Η ανακύκλωση γίνεται βίωμα για τους Γιαννιώτες μαθητές!

on .

ANAKYKLOSH SXOLEIA 6 6 24

Την αξία της ανακύκλωσης ως διαδικασία που βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος σ’ αυτό, διδάχτηκαν και φέτος τα Γιαννιωτόπουλα.

Όλα αυτά μέσα από το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen σε όλα τα σχολεία του Δήμου υπό την αιγίδα των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Χθες το πρωί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» έγινε μία μεγάλη γιορτή με τον Δήμο να βραβεύει  τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Στον προαύλιο χώρο τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και εργαστήρια για τους μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης Followgreen, παρέλαβαν έπαινο, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.

Οι δηλώσεις

- Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας δεν παραβρέθηκε, τον χαιρετισμό του όμως μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Στέφανος Σίντος. Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέγκας, «σήμερα επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις δράσεις αυτές που είναι πολύ σημαντικές».

- Σε δηλώσεις του ο κ. Σίντος τόνισε την αξία της ανακύκλωσης λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Aν επαναχρησιμοποιούσαμε το 50% της ποσότητας των απορριμμάτων της πόλης μας, θα καταφέρναμε να ανακυκλώσουμε 23.000 τόνους ετησίως. Έτσι, θα μειώναμε την ταφή και τα κόστη και θα εξοικονομούσαμε 450.000 ευρώ κάθε χρόνο. Επιπλέον, θα προστατεύαμε το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας. Αυτές οι ποσότητες δεν θα διέρρεαν στο έδαφος, στη θάλασσα και στα ποτάμια μας». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά όλους τους υποστηριχτές οι οποίοι και φέτος προμήθευσαν με χρηστικά δώρα τα σχολεία του Δήμου που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης.

- Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Έργων Συντήρησης, Πρασίνου, Παιδικών Χαρών-Αδέσποτων Ζώων Πέτρος Παλάσχας. «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι εδώ. Ο λόγος είναι αφενός γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά, ο δεύτερος είναι η ανακύκλωση. Εγώ κάνω πάρα πολλά χρόνια ανακύκλωση, από τα πρώτα χρόνια που δεν υπήρχαν ακόμα οι κάδοι», επισήμανε με έμφαση.

- Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Προστασίας της Λίμνης και Ενέργειας Αριστείδης Κασσής, είπε: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έβαλαν την ανακύκλωση στα σπίτια μας».

Οι δραστηριότητες για το περιβάλλον ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Τις επόμενες ημέρες, οι μαθητές της πόλης θα συμμετάσχουν σε δεντροφύτευση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου, ενώ το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιουνίου θα διοργανωθεί πικ νικ στο πάρκο Λιθαρίτσια, για τα παιδιά.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