ΤΟΛΜΗΡΑ

on .

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Δεν φτάνει που πήγαν προσκυνητές στο Ισραήλ εν μέσω κορωνοϊού, κατά την επιστροφή τους έκαναν και δηλώσεις ότι εκείνοι επέστρεψαν τόσο... ευλογημένοι που ήταν έτοιμοι να ευλογήσουν και τα υπόλοιπα Γιάννινα! Τέτοιου είδους ευλογίες μετέφεραν και οι Αμαλιαδιώτες και καμιά σαρανταριά νοσούν ενώ ένας 66χρονος είναι επικίνδυνος να παραδώσει το πνεύμα!

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!
Δεν παίζουμε αυτό τον καιρό με τις ζωές μας και τις ζωές των άλλων που στο κάτω – κάτω δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν παίζουμε με την νοημοσύνη και ας κρατήσει ο καθένας τις εξυπνάδες για τον εαυτό του, ούτε καν για τους οικείους του. Τι θα πει φέραμε ευλογία; Η ευλογία πάει κατ΄επιλογή και ο Θεός κάνει εξαιρέσεις, όπως έγινε, στην περίπτωση της Αμαλιάδας όπου βολοδέρνουν μεταξύ ο καραντίνας στα σπίτια και τα νοσοκομεία;

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!
Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που ακούστηκε ότι κάποιοι από τους προσκυνητές του ΚΑΠΗ Ανατολής στο Ισραήλ μετά την επιστροφή τους πήγαν και στην εκκλησία των ενοριών τους την Κυριακή το πρωΐ. Αν έχει κάτι τέτοιο συμβεί, τότε κάποιοι είναι για «δέσιμο»!

ΓΙΑ...ΔΕΣΙΜΟ!
Όπως για δέσιμο είναι κι’ όσοι βγαίνουν δημόσια και υπεραμύνονται της ελεύθερης ματαλαβιάς σε μία εποχή που ο κορωνοϊός χτυπά αλύπητα. Ο Θεός δεν θα θυμώσει αν πάει λίγο πίσω η μεταλαβιά τους για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι εξυπνακισμοί από διάφορους «πιστούς», ακόμη και καθηγήτριας λοιμωξιολογίας και ακόμη και βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που διαφημίζουν την ελεύθερη ματαλαβιά, μόνο καλές υπηρεσίες προς το χριστεπώνυμο πλήθος δεν προσφέρουν.

Η ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ...
Ο Θεός δεν βιάζεται να φέρει κοντά του τα τέκνα του που αποφάσισαν να βάλουν κορωνοϊό στη ζωή τους. Ο Θεός συγχωρεί ενδεχομένως κάποιες αμαρτίες, όχι όμως την ανθρώπινη βλακεία η οποία σε εποχή πανδημίας δεν πρόκειται ν’ αφήσει τίποτα ζωντανό, κυρίως σε μεγάλες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. Δεν πρόκειται να θυμώσει ο Θεός αν η μεταλαβιά πάρει μία παράταση λίγων εβδομάδων και μέχρι να καταλαγιάσει η επιδημία και στη χώρα μας. Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση που έκλεισε τα ΚΑΠΗ!

Η ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ...
Αμ’ ο άλλος! Αρχηγός πολιτικού κόμματος, το πρωί βρίσκεται στη Βουλή και το βράδυ στα κανάλια και πουλάει γιατροσόφια ενάντια στον κορωνοϊό και στην εξάλειψη πάσας νόσου και πάσας μαλακίας! Το «Βυζαντινόν» αποτρέπει κάθε νόσον από τον άνθρωπο και φυσικά και τον κορονωϊό! Αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, όπως γίνεται και με την Θεσσαλονικά ξανθιά Βουλευτή ΝΔ που για ν’ αφεθούν οι αμαρτίες της θα μεταλάβει ελεύθερα, διότι η μεταλαβιά είναι φάρμακο ενάντια σε πάσαν νόσον όσο και η κηραλοιφή του Βελόπουλου!

