ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on .

Ένδειξη αναγνώρισης…
 Τιμητικά για τους δυο πρυτάνεις, τον αείμνηστο Δημήτρη Γλάρο και τον κ. Χρήστο Μασσαλά, επέλεξε να εμβολιαστεί στα Γιάννενα, είπε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι όχι μόνο σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (στο Μαθηματικό), αλλά εδώ υπηρέτησε και τη στρατιωτική του θητεία. Αν σκεφτούμε ότι και ο Σωτήρης Τσιόδρας τα πρώτα χρόνια σπούδασε στα Γιάννενα, μπορούμε να αισθανόμαστε και εμείς ως... συμμέτοχοι στη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
Ν.

Έδειξαν το δρόμο...
 Απ’ όλες τις εικόνες των εμβολιασμών αξίζει να κρατήσει κανείς τις δυο που ανήκουν στον καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα, ο οποίος τα πρώτα πανεπιστημιακά γράμματα τα πήρε στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην εικόνα του - Γιαννιώτη στην καταγωγή - Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, ο οποίος έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και η εκκλησία στον καιρό της πανδημίας…
Γ.Γ.

Σε απόγνωση…

 Σε απόγνωση βρίσκονται έξι καθαρίστριες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων (στο τμήμα Μεταγωγών και σε περιφερειακά Α.Τ.) καθώς, όπως αναφέρθηκε χθες στη στήλη, αν και οι συμβάσεις τους θα μπορούσαν να ανανεωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στο τέλος του έτους θα δουν την πόρτα της εξόδου, για να πάρει τη θέση τους συνεργείο καθαρισμού! Μόλις χθες πληροφορήθηκαν αυτή την εξέλιξη και δικαιολογημένα υπάρχει αναστάτωση, ειδικά σε μια περίοδο που όλα είναι ρευστά στην αγορά εργασίας. Ας το εξετάσουν οι αρμόδιοι…
Ε.

Γιατρός και Άνθρωπος…

 Ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια ακούμε για τη νευρολόγο Βασιλική Κωσταδήμα, που προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι ασθενείς βρίσκουν κοντά της μεγάλη υποστήριξη στα προβλήματα της υγείας τους. Τους ακούει με υπομονή, τους δίνει οδηγίες, παρακολουθεί την πορεία της υγείας τους με μια αμεσότητα που κάνει τον άρρωστο να νιώθει ασφαλής. Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση όλων μας όταν νέοι από την πόλη μας διακρίνονται στο επάγγελμα που επιλέγουν και ιδιαίτερα εκείνοι που επιλέγουν το λειτούργημα του γιατρού. Βλέπεις όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας έχουν ανάγκη από συμπαράσταση και όταν τη βρίσκουν νιώθουν ευγνώμονες…
Θ.

Άξιος, αλλά άτυχος Ιεράρχης...

 Βαθιά η θλίψη στους κόλπους της Εκκλησίας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ. Θλίψη και στην ακριτική Κόνιτσα, την οποία σχεδόν κάθε χρόνο τιμούσε με την παρουσία του στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά. Ήταν ένας πραγματικά σεβάσμιος ιεράρχης, που «έφυγε» απρόσμενα από τη ζωή, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό.
Ν.

Καμία ανησυχία!
 Μικρές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές πριν λίγες μέρες σε κατοίκους του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προκαλώντας μία αναστάτωση λόγω της βοής που τις συνόδευσαν. O καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ITV, ανέφερε πώς οι δονήσεις αυτές δεν προέρχονται από τον τεκτονικό χώρο, αλλά από τους διαχωρισμούς των εβαποριτών, ενός γεωλογικού σχηματισμού που συστέλλεται και διογκώνεται ανά περιόδους, σύνθετο φαινόμενο που στη συνέχεια υποβαθμίζεται.
Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε περιοχές με μεγάλο υδροφόρο ορίζοντα και πολλά επιφανειακά νερά όπως στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων λόγω και της λίμνης, προκαλείται μία διέγερση αλλά χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία. Κατά κάποιο τρόπο η παρέμβασή του καθησύχασε τους κατοίκους της περιοχής μας που άκουσαν το βουητό και όπως είναι φυσικό δεν ήξεραν την αιτία!
Ν.Γ.

