Βανδάλισαν τα ζωγραφισμένα ΚΑΦΑΟ μέσα στα Γιάννενα!

on .

KAFAO BAMMENA GKRI 18 5 23

• Δεν είναι μόνο η αδυναμία ή κάποιες φορές και αδιαφορία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών που ευθύνονται για την απογοητευτική εικόνα την οποία παρουσιάζουν σήμερα δημόσιοι χώροι στα Γιάννενα. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι ίδιοι οι πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων βάζουν συχνά το… χεράκι τους στην υποβάθμιση της καθημερινότητας όλων μας είτε ρυπαίνοντας δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, είτε ξεριζώνοντας νεοφυτεμένα λουλούδια από παρτέρια και γλάστρες που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, είτε μουντζουρώνοντας με σπρέι τοίχους και μνημεία της πόλης. 

Πρόκειται για μία παθογένεια που δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθεί, γεγονός το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για βελτίωση της κατάστασης, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αυτό αποδείχθηκε με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο αυτές τις ημέρες. Νεαρός άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και κουβαλώντας μαζί του τσάντα ταχυδρόμου με σπρέι, «όργωσε» ξημερώματα Τετάρτης το κέντρο, εντόπισε και μουντζούρωσε με γκρι χρώμα έξι από τα 11 ΚΑΦΑΟ, τα οποία είχε διακοσμήσει πρόσφατα, μετατρέποντάς τα σε υπαίθριους πίνακες ζωγραφικής, η Εθελοντική ομάδα Ιωαννίνων «Take Action» σε συνεργασία με τον Δήμο. 

Θα καθαριστούν

«Μια συλλογική προσπάθεια να δημιουργήσουμε όμορφες γωνιές στην πόλη δεν βρήκε όλους τους συμπολίτες μας σύμφωνους», τονίζει η Ομάδα σε ανακοίνωσή της, κάνοντας γνωστό ότι κάμερα καταστήματος του κέντρου κατέγραψε τον νεαρό με το ποδήλατο να σταματάει στις τρεις τα ξημερώματα μπροστά από τα ΚΑΦΑΟ, με σκοπό να βανδαλίσει με γρήγορες κινήσεις τα έργα!

Σύμφωνα με την «Take Action», ήδη το ένα ΚΑΦΑΟ στην οδό Δαγκλή καθαρίστηκε με πρωτοβουλία των ανθρώπων του γειτονικού καταστήματος, ενώ η ομάδα θα καθαρίσει και τα υπόλοιπα πέντε ώστε να αποκατασταθούν όλα τα έργα. Ο καθαρισμός τους είναι εφικτός χάρη στην προνοητικότητα των μελών της Ομάδας, τα οποία φρόντισαν να περάσουν όλα τα ζωγραφισμένα ΚΑΦΑΟ με ειδική επίστρωση που τα προστατεύει από τέτοιες ενέργειες.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την θλίψη μας για της ενέργειες του βάνδαλου "συμπολίτη" μας και να ζητήσουμε από όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης να την αγαπήσουν και να την φροντίσουν όπως της αξίζει, αλλά και να μην ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές που μόνο σκοπό έχουν την καταστροφή», καταλήγει η «Take Action» στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας πως «η δικαιοσύνη θα αναλάβει την τιμωρία του».