ΤΟ ΣΟΟΥ...
Σόου του στρατού, της ΕΛΑΣ και γενικά της κυβέρνησης χαρακτήρισαν την κατάσταση στον Έβρο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Βαρεμένος, ο οποίος δεν είχε αυτιά ν’ ακούσει τι είπε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε σόου από κατοίκους της περιοχής που πήραν τις καραμπίνες και περιπολούν έξω από τις βίλες που είναι κτισμένες από τους Εβρίτες κατά μήκος του ποταμού Έβρου και που μ’ αυτόν τον τρόπο κλείνουν τον δρόμο προς τους μαντραχαλάδες που προσπαθούν να γκρεμίσουν τα συρματοπλέγματα για να κάνουν την Ελλάδα... σιάδι!

Η ΠΑΡΕΑ...
Ο κ. Βαρεμένος με την υπόλοιπη παρέα του φτύνουν κατάμουτρα όλα τα ελληνόπουλα που νύχτα – μέρα στέκονται εκεί στα σύνορα φυλάσσοντες «Θερμοπύλες» και σαν να μην φτάνουν οι λαθραίοι με τ’ αφεντικά τους τους Τουρκαλάδες, να έχουν και το νου τους ν’ ακούνε τι λένε οι διάφοροι Βαρεμένοι που πίνουν το φρέντο τους στο ντα κάπο του Κολωνακίου. Η ξεφτίλα πως αλλιώς γράφεται ρε παιδιά;

Ο...ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!
Χρειάστηκαν καμιά 500αριά λέξεις για να απαντήσει σ’ ένα σχόλιό μας 15 λέξεων ο κ. Στ. Καλογιάννης, για να μας περιγράψει τον παράδεισο που δημιούργησε η οικογένεια από το  1974 και που εμείς οι αχάριστοι είτε δεν τον βλέπουμε, είτε αγνοούμε, είτε δεν θέλουμε ν’ απολαύσουμε! Έφτιαξε Ρυθμιστικό; Εμπλούτισε την λίμνη με άφθονο νερό και μας γνωστοποίησε ότι τα χωριά στενάζουν με νερό!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...
Υπέγραψε σχέδια λεκάνης απορροής ποταμών, αλλά πέταξε την μπάλα στην ΔΕΗ για την υλοποίση και παραδέχεται ότι η Παμβώτιδα παραμένει σε τραγική κατάσταση και γενικά ο χορικός σχεδιασμός του λεκανοπεδίου φέρει την υπογραφή του, κάτι που εμείς οι αχάριστοι και αδιάβαστοι δεν θέλουμε να παραδεχτούμε, διότι μία εμπάθεια προς το πρόσωπό του και το έργο του μας εμποδίζει να αναφωνήσουμε «Ζήτω»!

Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ...
Όλα τα καλά του κόσμου προσέφερε ο κ. Καλογιάννης κι εμείς τον κακολογούμε στην κοινή γνώμη επειδή έχουμε άγρια μεσάνυχτα από το τεράστιο έργο που παρήχθη στο Δήμο και στο Νομό γενικότερα. Ιδιαίτερα αυτό το ΣΧΟΑΠ στο Δήμο Μπιζανίου είναι εκείνο που έφερε την τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή μέσω των ξενοδοχειακών μονάδων που προβλέπεται να δημιουργηθούν σε Κοσμηρά – Ασβεστοχώρι, εξοστρακίζοντας τις λιγοστές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες. Οι κάτοικοι ευγνωμονούντες προτίθενται να αναγείρουν ειδικό ανδριάντα!

ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΙΑ...
Πέραν του αστείου του πράγματος, επειδή ζούμε στην ίδια πόλη, στον ίδιο Νομό, στην ίδια Περιφέρεια, να ξαναθυμίσουμε εμείς στον κ. Καλογιάννη ότι δεν έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση και ειδική αμνησία για όσα έγιναν ή δεν έγιναν σ’ αυτό τον τόπο. Στο ισοζύγιο είμαστε λειψοί και σ’ αυτό πρέπει να εστιάσει την προσοχή του ο πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν υπερδραστήριος κι’ εμείς οι τυφλοί δεν το βλέπουμε και γι’ αυτό δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας!

