Πλήθος πιστών στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Παϊσιο στην Κόνιτσα

on .

TASOYLAS KONITSA AGIOS PAISIOS 12 7 20

• Με λαμπρότητα και την παρουσία τριών Μητροπολιτών: Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, τιμήθηκε στην Κόνιτσα η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και ο Δήμος Κόνιτσας, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και πλήθους κόσμου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο Άγιος είχε την πρώτη θεοπτία.
Το Σάββατο τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου μόνασε ο Άγιος και το απόγευμα της ίδιας μέρας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Κοσμά.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου δεξιώθηκε τους δημότες στο προαύλιο του Δημαρχείου και τις Αρχές στο γραφείο του, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περιοχή. Ακολούθησε επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, του Υφυπουργού, των στρατιωτικών αρχών και μελών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και στο κτίριο του υπό σύσταση Στρατιωτικού – Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας.
Παρουσίες...
Στις εκδηλώσεις, έδωσαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Γεώργιος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης σε μέρος των εκδηλώσεων, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Κούκκος, ο Διοικητής της VIII ΜΠ Ταξιαρχίας ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Βασίλειος Λαγός, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικού Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιούλα Μητροκώστα και Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ο πρ. βουλευτής Μιχάλης Παντούλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και τοπικών αρχών και πλήθος πιστών τιμώντας τον Άγιο.
***
• Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συνδημοτών, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τις εκκλησιαστικές, πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές αρχές και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους το τριήμερο των εκδηλώσεων, καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία και την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.