Σημαντικές οι αρμοδιότητες του Τελωνείου της Άρτας

on .

adeia

• Eπίσκεψη στα γραφεία του Τελωνείου Άρτας πραγματοποίησε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ Χρήστος Γκόκας όπου συζήτησε με τους εργαζομένους θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας τους.
Ο κ. Γκόκας ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες και τα αντικείμενα της λειτουργίας του Τελωνείου, καθώς και το σημαντικό του ρόλο για την τοπική κοινωνία, τους παραγωγούς προϊόντων, τους μεταποιητές, τις εξαγωγές, αλλά και για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης, ενημερώθηκε και για την καταγραφή του έργου του Τελωνείου, που ζητήθηκε κατ’ εντολή του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλή, με σκοπό να εξεταστεί αν υπάρχει λόγος συνέχισης της λειτουργίας του.
Έχοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, καθώς και την επιστολή της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, όπως και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία τονίζει το μεγάλο εύρος των αρμοδιοτήτων που έχει επωμιστεί το Τελωνείο για ολόκληρο το Νομό, με τους πολλούς ορεινούς όγκους και τα απομακρυσμένα χωριά. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο Τελωνείο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των εξαγωγών των φρούτων και των οπωροκηπευτικών των συσκευαστηρίων, αλλά και των εταιρειών που ασχολούνται με τις εξαγωγές ζώντων ζώων και γαλακτοκομικών προϊόντων.