«Τρέχει και δεν φθάνει» εντός και εκτός Ελλάδος για να περισώσει ό,τι μπορέσει…

O ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ «ΡΑΛΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»!

- Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρά το μπαράζ παροχολογίας, δεν μπορεί να ανακόψει τη δυναμική της Ν.Δ.

- Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τα πρόσθετα βάρη που «φόρτωσε» στους Έλληνες η τωρινή κυβέρνηση

TSIPRAS TYROKOMOS

• Ούτε η παροχολογία, ούτε οι πανηγυρισμοί για την… έξοδο από τα μνημόνια, «ενθουσιάζουν» τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν λένε να… αναγνωρίσουν την «σωτήρια» πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι δημοσκοπήσεις είναι απογοητευτικές για το κυβερνητικό συνεταιρισμό, καθώς ο μεν ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας κατά μέσο όρο 10 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, οι δε «Ανεξάρτητοι Έλληνες», δείχνουν εξαφανισμένοι από το πολιτικό σκηνικό!
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει εδώ και καιρό το «μήνυμα» της επικείμενης εξόδου του από το Μέγαρο Μαξίμου. Και έχει αποδυθεί σε ένα «ράλι σωτηρίας» του ιδίου, με απώτερο στόχο να μπορέσει να κρατηθεί στην αντιπολίτευση με ένα ευπρεπές ποσοστό, το οποίο θα του επιτρέψει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετεκλογικές διεργασίες.

«Βατερλό» στην Αυτοδιοίκηση
Οι δημοσκοπήσεις είναι η μια όψη του «νομίσματος» που δείχνει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Η άλλη όψη, προκύπτει από τις προεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα εκλογομαγειρέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, που είχαν στόχο να εξασφαλιστεί ρυθμιστικός ρόλος στις παρατάξεις που θα στήριζε το κυβερνητικό κόμμα στις Περιφέρειες και στους Δήμους, γυρίζουν τελικά «μπούμερανγκ» για τους εμπνευστές τους: Σε αρκετές Περιφέρειες και σε πολλούς μεγάλους Δήμους δεν μπορούν να βρουν στελέχη τους για επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους, καθώς η φθορά είναι τόσο μεγάλη, που όλοι φοβούνται καταβαράθρωσή τους.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου π.χ., κατέληξαν στον «εκ μεταγραφής» Γιώργο Ζάψα, με τον οποίο όμως είναι απρόθυμα να συμπράξουν, ως υποψήφιοι σύμβουλοι, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να «κρυφθεί» πίσω από τις ισχυρές προσωπικότητες των νυν περιφερειαρχών Απ. Κατσιφάρα και Στ. Αρναουτάκη, ώστε να μπορέσει το βράδυ των εκλογών, ο χάρτης να έχει και λίγο χρώμα από… ΣΥΡΙΖΑ.

Αναζητούν «σωσίβια»
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στους Δήμους. Όπου ανακοινώνονται υποψήφιοι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, η δυναμική τους χαρακτηρίζεται «υποτονική» και οι ελπίδες εκλογής είναι μηδαμινές. Στον μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου, των Ιωαννίνων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «βραχυκυκλωθεί» για τα καλά, αφού βλέποντας ότι δεν θα μπορέσει ούτε καν να πλησιάσει τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών, αναζητά πλέον σωσίβιο σε άλλο πρόσωπο και ήδη όπως λέγεται «ερωτοτροπεί» με τον Μωϋσή Ελισάφ, που έγκαιρα έχει ξεκαθαρίσει ότι προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο και ενδέχεται να τον στηρίξει επίσημα. Όσο για τους μικρότερους δήμους, είναι αμφίβολο αν υπάρξει ψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ».

«Τρέχει και δεν φθάνει…»
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι «σύντροφοί» του βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους αποδόμησης. Το άγχος που τους διακατέχει είναι ευδιάκριτο και από τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλει για να αλλάξει η εικόνα της Κυβέρνησης.
Ξεκίνησε με τις παροχές και τις εξαγγελίες περί προσλήψεων κλπ, και συνεχίζει με περιοδείες και ομιλίες. «Τρέχει και δεν φθάνει» σε Ελλάδα και εξωτερικό, επαναφέροντας για μια ακόμη φορά θέματα «χιλιοπαιγμένα» και για αρκετό καιρό «ξεχασμένα», όπως είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες θυμήθηκε στα Καλάβρυτα, μαζί με τον … αγώνα για την προστασία των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Χθες ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Κάλυμνο, όπου ανακοίνωσε πιλοτική επιδότηση καυσίμων σε μικρά και απομονωμένα νησιά, για να ακολουθήσει αύριο ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπόρ της Θεσσαλονίκης, σε μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους Μακεδόνες, για το πόσο συμφέρουσα είναι «η συμφωνία των Πρεσπών», η οποία προκαλεί πλήρη κατάρρευση των εκλογικών του ποσοστών στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας και στη συμπρωτεύουσα θα επαναλάβει αυτό που γνωρίζει καλά και για το οποίο καταγγέλλει «το παλιό πολιτικό σύστημα», που κατά τα άλλα αντιγράφει τις κακές του εκδοχές: Υποσχέσεις για παροχές και έργα. Είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει και όσα ανέφερε χθες στην Κάλυμνο, για «αποκατάσταση των αδικιών», στις οποίες προφανώς δεν περιλαμβάνει αυτές που προκάλεσε ο ίδιος στα μόλις τέσσερα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας.
Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αλ. Τσίπρας, ετοιμάζεται για τη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, που είχαν διαταραχθεί με τις απελάσεις ρώσων διπλωματών και ακολούθως στο Ισραήλ, επιχειρώντας να δημιουργήσει εικόνα «ηγέτη με διεθνή αναγνώριση»!

Δεν κλείνει η ψαλίδα…
Με όλα αυτά το Μαξίμου και σε συνδυασμό με το μπαράζ παροχολογίας των τελευταίων ημερών (αναδρομικά, κοινωνικό μέρισμα, προσλήψεις στο Δημόσιο κ.λ.π), όπως σχολίαζε χθες το in. gr, ελπίζει ότι θα κλείσει η «ψαλίδα» στις δημοσκοπήσεις κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται, καθώς η ΝΔ συνεχίζει να κάνει … περίπατο στις δημοσκοπήσεις. Χθες μάλιστα είδε το «φως» μια ακόμη, της Interview, για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV, που καταγράφει διαφορά πλέον των 9 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μια περίοδο που κυριαρχεί επικοινωνιακά το μπαράζ παροχών από τον Αλ. Τσίπρα. Το κέρδος από όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας είναι 0, 5%, που ούτε καν καλύπτει το όριο του στατιστικού λάθους.
Σύμφωνα με την έρευνα τα πέντε κόμματα που εξασφαλίζουν την είσοδο στη Βουλή είναι τα εξής:
• ΝΔ 31,5%
• ΣΥΡΙΖΑ 22,4%
• Χρυσή Αυγή 6,5%
• Κίνημα Αλλαγής 6,3%
• ΚΚΕ 6,1%

«Αποκαλυπτήρια» από ΟΟΣΑ
Την πραγματική εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας και εν γένει των Ελλήνων πολιτών, όπως αυτή διαμορφώθηκε επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την οποία επιχειρεί να εξωραΐσει με τις ομιλίες και τις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, την περιγράφει ο ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεσή του για τα στατιστικά των δημοσίων εσόδων (Public Revenue Statistics 2018) τα συνολικά δημόσια έσοδα ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ήταν το 2014 στην Ελλάδα στο 35,7% ενώ ο μέσος όρος στην περιοχή του ΟΟΣΑ ήταν στο 33,6%. Με άλλα λόγια η Ελλάδα βρισκόταν το 2014 μόλις δυο μονάδες πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Το 2017 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του οργανισμού τα δημόσια έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτοξεύθηκαν κατά περίπου τέσσερις μονάδες στο 39,4% ενώ ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ αυξήθηκε λιγότερο από μια μονάδα, δηλαδή κατά 0,6 της μονάδας στο 34,2%.
Αυτό είναι το έργο Τσίπρα και αυτές τις αδικίες πρέπει πρώτα να αποκαταστήσει πριν εγκαταλείψει την εξουσία.