Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

EKLOGES KALPH XERI

- Κύκλο επαφών με θεσμικούς φορείς είχε μέσα στην εβδομάδα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, πραγματοποιώντας συναντήσεις κατά σειρά με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Γάτσιος κατέθεσε τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί μέρους θέματα, που του τέθηκαν.  Ο κύκλος των επαφών του κ. Γάτσιου με τους φορείς της περιοχής θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου.

- Με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Τσίμαρης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μουστακλή, για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υποδομών και με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων με νέα οχήματα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμο, αλλά και με τη σταδιακή προσαρμογή και του ΚΤΕΛ στην παροχή ψηφιοποιημένων και ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπως η τηλεματική και οι ανέπαφες πληρωμές των εισιτηρίων που εγκαθίστανται στα λεωφορεία. Επίσης ο κ. Τσίμαρης επισκέφθηκε την Κόνιτσα όπου συναντήθηκε με φίλους και συνοδοιπόρους από τα παλιά, αλλά και με κατοίκους της ορεινής κωμόπολης. Οι περιοδείες και επισκέψεις του κ. Τσίμαρη την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στην Τ.Κ Καστρίτσας της Δ.Ε Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών.

- Με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Βασίλειο Μουσελίμη, τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ηπείρου, Δημήτρη Διαμάντη, την Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, «Η Αστυνομία αποτελεί σημαντικό πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και εγγύηση της τήρησης του κράτους δικαίου σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά με τις πολιτικές του συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό της, καθιστώντας την από φόβητρο του πολίτη σε υπηρεσία υποστηρικτική προς αυτόν, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας». Ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε και με την διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων.

- Συνάντηση με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου και υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Γιάννενα, Μερόπη Τζούφη, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Χρήστος Γρίβας. Οι υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ άλλων, παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα. 

- «Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι η ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας. Χωρίς αυτούς εν θα μπορούσε να λειτουργήσει απολύτως τίποτα: από τις κλινικές μέχρι τα χειρουργεία. Η πανδημία έδειξε με τον πιο βάναυσο τρόπο την αναγκαιότητα των υπηρεσιών του νοσηλευτικού προσωπικού…», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή.

- «…Όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, ότι «χρώμα» και ότι σύνθεση και να έχει, δεν θα παρεκκλίνει ούτε μισό εκατοστό από αυτά που επιβάλει το Ταμείο Ανάκαμψης, οι στόχοι σε επίπεδο ΕΕ. Θα κληθεί να υλοποιήσει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 350 προαπαιτούμενα, για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όλα αυτά μεταφράζονται σε παραπέρα εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών - της Υγείας, του νερό, της Ενέργειας - αλλά και σε ένταση της αντεργατικής επίθεσης», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Όλυ Τσουμάνη.