Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

EKLOGES KALPH XERI

-  Συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία ο Πρόεδρος της Βουλής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. Τελευταία επισκέφθηκε το Βοτονόσι, τη Χρυσοβίτσα, το Πέραμα, τα Μάρμαρα, το Θεριακήσι, την Κοπάνη, τους Βαργιάδες, τον Πεντόλακκο, την Αχλαδέα, τα Δερβίζιανα, την Κερασέα, την Τύρια, το Βασιλικό, το Κεφαλόβρυσο, το Δολό και την Πωγωνιανή, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλογικών φορέων. 

-Τις κοινότητες Αγίας Παρασκευής,  Γαναδιού, Λαγκάδας,  Δροσοπηγής,  Πλαγιάς,  Κεφαλοχωρίου, Θεοτόκου, Βούρμπιανης,  Πυρσόγιαννης, Αγίας Βαρβάρας και Αμαράντου και τα δημοτικά διαμερίσματα Δίστρατο,  Άρματα,  Πάδες,  Παλαιοσέλλι, Ελεύθερο του Δήμου Κόνιτσας επισκέφτηκε η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα. Η κ. Κεφάλα είχε την ευκαιρία να επικαιροποιήσει τις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας τόσο για την επίλυση των προβλημάτων όσο και για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Στην Κόνιτσα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Εξάρχου και συζήτησαν για τους στόχους της περιοχής, ενώ αντάλλαξε απόψεις και με πολίτες. Παράλληλα, βρέθηκε σε Αρίστη, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο και Άγιο Μηνά Ζαγορίου καθώς και στην Κερασέα Δωδώνης. 

- Σήμερα, Τετάρτη και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων στην οδό Δωδώνης 31, στο πλαίσιο των οποίων θα γίνει και η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο Νομό. 

- Επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, συνοδευόμενοι από τον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Σπέγγο. Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ανεπαρκή στελέχωση και το φόρτο εργασίας που έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις σε βάρος των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή ώστε να προχωρήσουν μόνιμες και αξιοκρατικές προσλήψεις, αύξηση των μισθών και του αφορολόγητου. Την ίδια ημέρα, οι κ.κ. Τζούφη και Στέφος πραγματοποίησαν περιοδεία σε χωριά του Δήμου Δωδώνης. 

- Σε Γρεβενίτι και Χρυσοβίτσα βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μαζί με συνυποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Σε δηλώσεις του και σε συνομιλίες με τους κατοίκους ο κ. Αλμπάνης επεσήμανε, μεταξύ άλλων πως «μόνο μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, μια  αλλαγή που θα είναι σε βάθος και θα ακουμπήσει την καθημερινότητα των πολιτών».

- Tη Χρυσοβίτσα επισκέφθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθανάσιος Οικονόμου μαζί με όλους τους συνυποψηφίους του, στον Νομό Ιωαννίνων, όπου σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο και τις θέσεις του κόμματος.

- Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο υπεύθυνος της θεματικής υγείας και μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων Δημήτρης Τζιάλλας και η δημοσιογράφος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  Όλγα Στέφου επισκέφθηκαν το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ που εδρεύει στα Γιάννενα. Πρόκειται για τον οργανισμό που βοηθά ανθρώπους με εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) να διακόψουν τη χρήση, αλλά και να επανενταχθούν. Εκεί συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, Γιάννη Παπαχρήστο, εργαζόμενους, φίλους από τους συλλόγους γονέων και πολλούς εξυπηρετούμενους στον οργανισμό.

-Τη Μουσιωτίτσα Δωδώνης επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης συμμετέχοντας σε κλιμάκιο του κόμματος. Επίσης, βρέθηκε στη Βήσσανη και το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, όπου ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Λευκοθέας και Παλιουρής Ζίτσας όπου συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα, που σχετίζονται με την εγκατάλειψη της υπαίθρου και την αναγκαιότητα να βελτιωθούν οι υποδομές. Ο κ. Τσίμαρης επισκέφθηκε επίσης το Σκαμνέλι και τους Κήπους Ζαγορίου και συμμετείχε με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής στο Τσεπέλοβο. Το απόγευμα της Κυριακής παρακολούθησε τον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ και ανήμερα της Πρωτομαγιάς επισκέφθηκε την Κερασέα Δωδώνης και το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Μάρκο.

- To Εκλογικό του Κέντρο στα Γιάννενα εγκαινίασε το ΚΚΕ παρουσιάζοντας παράλληλα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών. Παράλληλα, σύσκεψη με νέους, αγρότες και κτηνοτρόφους πραγματοποιήθηκε από το ΚΚΕ στην Ζίτσα. Μίλησε ο Ν. Έξαρχος και χαιρέτησαν η Ανθή Λύγδα και ο Βασίλης Παπαγεωργίου, υποψήφιοι βουλευτές στο Ν. Ιωαννίνων. Τέλος, περιοδεία σε Ασβεστοχώρι, Κόντσικα και Κοσμηρά πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Όλυ Τσουμάνη. 

- Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων Χριστίνα Τουλκιαρίδου, συμβασιούχο μαία στο Γ.Ν. Χατζηκώστα, πραγματοποίησε περιοδεία στις κλινικές του Νοσοκομείου. Άλλο κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων Β. Παπαγεωργίου, επισκέφτηκε δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου και συνομίλησε με εργαζόμενους. 

- Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημήτρης Νατσιός, που ανέπτυξε τις θέσεις του κινήματος, δίνοντας μήνυμα αλλαγής στην πολιτική σκηνή του τόπου, ενώ παρουσιάστηκαν και οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές στον Νομό Εζνεπίδου Μαρία, Καλλιντέρης Γεώργιος, Κορέτση Όλγα, Τυροπάνης Σπήλιος και Φασούλη Κων/να. 

-Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του Μ-Λ ΚΚΕ σε όλους τους νομούς της χώρας. Στον Νομό Ιωαννίνων υποψήφιος βουλευτής είναι ο Ευάγγελος Γράβος, στην Άρτα ο Αθανάσιος Κρίκας, στην Θεσπρωτία ο Θεόδωρος Χόβολος και στην Πρέβεζα η Χρυσάνθη Αθανασίου.