ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μακάβρια παρομοίωση… 

• Από την πολύ παρουσία των λοιμωξιολόγων στα διάφορα κανάλια από όρθρου βαθέως μέχρι βαθείας νυκτός, έχουν στερέψει και τα επιχειρήματα σ’ αυτούς και οι παρομοιώσεις. Έτσι αφουγκρασθήκαμε το Μ. Λαζανά να χρησιμοποιεί μακάβριες παρομοιώσεις στην παρουσία του στον ΣΚΑΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν δεν εμβολιασθούμε τα κρούσματα και τα θύματα θα έχουν την ποσόστωση της πτώσης ενός αεροπλάνου καθημερινά! Δεν διευκρίνισε ο κ. καθηγητής αν αυτό το αεροπλάνο θα είναι μονοπλάνο ή διπλάνο, αν θα είναι στρατιωτικό ή πολιτικό, αν θα είναι ελικόπτερο ή αεριωθούμενο. Ίσως να είναι μεταγενέστερης εποχής και να μην γνωρίζει την ύπαρξη μονοπλάνων και διπλάνων, που κυριαρχούσαν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία σταδιακά αντικαταστάθηκαν από τα αεριοπροωθούμενα, οπότε συγχωρητέος. Δεν θα μπορούσε, όμως, αντί αυτής της μακάβριας παρομοιώσεως να χρησιμοποιήσει κάτι πιο ελαφρό, κάτι πιο ανώδυνο μιας και διερχόμαστε περίοδο πανδημίας με σωρεία νεκρών;

 Χειμερινά λουτρά!

• Συμπολίτης, το παιδί του οποίου φοιτά στην Ιατρική Σχολή της Σόφιας, μας πληροφόρησε ότι στη Βουλγαρία λειτουργούν τα ιαματικά λουτρά και τον χειμώνα με μειωμένο κοστολόγιο, αρκεί να διατηρήσουν την πελατεία τους! Έτσι ο συμπολίτης μας σε 3άστερο ξενοδοχείο πραγματοποίησε τα μπάνια του με 25 ευρώ την ημέρα, κάνοντας λουτροθεραπεία, μασάζ με πρωινό, μεσημβρινό, δείπνο και δίκλινο δωμάτιο μετά του «στεφανιού» του, δηλαδή του ετέρου ημίσεως! Εδώ στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας λειτουργούν τα λουτρά στο Χανόπουλο, στην Πρέβεζα, στα Καβάσιλα, στον Αμάραντο ώστε να διατηρηθεί η πελατεία, για όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν τα μπάνια τους τη θερινή περίοδο; Δεν έχουμε δει ούτε μία διαφήμιση…

 Από την Παλαιστίνη!..

• Η Παλαιστίνη (;) έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να αναγνωρίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με τον αιώνιο εχθρό της, το Ισραήλ! Ναι, καλώς διαβάζετε, τα βρήκε η Παλαιστίνη και δεν μπορούμε εμείς να τα βρούμε με την Κύπρο, είτε διότι κείται μακράν, είτε άλλοι λόγοι παρεμβάλλονται. Δεν μπορούμε μεταξύ μας να τα βρούμε για την καθιέρωση των 12 ν.μ. των χωρικών μας υδάτων με τις έωλες δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας ότι εν ευθέτω χρόνω θα καθιερώσουμε τα 12 ν.μ. όταν το Oruc Reis έφθασε στα 5,1 ν.μ. από το Καστελόριζο, όταν τα χωρικά μας ύδατα είναι καθιερωμένα στα 6 ν.μ., δηλαδή παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ή κάτωθεν του Μανδραγόρα.

 Προτάσεις του Ιησού!

• Ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: -Είναι αδύνατον να μην εύρουν σκάνδαλα και αλίμονο σ’ εκείνον που τα προκαλεί. Είναι προτιμότερο γι’ αυτόν να κρεμάσει μία μυλόπετρα στο λαιμό του και να πέσει στη θάλασσα, παρά να κλονίσει την πίστη αυτών εδώ των μικρών. Προσέχετε την συμπεριφορά σας! (Λουκά κεφ. Ιζ’ εδάφ. 1-3)!
Στις ημέρες μας γίνονται σκάνδαλα και από σημαίνοντα πρόσωπα και όμως η Ιεραρχία ποιεί την νήσσαν ή κάνει πως δεν τα γνωρίζει. Όμως, αυτή η φιλοηγεμονική τάση της Ιεραρχίας κλονίζει την πίστη των Χριστιανών, διότι δείχνουν να ποιούν το θέλημα του ηγεμόνος, παρά την σύσταση του Ιησού προς τους μαθητές Του, κάτι που είναι αντίθετο με άλλη πρόταση του Ιησού: -Τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ!