Είχαν ρημάξει τους ΤΟΕΒ από μέταλλα και εργαλεία!

on .

XALKOS KLOPIMAIA 2 5 23

• Εγκληματική ομάδα είχαν συστήσει δυο Έλληνες κι ένας αλλοδαπός στη Θεσπρωτία και επιδίδονταν σε κλοπές χαλκού και μετάλλων, αποκομίζοντας από την παράνομη αυτή δραστηριότητα τεράστια κέρδη. 

Τα συνεχή περιστατικά κλοπών από Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) σε περιοχές της Θεσπρωτίας κινητοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανήμερα της Πρωτομαγιάς κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τα μέλη της συμμορίας. 

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί του Α.Τ. Παραμυθιάς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν τους κατηγορούμενους να εξέρχονται από Τ.Ο.Ε.Β., επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χαλκού, μετάλλων και εργαλεία. 

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε ακόμη τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής στο ίδιο Τ.Ο.Ε.Β, καθώς και σε μία κλοπή από Τ.Ο.Ε.Β. της ευρύτερης περιοχής, που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα. Η αξία των κλοπιμαίων από τις παραπάνω περιπτώσεις υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. 

Παράτυποι μετανάστες…

Στα άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, ξεχωρίζουν οι υποθέσεις προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών. Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν δυο περιστατικά στη Θεσπρωτία. 

-Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε αυτό δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων διακριβώθηκε ότι είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ημεδαπός είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από σημείο κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου είχαν εισέλθει εκείνοι νωρίτερα παράνομα στη χώρα, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ηγουμενίτσα, έναντι συνολικού χρηματικού ποσού 400 ευρώ. 

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

- Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με το οποίο μετέφερε δυο αλλοδαπούς, που στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, μέσω των οποίων είχαν εισέλθει νωρίτερα εκείνοι στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου στη συνέχεια να τους μεταφέρει στην Ηγουμενίτσα έναντι χρηματικού ποσού 50 ευρώ ο καθένας.  Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

 Εξιχνιάστηκε απάτη  σε βάρος ηλικιωμένης 

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε από το Α.Τ. Δωδώνης απάτη, που έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου σε χωριό των Ιωαννίνων, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής και σε βάρος της σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη, προσποιούμενη υπάλληλο του Δήμου, εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης και με το πρόσχημα της απολύμανσης της οικίας, της ζήτησε να τοποθετήσει χρήματα και αντικείμενα αξίας σε μαξιλαροθήκη, δήθεν για να μην καταστραφούν.

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη επιδίωξε την απομάκρυνση της ηλικιωμένης από τον χώρο ζητώντας της να της προσφέρει καφέ και κατά το χρόνο της απουσίας της στην κουζίνα του σπιτιού, αφαίρεσε τη μαξιλαροθήκη, που περιείχε χρηματικό ποσό 1.100 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. 

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες: 

- Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους.

- Ειδικότερα, μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως  καλέσει οι ίδιοι. 

- Στην περίπτωση αυτή, να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.