«Φουντώνει» στην Ήπειρο η φλόγα της αλληλεγγύης!

- Εν όψη Χριστουγέννων γίνονται εορταγορές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

- Θετική η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Κοινότητας Ιωαννίνων για τη Δουραχάνη - Παρεμβάσεις στη Λαϊκή Αγίας Μαρίνας προανήγγειλε ο Μ. Ελισάφ…

LAIKH AGIAS MARINAS SYGKENTRWSH TROFIMWN

• Γιορτή αγάπης είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τέτοια περίοδο, «φουντώνει» και φέτος το κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη άπορων πολιτών αλλά και ιδρυμάτων και συλλόγων που προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Εορταγορές, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, παραστάσεις και συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό οργανώνονται αυτές τις ημέρες παντού στα Γιάννενα αλλά και σ’ ολόκληρη την Ήπειρο και η ανταπόκριση των πολιτών είναι πάντα θερμή, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι έχουν αυξημένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.
Από την πληθώρα δράσεων των ημερών, ξεχώρισε αυτή που πραγματοποίησε η Κοινότητα Ιωαννίνων στη Λαϊκή της Αγίας Μαρίνας με στόχο την ενίσχυση της Μονής Δουραχάνης, στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ προανήγγειλε παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών της Αγοράς. Όσο για τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ της πόλης.
Δράση για τη Δουραχάνη
Το σημαντικό έργο που επιτελεί η Μονή Δουραχάνης στήριξε η Κοινότητα Ιωαννίνων, η οποία διοργάνωσε το Σάββατο δράση με τίτλο «προσφορά αγάπης» σε συνεργασία με τους εμπόρους και τους παραγωγής της Λαϊκής Αγοράς Αγίας Μαρίνας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συγκεντρώθηκαν φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση της Μονής.
Η προσφορά από τους ανθρώπους της Λαϊκής ήταν μεγάλη όπως επίσης σημαντική ήταν η ανταπόκριση κατοίκων της περιοχής. Η Πρόεδρος της Κοινότητας Σοφία Καραπάνου σε δηλώσεις της ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τόνισε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν και μετά τις γιορτές.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Στην Λαϊκή Αγορά βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιωαννίνων για την πρωτοβουλία τους. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους παραγωγούς για την στήριξη τέτοιων κινήσεων. «Στην Ιερά Μονή Δουραχάνης πραγματοποιείται ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο και έχει μεγάλη σημασία να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της», τόνισε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των παραγωγών χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Μονής Δουραχάνης και σημείωσε ότι οι συνάδελφοί του θα ανταποκριθούν και σε ανάλογες που μπορεί να ακολουθήσουν.
Παρεμβάσεις στη Λαϊκή!
Εξάλλου, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην Λαϊκή Αγορά και με την διοίκησή τους για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ δεσμεύτηκε για παρεμβάσεις αναβάθμισης των χώρων της. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως είχαμε πει πριν τις εκλογές, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα εργασίες που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη την προεργασία και άμεσα θα γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες στην Λαϊκή». Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας συνεργαζόμενοι με τις υπηρεσίες του Δήμου θα δρομολογήσουν τα επόμενα βήματα.
Κύμα αλληλεγγύης
Είναι πολλές οι δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργανώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση στα Γιάννενα ενόψει των γιορτών. Μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων ο οποίος έχει τοποθετήσει ειδικά κουτιά πίσω από τον χώρο των ταμείων των σούπερ μάρκετ όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν σε μεγάλο αριθμό ευπαθών ατόμων και οικογενειών.
Ευρείας στήριξης τυγχάνουν εξάλλου φορείς όπως η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, η «Κιβωτός του Κόσμου» και η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα». Ήδη για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ένα πρωτότυπο «Δείπνο στο σκοτάδι», στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος χωρίς όραση. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος και η Λέσχη Λαιονς Ιωαννίνων. Η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη Xριστουγεννιάτικο bazaar και την Κυριακή γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο (λεπτομέρειες σελίδα 6).
Από την άλλη, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων έγινε μία διήμερη γιορτή για τα παιδιά της «Κιβωτού» με Χρστουγεννιάτικα αθλήματα και παιχνίδια, εορταγορά, εργαστήρια, κατασκευές κ.λ.π.. Όσο για τη Στέγη «Ελένη Γύρα», την ερχόμενη Πέμπτη θα στήσει το γιορτινό της bazaar στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου!