Ένταξη των μελισσοκόμων στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

on .

KALOGIANNHS

• Συνεργασία με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομικών είχε ο Σταύρος Καλογιάννης για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα, ζήτησε από τον κ. Σταϊκούρα την επίσπευση καταβολής του επιδόματος των 600 ευρώ σε όσους επιστήμονες – ελευθέρους επαγγελματίες δεν το έχουν λάβει ακόμη και πήρε τη διαβεβαίωση ότι στις επόμενες ημέρες το ποσό αυτό θα καταβληθεί.
Με τους Υφυπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βεσυρόπουλο και Σκρέκα αντίστοιχα, συζήτησε τη δυνατότητα ένταξης του κλάδου των μελισσοκόμων στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης πληττόμενων επιχειρήσεων. Όπως τόνισε, η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος αιχμής για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας, όμως η παραγωγή μελιού έχει επηρεαστεί σημαντικά εξ αιτίας των έκτακτων μέτρων που επιβληθήκαν λόγω κοροναϊού.
Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι οι μελισσοκόμοι μπορούν να ενισχυθούν από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου. Πέρα από αυτή τη δυνατότητα, ο κ. Σκρέκας δήλωσε στον Σταύρο Καλογιάννης ότι αναμένεται επίσης η έγκριση προγράμματος ενίσχυσης για τους επαγγελματίες παραγωγούς.
Αναφορά Γ. Αμυρά
Τις προτάσεις του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Αρισταίος» για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονωϊού στον κλάδο τους έφερε επίσης με Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη ο Γιώργος Αμυράς.
Ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή των μελισσοκόμων με την οποία γίνεται γνωστή μεταξύ άλλων η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο κλάδος, καθώς το σύνολο των μελισσοκόμων που βιοπορίζονται από τη μελισσοκομία επλήγησαν από την πανδημία σε τέτοιο βαθμό που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Οι μελισσοκόμοι ζητούν τη στήριξη της πολιτείας και την ένταξη του κλάδου στα πληγέντα επαγγέλματα από τον κορωνοϊό.