Του βγήκε σε καλό;
 Ακούμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βολεύτηκε με την επέλαση του κορωνοϊού! Δεν αναγκάστηκε να συναινέσει στην πραγματοποίηση του συνεδρίου τους! Απλά το αναβάλει επ’ αόριστον. Και όσο ο ιός κάνει πανηγύρι, τόσο πιο προστατευμένος νιώθει από τις όποιες εκπλήξεις θα του επιφυλάσσουν τα στελέχη τους. Και στη σκέψη και μόνο ότι εκεί θα λέγονταν πολλές πικρές αλήθειες και ποιος ξέρει μπορεί και να προέκυπτε και αμφισβήτηση του προέδρου, απεύχεται να το επιτρέψουν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί αυτό το τόσο επικίνδυνο γι αυτόν συνέδριο. Βλέπεις συνεργάστηκε με συγκεκριμένα στελέχη τους και αγνόησε τους πραγματικούς ιδεολόγους και τώρα βρίσκεται «απέναντι» από εκείνους που δεν συμφωνούσαν με τους όρους της διακυβέρνησής του.

Όλα στο τσουβάλι…
 Ψάχνουν να βρουν ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κάνουν αντιπολίτευση σήμερα αλλά δεν καταλήγουν πουθενά. Δοκίμασαν τη δικαστική οδό αλλά έκαναν μεγάλες γκάφες, μίλησαν για θεσμική εκτροπή αλλά κανένας δεν τους άκουσε και δοκιμάζουν τη γνωστή κινηματική τους τακτική αλλά πάλι το ποσοστό του λαού που τους ακολουθεί υπολείπεται αυτού που τους χρειάζεται για να πλησιάσουν το πρώτο κόμμα. Εύχονται και μπορεί και να προσεύχονται προκειμένου να πληθύνουν τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της παγκόσμιας ύφεσης που δοκιμάζει και την Ευρώπη και όπως είναι φυσικό και την Ελλάδα. Γίνονται τώρα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να υποστηριχθούν όσοι πλήττονται από την ύφεση αλλά αυτό δεν βολεύει την αξιωματική αντιπολίτευση…

Λέτε να έφθασαν εκεί;
 Λέτε να ελπίζουν οι συριζαίοι να πονέσει ο ελληνικός λαός από την ανέχεια, να πληγούν οι επιχειρηματίες, να λιγοστέψουν οι θέσεις εργασίας, να μείνουν απούλητα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα να προκύψει επιδημία πλήρους καταστροφής της οικονομίας να στραφούν περισσότεροι στα κοινωνικά συσσίτια ώστε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να εμφανιστούν για μια φορά ακόμη ως σωτήρες που θα κουνήσουν το μαγικό ραβδί και όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα; Όλα αυτά που καταπονούν την ανθρωπότητα κάποτε θα λήξουν και για να επουλωθούν οι όποιες πληγές ανοίξουν θα χρειαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι σε θέση ακόμη και να τα σκεφτούν οι συριζαίοι με αυτή τη σύνθεση….

Απέχουν πολύ!..
 Τα όποια λόγια ακούγονται κατά καιρούς απέχουν πολύ από τα έργα ουσίας! Όσοι έδωσαν δείγμα δουλειάς έχουν τώρα παρελθόν και κρίνονται και συγκρίνονται. Όσοι δεν άσκησαν ποτέ εξουσία αυτοί έλεγαν και λένε ό,τι τους κατέβει, αφού δεν πληρώνουν ούτε φόρο για την όποια πλειοδοσία επιλέγουν κάθε φορά. Όσο για τα εσωκομματικά προβλήματα όσων άσκησαν εξουσία, απλά κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μη τα βγάζουν οι ίδιοι παραέξω, αλλά δυστυχώς γι αυτούς όλο και κάποιοι ιδεολόγοι που δεν κοίταξαν ποτέ το προσωπικό τους συμφέρον τα κοινοποιούν, γι’ αυτό και η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική στα λόγια τα μεγάλα. Τώρα θέλει πράξεις… Και μέσα στην πανδημία όσοι αγωνίζονται για να μας κρατήσουν όρθιους, κερδίζουν και την εμπιστοσύνη του λαού.
Θεανώ Βλάχου