Τα κυκλώματα φροντίζουν για τον διαρκή ανεφοδιασμό τους

Ποτέ δεν… ξεμένουν από χασίς οι «πιάτσες» της Ηπείρου!

- Οι αλλοδαποί πρωταγωνιστούν στη διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας

- «Φρένο» έβαλε χθες η Δίωξη σε φορτίο 107 κιλών στο Καλπάκι

NARKOTIKA AYTOKINHTO 19 11 19

• Τελικά, τίποτε δεν πτοεί τα διάφορα οργανωμένα κυκλώματα που εξακολουθούν, παρά τις κατά καιρούς επιτυχίες των Αστυνομικών Αρχών, να εισάγουν ναρκωτικά στη χώρα μας, κυρίως από τη γειτονική Αλβανία και να τα εμπορεύονται στην τοπική «αγορά» όπου η ζήτηση είναι μεγάλη.
Εξίσου σημαντικό είναι και το κέρδος που αποκομίζουν οι διακινητές, οι οποίοι δε φοβούνται να ρισκάρουν αναλαμβάνοντας τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων που διανέμονται τόσο στις «πιάτσες» της Ηπείρου όσο και της υπόλοιπης χώρας. Εξάλλου, τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα κυκλώματα έχουν αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν μετατραπεί πλέον σε… εξπέρ του είδους!
Αλλοδαπός ήταν ένας ακόμα διακινητής που μετέφερε με το Ι.Χ. του σχεδόν 107 κιλά χασίς, όμως το… ταξίδι τελείωσε νωρίς, αφού έπεσε χθες σε μπλόκο της Δίωξης στο Καλπάκι.

Μεγάλη η ζήτηση
Είναι μεγάλη η ζήτηση για χασίς ή αλλιώς ακατέργαστη κάνναβη όπως λέγεται στη χώρα μας. Ωστόσο οι κατά τόπους «πιάτσες» δε μένουν σχεδόν ποτέ χωρίς εμπόρευμα, αφού τα διάφορα κυκλώματα φροντίζουν για τον διαρκή ανεφοδιασμό τους διακινώντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες κατά βάση εισάγουν από την Αλβανία, την «Κολομβία της Ευρώπης» όπως ονομάζεται όσον αφορά στην παραγωγή χασίς.
Τίποτε δεν αποθαρρύνει τους διακινητές. Ούτε καν τα καίρια χτυπήματα που καταφέρνουν οι Αρχές εναντίον τους είναι ικανά να βάλουν φρένο στην παράνομη δράση, προφανώς επειδή τα κέρδη που αποκομίζουν είναι μεγάλα, οπότε… αξίζει το ρίσκο!

Πολλοί οι αλλοδαποί!
Στο μεταξύ, αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή αυτά που αναφέρουν τα καθημερινά σχεδόν δελτία τύπου της Αστυνομίας στα οποία παρουσιάζονται περιστατικά σύλληψης διακινητών ουσιών, οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί, με τους Αλβανούς να παίζουν κυρίαρχο ρόλο λειτουργώντας μάλιστα συχνά ως εγκέφαλοι των διάφορων κυκλωμάτων. Συνεργοί βέβαια υπάρχουν και Έλληνες, οι οποίοι όμως σε πολλές περιπτώσεις περιορίζονται σε δεύτερο ρόλο!
Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι χθεσινή επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, η οποία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ουσιών στην Αττική και στην Κόρινθο. Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων οι τέσσερις αλλοδαποί και ένας ανήλικος Έλληνας. Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά και την προμήθεια με αυτές των διακινητών της Αττικής και της Κορίνθου.

«Φρένο» στο Καλπάκι
Αλλοδαπός ήταν κι ένας διακινητής ο οποίος συνελήφθη χθες νωρίς το πρωί στο Καλπάκι για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών τα οποία είχε κρύψει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του και μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μας με σκοπό την διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες σταμάτησαν για έλεγχο το ύποπτο όχημα. Σ’ αυτό, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, 91 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 106 κιλών και 850 γραμμαρίων!
Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ., το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται, χρηματικό ποσό 180 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.