Από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Η Ήπειρος απουσίαζε από το «χάρτη» των Πρωθυπουργικών δεσμεύσεων!

Οι εξαγγελίες για την οικονομία θα βοηθήσουν κυρίως τη μεσαία τάξη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσει φέτος η αγορά, λόγω πανδημίας…

deth

• Η φετινή 85η Έκθεση της ΔΕΘ ήταν περισσότερο ενδιαφέρουσα για όσα είπε και υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και λιγότερο για τα εκθέματά της, όπως συνέβαινε τα χρόνια της δημιουργίας της.

Πολύ φτωχή σε ανταπόκριση εκθετών, κυρίως ξένων χωρών οι οποίες απουσίαζαν σχεδόν παντελώς, λόγω της πανδημίας και φυσικά της αβεβαιότητας που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Κάτω από μια «σιδηρόφρακτη» Θεσσαλονίκη έγινε αποδεκτός στην άλλοτε νύφη του Βορρά ο Πρωθυπουργός χωρίς ν’ αλλάξει τίποτα από όλα όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια και με άλλους Πρωθυπουργούς από διάφορες κατηγορίες αντιδρώντων στο κυβερνητικό έργο.

Οι αντιεμβολιαστές
Κατά την φετινή 85η ΔΕΘ τον πρώτο λόγο είχαν οι πάσης φύσεως αρνητές, με πρωταγωνιστές τους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι πήγαν στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να δείξουν τον θυμό τους και τις αντιρρήσεις τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό (;) κάτι που άλλοι τον θεωρούν «διαβολική πράξη», ενώ άλλοι φοβούνται την αλλαγή του DNA του Έλληνα!..
Σε δεύτερη γραμμή αντίδρασης ήταν οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τους αρνητές όπως τους περιγράψαμε παραπάνω και στο τέλος οι διεκδικούντες εργασιακά δικαιώματα, κάτι που είθισται να γίνεται σ’ αυτό το μέγα γεγονός της Θεσσαλονίκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας ο Κ. Μητσοτάκης έκανε αρκετά αισθητά το πέρασμά του από την ΔΕΘ και κυρίως με όσα εξήγγειλε σχετικά με την ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας. Πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούν ότι όλα όσα είπε -υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός… μυρίζουν πρόωρες εκλογές, κάτι που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά. «Ελάτε να μου κάνετε την ίδια ερώτηση το 2023» μας απάντησε στη συνάντηση που είχαμε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, στον έβδομο όροφο του «Electra Palace» στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Την ίδια απάντηση έδωσε σ’ ερώτηση που του έγινε στην συνέντευξη τύπου στο «Βελλίδειο» την Κυριακή το μεσημέρι, την οποία όμως συσχέτισε με την γαλοπούλα που «δεν βιάζεται να έλθουν τα Χριστούγεννα» και αυτό το απηύθυνε προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πότε ζητά και πότε αποφεύγει να ζητά εκλογές.

Η Ήπειρος… εκτός χάρτη!
Αυτή τη φορά απουσίασε παντελώς η Ήπειρος από τον χάρτη των απαντήσεων – δεσμεύσεων του πρωθυπουργού στην συνέντευξη τύπου, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ή δεν έχει ανάγκη η Ήπειρος από παρεμβάσεις και μεγάλα έργα ή θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό οποιαδήποτε αναφορά ν’ απαντήσει, σε κάτι που έπρεπε ν’ απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Κ. Καραμανλής για τον άξονα Γιάννενα – Κακαβιά, για τον άξονα Εγνατία – Μαυρομάτι και τον κόμβο Ιόνιας Οδού – Πρέβεζας. Ίσως να δώσει απαντήσεις εξειδικευμένες ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, που θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα όπως μας διαβεβαίωσε στη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή το βράδυ.
Να σημειώσω ότι την Ήπειρο την «διέγραψε» από τον χάρτη ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της συνέντευξης τύπου και ο οποίος είχε φροντίσει να εκταμιεύσει τις ερωτήσεις, δίνοντας το βάρος στο… Αθηναϊκό κράτος της ενημέρωσης!
Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά συναντήθηκε με την Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας κάτι που έγινε για πρώτη φορά από Πρωθυπουργό. Πολλοί ήταν εκείνοι που απέδωσαν τη συνάντηση στο νέο πρόεδρο του Συνδέσμου. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας… εξομολογήθηκε την ικανοποίησή του γι’ αυτή τη συνάντηση με όλους τους επιμελητηριακούς εκπροσώπους της χώρας.
Η 85η ΔΕΘ ανήκει στο παρελθόν με τον Πρωθυπουργό να είναι ο πρωταγωνιστής, αφού ήταν εκείνος που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω κυρίως των εξαγγελιών, οι οποίες θα βοηθήσουν τη μεσαία τάξη όπως ο ίδιος τόνισε, ενώ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα σαν τον καταστροφέα της…
«Δεν θα κλείσουμε φέτος την αγορά», διαβεβαίωσε τους Έλληνες ο Πρωθυπουργός και ήταν κατηγορηματικός. Συνέστησε στους Έλληνες να λάβουν όλα τα μέτρα για ν’ αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ρίχνοντας το βάρος στους εμβολιασμούς όλων των Ελλήνων από 13 ετών και πάνω…