποθέτουν τα αυγά τους σε περίοδο ωοτοκίας, σε καθαρά και ρηχά νερά! Το μόνο που κάνουν είναι να υπενθυμίζουν τον Μάιο μήνα την απαγόρευση της αλιείας! Και ούτε ποτέ έλαβαν υπόψη τις υποδείξεις του καθηγητού Καλλιστράτου, για την αφαίρεση της ιλύος από τον πυθμένα της Λίμνης ώστε να εκβαθυνθεί και να καθαρισθεί! Την απολαμβάνουν ως χαβούζα, όπως την είχε καταντήσει ο δήμαρχος Γόρης Σακκάς, ανεχόμενος την σύνδεση των βόθρων με το υποτυπώδες δίκτυο υπονόμων!

 Οριζόντιες επιδοτήσεις…

• Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να μετριάσει τις αντιδράσεις από τις υπερβολικές αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και άλλα επιδότησε το μεν ρεύμα με οριζόντια χρηματοδότηση, όπως και το φυσικό αέριο. Δεν επιδότησε όμως τα καύσιμα οριζόντια, για να μην επιδοτηθούν και οι έχοντες υψηλά εισοδήματα (sic). Επιδοτεί, όμως, εκτός των ευάλωτων και όσους έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή, ο εισοδηματίας των 30.000 ευρώ θεωρείται ευάλωτος; Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου. Ερωτώ τον βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου, των Σερρών, ο κάτοικος του Χαροπού (ακριτικό χωριό) δεν ευνοείται αφού μπορεί, σ’ αντίθεση με αυτόν των Κερδυλίων, που δύναται να μεταβαίνει στη γειτονική Βουλγαρία, να φουλάρει το όχημά του και να γεμίζει και δύο μικρά μπετονάκια με βενζίνη ή πετρέλαιο και να επιστρέφει εν τυμπάνω και χορώ; Αυτός ο ιδιότυπος «ρατσισμός» επιτρέπεται;

 Πριν να είναι πολύ αργά!

• Έπειτα από πιέσεις της βουλγαρικής κυβερνήσεως τα Σκόπια συμπεριέλαβαν στο ήδη ισχύον Σύνταγμά τους, ότι στα Σκόπια υφίσταται πολυπληθής βουλγαρική μειονότητα, η οποία άχρι τούδε εθεωρείτο ανύπαρκτη. Το ίδιο και για την σερβική μειονότητα, όπως και για την αλβανική που, μάλιστα αυτή, μετέχει και στο κυβερνητικό σχήμα των Σκοπίων. Η μόνη μη αναγνωρισμένη μειονότητα είναι αυτή των Βλαχοφώνων Ελλήνων που είναι γύρω στις 700.000 με 750.000, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς, οι οποίοι σε περίπτωση διαλύσεως των Σκοπίων (προς τα εκεί βαδίζουμε), θα διαμοιρασθούν στις τρεις αναγνωρισμένες μειονότητες: Βουλγαρική, Σερβική και Αλβανική. Τότε θα θρηνολογούμε ως μωρές παρθένες για την απώλεια ενός συμπαγούς ελληνισμού, όπως στη Σμύρνη, στην Ρωμυλία, όπως στην Ανατολική Θράκη, για την οποία κανείς δεν πλήρωσε για το έγκλημα αυτό. Καιρός στο νεφοσκεπές Άστυ να αφυπνισθούν και να δραστηριοποιηθούν και να ορθώσουν ανάστημα!