Καίριος ο ρόλος της Β. Τσέτση στην επόμενη μέρα της Ε.Ε.!

on .

TSETSH BOYLA 28 4 21

• Ένα «πράσινο κύμα» φαίνεται να σαρώνει τη γερμανική πολιτική σκηνή, καθώς αυτή τη στιγμή το κόμμα των «Πρασίνων» προηγείται δημοσκοπικά των Χριστιανοδημοκρατών και η 40χρονη επικεφαλής του Annalena Baerbock φαντάζει όλο και πιο πιθανό πως θα είναι η διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία!
Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στη Γερμανία που προμηνύουν ανακατατάξεις και στο πολιτικό τοπίο της υπόλοιπης Ευρώπης, εκείνο στο οποίο μπορεί να εστιάσει κανείς είναι το γεγονός ότι η κ. Baerbock έχει στενή συνεργασία και φιλία με μία Γιαννιώτισσα! Ο λόγος για την Βούλα Τσέτση, σημαίνον στέλεχος των Ευρωπαίων Πρασίνων και κόρη του τακτικού συνεργάτη του «Π.Λ.» Χρήστου Τσέτση.
Η κ. Βούλα Τσέτση είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας της ισχυρής πλέον Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία περιλαμβάνει συνολικά 73 ευρωβουλευτές και μέλος του Πολιτικού Γραφείου στην Ευρώπη. Ο ρόλος της την επόμενη ημέρα, με την διαφαινόμενη σημαντική άνοδο των Πρασίνων, αναμένεται πως θα είναι καίριος στην Ε.Ε..

Εκτενή αφιερώματα
Αναγνωρίζοντας το ρόλο και την πολιτική οξυδέρκεια της κ. Τσέτση, ένα από τα μεγαλύτερα έντυπα της Ιταλίας, η εβδομαδιαία εφημερίδα «L’ Espresso», στις 21 Μαρτίου, της αφιέρωσε συνέντευξη τεσσάρων σελίδων, η οποία περιστράφηκε γύρω από την τριακονταετή της πορεία στο ευρωπαϊκό «γίγνεσθαι», το μέλλον της Ευρώπης και τις ισχυρές προοπτικές του πολιτικού της χώρου, για ένα κεντρικότερο ρόλο στην Ε.Ε..
Εξάλλου, η καθημερινή έγκριτη εφημερίδα «La Repubblica» στα μέσα Μαρτίου αφιέρωσε εκτενές άρθρο στην Γιαννιώτισσα πολιτικό, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή της στο ανανεωτικό πολιτικό σχήμα του Ιταλικού Οικολογικού Κινήματος και με την προσχώρηση του δημάρχου του Mιλάνο, όπως εξάλλου έπραξε και η «Corriere della Sera».
Στο μεταξύ, η καθημερινή «Nuova Venezia» της Βενετίας σε πρόσφατο εκτενές άρθρο της, κατέγραψε τη διαδρομή της Βούλας Τσέτση από τα Γιάννενα μέχρι τη Βενετία, όπου σπούδασε Πολεοδομία στο IUAV, τη μετάβαση στις Βρυξέλλες ως κοινοβουλευτική συνεργάτης αρχικά και στην πολιτική Ομάδα των Πρασίνων, στη συνέχεια και την τελευταία της αρμοδιότητα, που είναι η χάραξη πολιτικής στη Μεσογειακή Ευρώπη, εξ’ ού και η έντονη δραστηριοποίησή της και στη γειτονική Ιταλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιαννιώτισσα πολιτικός διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τα Γιάννενα και την Ήπειρο και παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.