Σύντομα κόμβος τα Γιάννενα για την TUS Air

Πιο πολλούς Κύπριους θα φέρουν οι απευθείας πτήσεις στην Ήπειρο

Με θετικά μηνύματα επέστρεψε από την Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι 2018» η Ηπειρωτική αποστολή

PERIPTERO PERIFEREIAS

• Με μεγάλες αξιώσεις και υπέρμετρη αισιοδοξία επέστρεψε η Ηπειρωτική αποστολή από την Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι 2018» της Κύπρου, αφού επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και εκπρόσωποι Δήμων που συμμετείχαν στην ανοιχτή δημόσια πρόσκληση  της Περιφέρειας Ηπείρου απεκόμισαν μόνο θετικά μηνύματα κατά την εκεί παραμονή τους.
Από την Έκθεση- στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε για 15η συνεχή χρονιά- επιβεβαιώθηκε το  συνεχές και εντεινόμενο ενδιαφέρον των Κυπρίων για την περιοχή μας,  όπως αποτυπώθηκε και από την μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου, που ήταν αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου για σύναψη συμφωνιών, ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Αρταίων, Σουλίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων και ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος, παρουσίασαν τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά των περιοχών τους.
Πιο κοντά στην Ήπειρο…
Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητας από το νησί της Αφροδίτης, θα παίξουν αναμφίβολα και οι απευθείας πτήσεις της TUS Air από και προς Ιωάννινα και όπως εκτίμησαν παράγοντες του Κυπριακού τουρισμού, οι συγκεκριμένες πτήσεις μαζί με αυτές που ήδη εκτελούνται μέσω Ακτίου,  θα συντελέσουν στην περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών προς όλους τους προορισμούς της περιφέρειας.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας…
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης (που πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Έκθεσης), ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Θαλασσινός Θεόδωρος, ο Επίσκοπος Μεσαωρίας Γρηγόριος, ήταν ορισμένοι από τους επισήμους, οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ηπείρου, εκθειάζοντας τη συνεχώς αναβαθμιζόμενη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Το περίπτερο της Ηπείρου, ήταν και ο πρώτος σταθμός των τουριστικών επιχειρηματιών της Κύπρου, (επικεφαλής των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ΑCΤΑ Βασίλειος Σταματάρης), του Εκπροσώπου του  Συνδέσμου Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου, του  Διευθύνοντα  Σύμβουλου της TUS κ.α.
Η παρουσίαση…
Σε παράλληλη εκδήλωση έγινε παρουσίαση του προορισμού «Ή­πειρος». Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου, ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των αξιοθέατων και όλων των μορφών τουρισμού της Ηπείρου από τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα, του Epirus trail από στέλεχος της Διεύθυνσης και των Δήμων από εκπροσώπους τους.
«Η Ήπειρος είναι πλήρης προορισμός με όλο το βάρος και την πολυχρωμία που περικλείει η λέξη. Μαγεύει τον επισκέπτη, σε κάθε μεριά της, κάθε εποχή του χρόνου…», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μαρκούλα, καλώντας τους Κυπρίους να επισκεφθούν την Ήπειρο. 
Δηλώσεις
Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι 2018» ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Μόνο με τη συστηματική και συνεχή δουλειά επιτυγχάνουμε αποτελέσματα, τα οποία είναι ορατά και μετρήσιμα. Μεταξύ αυτών είναι οι πτήσεις που πραγματοποιούνται  εδώ και τρία χρόνια από το Άκτιο κι αυτές που ξεκίνησαν φέτος από τα Ιωάννινα, που συμβάλλουν στην αύξηση των επισκεπτών από την Κύπρο. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε η αύξηση θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή τα επόμενα χρόνια…».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τα Γιάννενα και μέσω αυτών η Ήπειρος ,είναι πολύ κοντά στο γίνουν κόμβος που θα συνδέει την Ελλάδα με πολλές πόλεις του εξωτερικού μέσω των πτήσεων της εταιρίας TUS…».
Εξαιρετική αποδοχή και εντυπώσεις αποκόμισε και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, όπως τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Βαγγέλης Γιωτόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «βρεθήκαμε με τους επαγγελματίες για να δείξουμε τι προσφέρει η περιοχή μας και να πείσουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε εναλλακτικό και αθλητικό τουρισμό, με σιγουριά και ασφάλεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αποδοχή και τα σχόλια που δεχθήκαμε, η ανταπόκριση είναι μεγάλη…».
Η αποστολή
Στη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι 2018»  εκπροσωπήθηκαν:
Η Περιφέρεια Ηπείρου με τον Αντιπεριφεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Δημήτρη Σιώλο, την Διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα και στελέχη της Διεύθυνσης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών με τον Αντιδήμαρχο Ν.Γκόλα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ν. Τσόλη  και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Στ. Ζέρβα.
Ο Δήμος  Σουλίου, με τη Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Βασιλική Ντούκα.
Ο Δήμος Αρταίων με Διευθυντικά Στελέχη Τουρισμού.
Ο Δήμος Κόνιτσας με την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Δημαράτου και δύο δημοτικούς συμβούλους.
Ο Δήμος Β. Τζουμέρκων με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και υπεύθυνο Τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλο.
Ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ν. Σαρακατσάνο και το μέλος Γ. Κάκο.