ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

- Υψηλές οι κρατήσεις για τις γιορτές στα καταλύματα τόσο της πόλης όσο και των χωριών

- Βοηθάει η πιο εύκολη πρόσβαση, τονίζει ο Γ.Γ. Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης - Την Τετάρτη η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας…

IOANNINA 8 12 2019

• Χαμόγελα αισιοδοξίας δημιουργούν στους επαγγελματίες του τουρισμού του Νομού Ιωαννίνων τα μηνύματα που λαμβάνουν για τη φετινή γιορτινή περίοδο, η οποία όλα δείχνουν πως θα είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Οι κρατήσεις δωματίων στα Γιάννενα και τα γύρω ορεινά χωριά, ειδικά σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Τζουμέρκα, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι ιδιαίτερα υψηλές πιάνοντας… ταβάνι σε ορισμένες περιπτώσεις, με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθη Σιούτη να επισημαίνει ιδιαίτερα τα οφέλη που έχει για την περιοχή μας η ευκολότερη πρόσβαση.
Όσον αφορά στην πόλη των Ιωαννίνων, η επίσημη έναρξη της γιορτινής περιόδου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη με τη φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας. Μάλιστα, η διαφήμισή της θα επεκταθεί φέτος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Υψηλές οι κρατήσεις
Σε ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις δωματίων για τις γιορτές τόσο στα Γιάννενα όσο και στα κοντινά ορεινά χωριά. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθη Σιούτη στο «Reporter.gr», η πληρότητα τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και ήδη ανέρχεται στο 85%. Όπως αναφέρει, η περιοχή μας προσφέρει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 60 και 150 ευρώ, ενώ παρατηρεί ότι ειδικά τις εορταστικές περιόδους οι τουρίστες επιλέγουν καταλύματα που προσφέρουν πρωινό και περισσότερες παροχές.
Πιο εύκολη πρόσβαση
Η πιο εύκολη πρόσβαση στον Νομό μας χάρη στους μεγάλους οδικούς άξονες και το αναβαθμισμένο Αεροδρόμιο παίζει σημαντικό ρόλο στην τουριστική άνοδο της περιοχής.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σιούτης, τα Γιάννενα βρίσκονται στη λίστα των πιο αγαπημένων προορισμών, ενώ πλέον μετά την ολοκλήρωση των έργων στον οδικό άξονα και τα έργα υποδομής στο αεροδρόμιο της πόλης, η περιοχή θεωρείται μία από τις πιο αναπτυσσόμενες της χώρας. Το γεγονός αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την επικείμενη κατασκευή υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, το οποίο εκτιμά πως θα είναι έτοιμο, βάσει χρονοδιαγράμματος, τον Μάιο του 2020.
Ψηλά τα χωριά!
Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», σε πολύ καλά επίπεδα, της τάξης του 90 – 95% βρίσκονται ήδη οι κρατήσεις στα καταλύματα του Ζαγορίου, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και νησιά όπως η Κρήτη. Πρώτο μέλημα του Δήμου είναι να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους μέσα στις γιορτές, σε περίπτωση που χιονίσει κι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό.
Παραδοσιακός χειμερινός προορισμός είναι το γραφικό Μέτσοβο, το οποίο δέχεται ήδη πληθώρα επισκεπτών. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για τις γιορτές είναι πολύ υψηλές, ενώ ευχής έργον για τους επαγγελματίες του τουρισμού θα ήταν να χιονίσει το δεκαήμερο πριν τα Χριστούγεννα, για να λειτουργήσουν πλήρως τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα γεμίσουν με τεχνητό χιόνι!
*Η πολιτική προστασία είναι το κύριο μέλημα και στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τα χωριά του οποίου ανεβαίνουν διαρκώς τουριστικά, ώστε η πρόσβαση για τους επισκέπτες να είναι απρόσκοπτη. Οι πληρότητες στα καταλύματα της περιοχής για τα Χριστούγεννα έχουν αγγίξει το 100%.
Γιορτινή έναρξη
Με την φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας και του δέντρου ξεκινούν και επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ιωαννιτών. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη. Θα ξεκινήσει στις 17:30 με πρωταγωνιστές τα παιδιά από το ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, τα βαγόνια ενός τρένου θα μετατραπούν σε δημιουργικό εργαστήρι και στη συνέχεια θα γεμίσουν μουσικές με κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Στις 18:15 θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και θα ακολουθήσει στις 18:30 ο χαιρετισμός του Δημάρχου. Αμέσως μετά την σκυτάλη θα πάρει η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και η βραδιά θα ολοκληρωθεί μουσικά με την Lady Delwynne και τον Γιώργο Παλούση.
Διαγωνισμός… hashtag
Yπενθυμίζεται πως από τον Δήμο έχει δημιουργηθεί το hashtag #ioanninaksana, το οποίο καλούνται να χρησιμοποιούν σε κάθε φωτογραφική κυρίως ανάρτησή τους στα social media, όσοι θα περάσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες στην πόλη μας. Από την ερχόμενη Τετάρτη, όσοι ποστάρουν φωτογραφίες από τις στολισμένες γωνιές της πόλης μας, χρησιμοποιώντας το hashtag #ioanninaksana θα συμμετέχουν αυτόματα σε έναν social media διαγωνισμό. Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί από το Δήμο.