ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ονοματοδοσία σηράγγων…

Όποιος κινείται στην «Εγνατία» Οδό μένει χάνος με την προχειρότητα των ονομάτων των σηράγγων τουλάχιστον μέχρι τα Γρεβενά, γιατί μετά είναι ανώνυμες λες και δεν υπήρχαν άτομα προβεβλημένα να τιμηθούν. Έτσι, βλέπει ο περαστικός «Καλαμιών», «Πουρναριών», «Βελανιδιών», «Πριονιών» κ.λπ. και εκείνο που βγάζει μάτι είναι η Τρόικα: «Μαλακα-σίου Α’, Μαλακα-σίου Β’, Μαλακα-σίου Γ’. Γιατί αυτή η προτίμηση στο Μαλακά-σι; Η περιοχή (Μέτσοβο) σφύζει από ευεργέτες (Αβέρωφ, Τοσίτσας, Στουρνάρας κ.λπ.) δεν μπορούσαν να τιμηθούν αυτοί που διέθεσαν τον πλούτο τους για να ορθοποδήσει το Ελληνικό Κράτος; Ή, σ’ αυτήν την περίπτωση γίνεται… του Κουτρούλη ο γάμος ή χαμός;

Η Ορθοδοξία αλληλέγγυα!..

Άλλοι άνοιξαν τα σύνορα, άλλοι δήλωσαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι ανήκει στα ψάρια και άλλοι έχουν μουδιασμένα τα δόντια κατά το κοινώς:
- Άλλοι τρώνε τα κορόμηλα (γιαννιώτικα κούμπ’λα) και άλλων μουδιάζουν τα δόντια!..
Η Ορθόδοξη Εκ­κλη­σία εφαρμόζοντας όσα δόγματα έχουν διδαχθεί στα σχολεία στο μάθημα των Θρησκευτικών, ετοιμάζει καθ’ ημέραν περί τις 500.000 μερίδες φαγητού για τους πεινώντες (Ματθαίου Κε’ 35), τους οποίους συνδράμουν όσοι διδάχθηκαν αυτά τα δόγματα της αλληλεγγύης. Δεν είδαμε μήτε την Κουμουνδούρου, ούτε την Πειραιώς, αλλ’ ούτε και την Χαριλάου Τρικούπη και τον Περισσό να ετοιμάζουν φαγητό για τους πεινώντες και γυμνητεύοντες! Και τόβαλε μέτι-Μωαμέτι να εξοβελίσει αυτά τα δόγματα της αλληλεγγύης ο οιηματίας Αλεξάκης μέσω του σ. Φίλη και νυν του σ. Γαβρόγλου, που είναι και υπέρμαχος του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια, όταν η Σερβία ανεκάλεσε την απόφασή της αυτή λόγω Κοσσυφοπεδίου!

«Στερνή μου γνώση…»

Με πολλή καθυστέρηση ο ΓΑΠ ή Τζέφρυ μίλησε για μία πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβερνήσεως της χώρας από προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις! Φαίνεται, ότι το παιντί άργησε να ωριμάσει και με πολλή καθυστέρηση αντιλήφθηκε ότι έτσι μπορεί να διακυβερνηθεί η χώρα. Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και αλώνιζε ανά την Υφήλιο και μετέπειτα ως πρωθυπουργός δεν το είχε πάρει χαμπάρι ή τότε ανεκάλυπτε την πυρίτιδα πότε συμμαζεύοντας την Μπιρμπίλη, πότε τον Ρόντος με τις ΜΚΟ αποναρκοθετήσεως των ναρκοπεδίων σε Βοσνία και Λίβανο, πότε τον Παμπούκη και πότε άλλον και αυτός ασχολιόταν με το κανό και το γυμναστήριο, με το οποίο φέσωσε το ΠΑΣΟΚ και του τα έχωσε ο σ. Σαλαγιάννης; Δεν το κατάλαβε, ότι εν τω τάφω ουκ έστιν μετάνοια»; Αλλά τον συμμάζεψε η Φώφη νομίζοντας ότι πιάστηκε από νεφραμιά!..

Μια τσάρκα στο New York!

Μεγάλε, δεν μας δίνεις το πρωθυπουργικό jet για μια τσάρκα ως το Νιου Γιορκ;
- Ό,τι θέλει ο Μπούλης!
- Δεν το θέλω μόνος, το θέλει κι ο αρχιμανδρίτης, ο σ. Παππάς!
- Να το πάρετε παιδιά, άλλωστε, γιατί τα φοράμε τα ρημάδια τα γαλόνια;
Το πήραν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Μπούλης και ο σ. Παππάς και... τσουπ νάτοι φρέσκοι-φρέσκοι στο Νιου Γιορκ. Και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας, καθ’ ομολογίαν και του σ. Πάνου Σκουρλέτη και αυτοί κεφάτοι βρέθηκαν στο Μανχάταν!..
Το πόπολο που στενάζει από το βάρος της ανέχειας διερωτάται και λέγει: - Οι αεροπορικές εταιρίες που εκτελούσαν δρομολόγια Αθήναι – Νιουγιόρκ απεργούσαν ή διέκοψαν τις πτήσεις; Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε καλώς πήγαν με το αεροσκάφος, τι αρχιστράτηγος είναι ο Μπούλης!..