ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

on . Posted in Αθλητικά Λόγια

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΗ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»...

• Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μου είναι κι απ’ τις πλέον «συμπαθείς» ομάδες της Ευρώπης για διαφόρους λόγους.
Δικαίως όμως αποτελεί ένα απ’ τα κορυφαία κλαμπ της «Γηραιάς Ηπείρου», κάτι που απέδειξε περίτρανα με την επιβλητική της εμφάνιση στο «Αλιάνζ Αρένα» στα πλαίσια του δεύτερου ημιτελικού του Champions League κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.
Δεν ήταν μόνο το «εκκωφαντικό» σκορ (0-4) που ανάγκασε τους περισσότερους φιλάθλους της «στρογγυλής θεάς» ανά τον... πλανήτη να... γουρλώσουν τα μάτια απ’ την έκπληξη όσων παρακολουθούσαν στον αγωνιστικό χώρο.
Μια Ρεάλ που στη ρεβάνς του Ντόρτμουντ απέναντι στη Μπορούσια για την προημιτελική φάση είχε γλιτώσει από «θαύμα» τη συντριβή, στη δεύτερη επίσκεψή της σε Γερμανικό έδαφος κυριολεκτικά έκανε «παρέλαση τίτλου» με αντίπαλο το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Μια μεγάλη «αλεπού» των πάγκων, ο Ιταλός Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε ξανά τη φήμη ότι είναι «εξπέρ» σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.
Με το «ισχνό» πλεονέκτημα του 1-0 απ’ το πρώτο ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η αίσθηση που κυριαρχούσε πριν το προχθεσινό ματς είναι ότι η Μπάγερν θα παίξει σαν τη «γάτα με το ποντίκι» την Ρεάλ, όμως ο Αντσελότι κατέβασε την ομάδα του στο γήπεδο όχι απλά «διαβασμένη» αλλά... επιστημονικά «μελετημένη»...
Το ατελείωτο «τσίκι - τσίκι» με τις πάσες των Γερμανών, σήμα κατατεθέν του Γκουαρντιόλα, αντιμετωπίστηκε με τεράστια επιτυχία απ’ τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι επί χρόνια κοντράρονταν με το «πρωτότυπο μοντέλο» της Μπαρτσελόνα.
Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι αυτό το παιχνίδι με τις... άπειρες πάσες συναγωνίζεται σ’ ενδιαφέρον... θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την... Κάτια Δανδουλάκη ή ταινία του μακαρίτη Θόδωρου Αγγελόπουλου...
Ο Ισπανός τεχνικός εμφανώς καταβεβλημένος συναισθηματικά μετά τον χαμό του αδερφικού του φίλου Τίτο Βιλανόβα, δεν μπόρεσε να παραμείνει συγκεντρωμένος στις μεγάλες ανάγκες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Φυσικά αυτό πέρσε και στην «ιδιοσυγκρασία» των παικτών του, οι οποίοι φαίνονταν πολλές φορές «αμήχανοι» μέσα στο γήπεδο.
Τα δύο γρήγορα γκολ του Σέρχιο Ράμος ουσιαστικά... σχόλασαν νωρίς τον... γάμο και η συνέχεια αποτέλεσε μια ακόμη προσωπική «επίδειξη» του πορτογάλου σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.
Προς τιμήν του ο Αντσελότι, σεβόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνούσε ο Γκουαρντιολα, έδωσε εντολή να «κατέβουν οι ταχύτητες» στο δεύτερο ημίχρονο.
Έτσι οι «μερένχες» πολύ πιο εύκολα ίσως απ’ ότι περίμεναν πήραν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό στο «Ντα Λουζ» της Λισαβώνας στις 24 Μαΐου.
Απ’ την άλλη η Μπάγερν έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί το «στέμμα» που κατέκτησε πέρσι στο «Γουέμπλεϊ», όμως νομίζω ότι με την αγωνιστική πτώση που διακρίνει τους Βαυαρούς το τελευταίο δίμηνο κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο...