ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Η πληγή του δημογραφικού…

• Το Δημογραφικό που έπρεπε να κυριαρχεί στις συζητήσεις των πολιτικών μας, φαίνεται ότι αποτελεί παρονυχίδα και το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Συγκεκριμένα, κατά το παρελθόν έτος η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε τα στοιχεία κινήσεως πληθυσμού της χώρας μας κι αυτά τα συμπεράσματα είναι τελείως απογοητευτικά: Συγκεκριμένα, έχουμε 131.084 θανάτους και μόλις 84.767 γεννήσεις. Που σημαίνουν αυτά τα νούμερα, ότι έχουν περάσει τις πύλες του Άδου 46.317 άτομα περισσότερα από τις γεννήσεις, δηλαδή αφανίσθηκε από τον χάρτη της Χώρας μας μία πόλη στο μέγεθος της Ξάνθης, της Δράμας, της Καστοριάς, του Λασιθίου, της Τριπόλεως κ.α. ομοίων σε μέγεθος. Αυτό καθόλου δεν ενοχλεί τους παροικούντες το τέμενος της Δημοκρατίας. Άλλοι τονίζουν ότι αυτήν την διαφορά θα την καλύψουμε από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή όμως δεν είναι λύση, διότι θα αλλοιωθεί η σύνθεση του λαού. Από το 2010 έχουν αποβιώσει περί τις 400.000 και άλλες τόσες έχουν μεταναστεύσει…

 Καρπαζοεισπράκτορες!

• Μας έφτυσαν κατάμουτρα οι Αλβανοί με το πόρισμα για τη δολοφονία του Β/Ηπειρώτη Κώστα Κατσίφα, που μετά από τρία (3) χρόνια απεφάνθησαν, ότι αυτοκτόνησεν. Και πώς είναι δυνατόν κάποιος να αυτοκτονήσει με δυο σφαίρες στην καρδιά έστω και τη στιγμή που δεν είχεν όπλο; Ρίχνονται οι δυο σφαίρες στην καρδιά έστω και με την ύπαρξη ταχυβόλου όπλου; Με τον πρώτο πυροβολισμό ακαριαίως χάνει τις αισθήσεις και αδυνατεί να ενεργήσει περαιτέρω. Εμείς από την μεριά μας, δηλώσαμε, ότι η πρεσβεία μας στα Τίρανα παρακολουθεί την υπόθεση. Να προσέξουμε, όμως, μη και δεν ενδιαφερθούμε για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και των άλλων Βαλκανικών Κρατών στην Ε.Ε. Θα είναι μεγάλη… αδικία για την Αλβανία όπως και για τα Σκόπια, που σε σχολικό τους βιβλίο θέτουν τα σύνορα της αρχαίας Ελλάδος στην Θεσσαλία. Τότε ο Απόστολος Παύλος προς Φιλιππισίους και Θεσσαλονικείς, γιατί έστειλε την επιστολή τους στην ελληνική γλώσσα; Λέτε να έκανε λάθος; Δεν αποκλείεται.

 Το ολίσθημα…

• Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρου του ΕΟΔΥ ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης προέβη σε δηλώσεις λέγοντας, ότι ένεκα του COVID 19, το προσδόκιμο της ζωής των παιδιών θα μειωθεί. Αυτό το εξεμαίευσεν από το επίσημο έντυπο JAMA, που σε πρόσφατη μελέτη, αυτό τεκμαίρεται. Όμως η μελέτη στο έντυπο JAMA είναι πριν την εμφάνιση των νυκτερίδων στη ΓΙΟΥΧΑΝ και των άλλων επιβλαβών ζωϋφίων που συνετέλεσαν στην εμφάνιση του κορωνοϊού. Η μελέτη αυτή είναι πριν τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ο κορωνοϊός εμφανίσθηκε τον Απρίλιο του 2020. Το διερεύνησε ο καλός δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος, βρήκε το περιοδικό JAMA, αλλά μελέτη για το προσδόκιμο των παιδιών ένεκα του κορωνοϊού δεν υπήρχε, εκτός από μία άλλη μελέτη που αναφέρεται στην βάναυση συμπεριφορά των μεγαλυτέρων στα παιδιά και αναφέρεται στις Η.Π.Α. πριν το 2020. Ας προσέχουν όσοι έχουν δημόσιο λόγο, για να μην τρομάζουν τον κόσμο.

 Επαναφορά του ηρώου…

• Το ΗΡΩΟΝ που είχε τοποθετηθεί έναντι της σκελετωμένης Νομαρχίας, επάνω από το παλαιό Δημαρχείο, δέσποζε της περιοχής και προσέδιδεν ιδιαίτερη αίγλη. Άλλωστε ήταν επιβλητικότατο και απέδιδε πλήρως την έννοια του ΗΡΩΟΥ. Όμως… Όμως, βάσκανος μοίρα το απεμάκρυνε από την αρχική του τοποθέτηση και το στρίμωξαν στο πάρκο των Ηρώων. Μάλιστα, τον κόντυναν κατά έναν σπόνδυλο, ώστε να μην διαφέρει άλλων αναθημάτων. Τώρα που απεφασίσθη η αναμόρφωσις της κεντρικής πλατείας, ας τοποθετηθεί στην αρχική του θέση, προστιθεμένου και του σπονδύλου που είχε αφαιρεθεί. Το ΗΡΩΟΝ αυτό με τα παρόμοιά του στον Λαχανά και στο Κιλκίς, είναι από τα επιβλητικότερα ΗΡΩΑ στην Πατρίδα μας και εσμιλεύθησαν μετά τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων, που τόσο επακριβώς αποδίδει το εμβατήριο: «Μας πήρε στο οργισμένο το Μπιζάνι, η Νίκη στα μεγάλα της φτερά/ εις το Κιλκίς επλέξαμε στεφάνι από λουλούδια αιματηρά/στο Σαραντάπορον άστραψεν η ορμή μας/ στα Γιαννιτσά βαρύ θανατικό/στις Σιδερένιες πύλες το κορμί μας εδείχθη σαν χυμένο από χαλκό».