Εκπτώσεις στα μαγαζιά για μέλη των ΚΑΠΗ Ιωαννίνων!

on .

PANOY PRAMANTIOTHS

Μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την ενεργειακή κρίση, τις απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα και τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα που συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητά μας κάθε πρωτοβουλία που δίνει μία μικρή έστω ανάσα, ειδικά σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Μία τέτοια ιδιαίτερα χρήσιμη δράση θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Στόχος η ανακούφιση των μελών των ΚΑΠΗ, δηλαδή εκατοντάδων ηλικιωμένων συμπολιτών μας, συνταξιούχων κατά βάση, η ζωή των οποίων έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη τελευταία λόγω των πολλαπλών δυσμενών εξελίξεων.

Πρόταση ΟΚΠΑΠΑ

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ ο Πρόεδρός του Δημήτρης Πάνου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργο Πραμαντιώτη, καταστήματα της πόλης θα παρέχουν τα είδη τους με έκπτωση στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για πρόταση του ΟΚΠΑΠΑ που ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αποδέχτηκε. Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, μόλις ρυθμιστούν οι απαραίτητες λεπτομέρειες, θα ξεκινήσει η δράση. 

Ο Δημήτρης Πάνου

Μιλώντας χθες σχετικά στον «Π.Λ.», ο Δημήτρης Πάνου σημείωσε πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία είναι προς όφελος των εκατοντάδων μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, σημειώνοντας πως ειδικά για τους συνταξιούχους συμπολίτες μας τα πράγματα σήμερα είναι πολύ δύσκολα με τον πληθωρισμό στο 10% και τις απανωτές ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα της καθημερινότητάς μας. Όπως έκανε γνωστό, τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στη δράση θα εφοδιαστούν και θα αναρτήσουν ειδικό σήμα. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία ότι ικανός αριθμός Γιαννιωτών εμπόρων θα δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτή. 

Ευχαριστίες ΟΚΠΑΠΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΠΑΠΑ εκφράζει από την μεριά του θερμές ευχαριστίες προς το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και τα καταστήματα του Δήμου μας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «στη δύσκολη αυτή συγκυρία τόσο για τον εμπορικό κόσμο όσο και για τα μέλη των ΚΑΠΗ, που κατά πλειοψηφία είναι συνταξιούχοι, με τον αυξημένο πληθωρισμό και την ανατίμηση των προϊόντων, η υλοποίηση της πρότασης αυτής θα συνδράμει και θα είναι μια μικρή ανακούφιση».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό «τέτοιες δράσεις και συνέργειες στην δύσκολη εποχή που ζούμε, είναι απαραίτητες και χρήσιμες για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας».

Ακόμα… κλειστά!

Στο μεταξύ, μπορεί να ξεκίνησαν και πάλι δραστηριότητες όπως εκδρομές, όμως οι χώροι των ΚΑΠΗ τόσο στα Γιάννενα όσο και πανελλαδικά παραμένουν κλειστοί για τα μέλη τους, που στερούνται τη δυνατότητα να βρίσκονται και να κάνουν παρέα σ’ αυτά όπως προ της πανδημίας. Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να αρθεί ο συγκεκριμένος περιορισμός για τα ΚΑΠΗ. «Στις αίθουσες των ΚΑΠΗ απαγορεύεται η παραμονή των ηλικιωμένων μελών τους τη στιγμή που στα καφενεία δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτές όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές», ανέφερε με έμφαση.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