Έφυγε από τη ζωή ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος

on .

petsalnikos

• Σε ηλικία 70 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ (1985 – 2012) και συμμετείχε ως υπουργός σε διάφορες κυβερνήσεις. 
Με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και απόφαση των υπουργών Οικονομικών  Χρήστου Σταϊκούρα και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη.
• «Ο Φίλιππος Πετσάλνικος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε νευραλγικά αξιώματα, ως Υπουργός, αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής κατά την περίοδο 2009 έως 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, το ήθος, το πάθος της προσφοράς του για το κοινό καλό και η ευθύτητα στην έκφραση των απόψεών του, υπήρξαν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν», τόνισε, μεταξύ άλλων, στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. 
• Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και αναφερόμενη στον Φ. Πετσάλνικο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η προσφορά του υπήρξε διαρκής στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά που τον τίμησε με τόση εμπιστοσύνη. Στην παιδεία και τον πολιτισμό που υπηρέτησε με αφοσίωση. Στη Δικαιοσύνη και στη Δημόσια τάξη που υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου και την ασφάλεια των πολιτών. Στον Απόδημο Ελληνισμό. Στο κορυφαίο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής…».