ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Θησαυρός το Ίδρυμα Νιάρχου!

• Με χορηγία πρόσφατα του Ιδρύματος Νιάρχου εγένετο προσθήκη πτέρυγος στο Ασκληπιείο Βούλας, μία πρωτοβουλία που έπρεπε να κάνει το φιλόστοργο κράτος, αλλά αυτό σε παρόμοιες περιπτώσεις δείχνει τις αδυναμίες του και επιζητεί την συνδρομή των ταπεινών υπηκόων του, οι οποίοι προστρέχουν αρωγοί. Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: Αν το Ίδρυμα όπως και άλλα Ιδρύματα είχαν χορηγήσει τα χρήματά τους στο κράτος θα υπήρχε σταγών από αυτά ή θα είχαν κατασπαταλισθεί σε διορισμούς και σε κακοτεχνίες και δεν θα είχε προκύψει τίποτε το θετικό από το κεφάλαιο που θα είχε εκχωρηθεί στο σπάταλο κράτος; Και όμως με την μεθοδική διαχείρισή τους από τα Ιδρύματα τα οποία συνέστησαν οι Δωρητές και τα Διοικητικά Συμβούλια το κεφάλαιο διατηρείται αλώβητο, ικανό και για νέες πρωτοβουλίες αγαθοεργίας!

Εκκωφαντική σιγή…

• Η ΟΛΜΕ, φίλοι αναγνώστες, είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Μέσης Εκπαιδεύσεως. Είναι κάτι σαν τους πατρικίους της Ρωμαϊκής εποχής, που έχουν και το αλάθητο του Πάπα, όπως και οι συνάδελφοί τους της Α/βάθμιας Εκπαιδεύσεως. Όμως σε κάποια θέματα τηρεί εκκωφαντική σιγή. Διαβάζω στην τακτική συνεργασία του Τ. Θεοδωροπούλου, ότι μαθητές της Β/θμιας Εκπαιδεύσεως μπορούν και λύνουν μια εξίσωση, αλλά αδυνατούν να εκφρασθούν πως πέτυχαν αυτήν την λύση με απλά λόγια της καθομιλουμένης γλώσσας. Τις πταίει για την αδυναμία αυτή; Όπως αδυνατούν να αποδώσουν το νόημα ενός κειμένου, που έχουν διαβάσει, αλλά να το αποδώσουν συνοπτικά είναι αδύνατο! Αυτό το έχει επισημάνει και ο ΟΑΣΕ. Ποιος ο φταίχτης αυτής της αδυναμίας; Βεβαίως, τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια. Η μη αξιολόγηση του προσωπικού στο σχολείο και ο επιβαλλόμενος έλεγχος τι διδάσκουν καθηγητές και δάσκαλοι!

Το φθηνότερο PCR!

• Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από τον λαλίστατο ΥΠΑΝ Άδωνι, ότι στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, το test PCR είναι το φθηνότερο και ανέφερε μία σειρά από χώρες, όπου αυτό είναι ακριβότερο. Δεν έκανε λόγο για τη Γερμανία, την Δανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, αλλά περιορίσθηκε στην Ιταλία, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία, χωρίς να έχει γραπτές αποδείξεις για την τιμή σ’ αυτές τις χώρες. Είναι αδύνατο η Ουγγαρία να κοστολογεί το PCR ακριβότερα από τη χώρα μας, γιατί εμείς είμαστε πόλος οικονομικής σταθερότητας και άξονας αναπτύξεως! Η Ουγγαρία ως χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι αδύνατο να έχει ακριβότερο PCR από τη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας. Αυτό κατά την απλή λογική είναι αδύνατο!

Γιατί καταργήθηκε;

• Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του λήξαντος έτους 2021 οι τράπεζες είχαν ένα μηχάνημα που ο πελάτης τους έθετε το βιβλιάριο καταθέσεων ή συντάξεως και ενημερωνόταν για την κίνηση του λογαριασμού του. Αυτή η ενημέρωση πλέον έχει εκλείψει και ο πελάτης τους μένει μετέωρος στην άγνοια. Επειδή είναι ενδεχόμενο είτε από λάθος, είθε σκοπίμως να γίνει κάποιο λάθος που θα είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί τυχαία, καλόν είναι να επαναλειτουργήσουν αυτά τα μηχανήματα που ανέξοδα είναι για τις τράπεζες, αφού δεν απασχολούν κάποιον υπάλληλο, για να βοηθούν τους πελάτες. Είναι όμως ενδεχόμενο να μη γίνει γνωστό τυχόν λάθος, οπότε θα καλυφθεί από την πολυκαιρία. Και έχω υπόψιν μου παράλειψη από ταμείο που δεν κατέθεσε το μέρισμα του τριμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021 και κατατέθηκε μετά από αλληλογραφία. Καλό είναι να επανέλθει αυτή η ενημέρωση.