Προς αναβάθμιση οδεύει η πλατεία του Ανήλιου

on .

ANHLIO METSOBOY

• Εργασίες αναβάθμισης της πλατείας Ανηλίου του Δήμου Μετσόβου με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Πρόκειται για την ικανοποίηση αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που μεταφέρθηκε από την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα στο ΥΠΕΣ ώστε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ 2021-2025).

Οι εργασίες αναβάθμισης της πλατείας Ανηλίου έχουν να κάνουν με την επέκταση του κεντρικού καθιστικού χώρου, την αντικατάσταση των δημοτικών τουαλετών καθώς και την ασφαλτόστρωση οδών για τη βελτίωση προσβάσεων του οικισμού.

Σε δήλωσή της με αφορμή την εν λόγω απόφαση, η Μ. Κεφάλα εκφράζει ικανοποίηση τονίζοντας πως δίνει τη δυνατότητα  εξασφαλισμένης χρηματοδότησης για την εκτέλεση ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για την μικρή κοινωνία του Ανηλίου. «Τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τους μόνιμους κατοίκους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σημείων συνάντησης», σημειώνει με έμφαση.