Τα προϊόντα της Ηπείρου «ταξίδεψαν» στη Ρουμανία

on .

PERIFEREIA HPEIROY EKTHESH

• Εκδήλωση για την  προώθηση των τοπικών προϊόντων και του τουρισμού στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας,  οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, το Γραφείο ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, με την υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωστάντζας και Βλαχόφωνων επιχειρηματιών. 

Στην αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ηπείρου, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις από τον κλάδο παραγωγής τροφίμων και ποτών τουριστικές επιχειρήσεις και στελέχη της Περιφέρειας. 

Οι θετικές προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία, εφόσον βέβαια αξιοποιηθούν κατάλληλα, προέκυψαν από τα στοιχεία που παρέθεσε ο  Γραμματέας Γραφείου Οικονομικών κι Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι κ.  Γρηγόρης Σταφίδας. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι  «η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για τους ρουμάνους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων άγγιξε το 1,3 εκ. άτομα κατά το Α’ εννεάμηνο του 2022, με τις προοπτικές για τα επόμενα έτη να είναι ακόμη πιο ευοίωνες. Η αυξημένη τουριστική κίνηση, λειτουργεί ευεργετικά και για το εμπόριο, καθώς οι Ρουμάνοι που επισκέπτονται την χώρα μας συστηματικά, γνωρίζουν στις διακοπές τους τα ελληνικά προϊόντα, τα εκτιμούν και ψάχνουν να τα βρουν στη ρουμανική αγορά».

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ηπείρου με τη Ρουμανία σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει ευρύτερη επικοινωνία μέσω των τουριστικών επισκέψεων και στάθηκε ιδιαίτερα στις επιχειρηματικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις εξαγωγές τοπικών Ηπειρωτικών προϊόντων, στη Ρουμάνικη αγορά. 

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, παρέστη ο Επίτιμος Πρόξενος Ελλάδος στην Κωστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος του ο Δήμαρχος Κωστάντζα Vergil Chitac, o Noμάρχης της Κομητείας Κωστάντζα  Silviu Coșa, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Κομητείας Κωστάντζα Stelian Gima και η Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωστάντζα Anca Serescu.