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ...
Δεχόμαστε τις αδυναμίες μας αρκεί αυτές να προσκρούουν στις δυνατότητες του κ. Καλογιάννη που όλα τα έκανε πολύ καλά αλλά η εμπάθειά μας είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε το μεγαλείο της δικής του παρουσίας στην πολιτική σκηνή. Ειλικρινά, η ταπεινότητά μας ζητά συγγνώμη που μπαίνουμε στον πειρασμό να ασκήσουμε κριτική και δεν πίνουμε νερό στο όνομα της οικογένειας που τόσες θυσίες έκανε για το καλό μας!

ΚΑΠΟΤΕ!
Ο κ. Καλογιάννης στην επιστολή του, αν μη τι άλλο μας ενθαρρύνει με το ρυθμιστικό που εκείνος σκαρφίστηκε να εφαρμοστεί κάποια στιγμή είτε αύριο, είτε σε πέντε χρόνια! Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη περάσει έντεκα χρόνια από τότε που το υπέγραψε και ενώ ξανάγινε υπουργός, δεν νοιάστηκε κανείς για την εφαρμογή του! Φταίνε όλοι οι άλλοι για την μη εφαρμογή εκτός από την πολιτική ηγεσία του τόπου στην οποία κ. βουλευτά έχετε πολλών ετών μερίδιο εξουσίας!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...
Αντιπαρέρχομαι τα μαθήματα δημοσιογραφίας που παραδίδετε για τους δικούς σας λόγους, αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, και σας υπενθυμίζω τι άλλο έχει γράψει η στήλη για σας και τα υπόλοιπα πρόσωπα της οικογένειας Καλογιάννη. Ήταν τότε που ασκούσαμε σωστή δημοσιογραφία όταν κάναμε επαίνους για τις πρωτοβουλίες. Όμως ύστερα από τις τελευταίες συστάσεις σας θα διορθωθούμε ως προς τις υποδείξεις και θα είμαστε προσεκτικοί στις κρίσεις μας. Κυρίως δεν θα ασκούμε δημοσιογραφία στο πόδι όπως φτιάχνουν έργα στο πόδι οι πολιτικοί μας! Τρανό παράδειγμα η χάραξη της Ιόνιας Οδού που έμεινε στα χαρτιά από Γιάννινα προς Κακαβιά. Ήταν στο υπουργείο του Σουφλιά τότε ο κ. Καλογιάννης και δεν είχε αντιληφθεί ότι τριχοτομούσε το λεκανοπέδιο με ό,τι σήμαινε αυτό για τους κατοίκους της περιοχής! Ή δεν είναι έτσι κι εμείς απλά παραπληροφορούμε την κοινή γνώμη; Κατά τ’ άλλα, εδώ είμαστε κι αν μας επιτρέπει ο πρώην υπουργός, θα κάνουμε άσκηση κριτικής στο έργο ή στο μή έργο.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ...
Πάνω από 45 χιλιάδες αποκρούσεις έκαναν μέσα 10 μέρες οι Έλληνες στον Έβρο και ο Βαρεμένος με τον Κυρίτση, αγλαΐσματα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχονται εκ του ασφαλούς να ανοίξουν τα σύνορα για να καταλάβουν οι άστεγοι τις βίλες με τα... τσίγκια, τις οποίες τόσο πολύ ζηλεύουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα. Χώρια ο αδελφός Τζανακόπουλος που διαμαρτύρεται κάνοντας πορείες στο εξωτερικό συνεπικουρούμενος από την νύφη του Αχτσιόγλου που... έσωσε τη χώρα από τον όλεθρο!

Η ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΗ...
Το 90% των Ελλήνων επικροτεί τον τρόπο της διαχείρισης του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνοντας ένα 10% να παριστάνει τον... Βαρεμένο! Λίγο ακόμη και θα φτάσει στο 3% που είναι το αγαπημένο τους ποσοστό και όπου να ναι θα το πετύχουν! Εκείνοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ «γενήτσαροι» τύπου Ραγκούση – Κουρουμπλή – Μωραΐτη πως να νοιώθουν τώρα, όταν βγήκαν από τη μήτρα του Αντρέα που κάποτε είπε «βυθίσατε το χόρα»;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.