Με… εμπειρία σε ληστείες ο ένας εκ των ληστών της Αετόπετρας!

on .

FOTA PERIPOLIKOY

• Είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές και στο παρελθόν ο ένας εκ των δυο ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι μιας 92χρονης στην ακριτική Αετόπετρα Κόνιτσας και αφού ακινητοποίησαν την ίδια και τον 61χρονο γιο της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, χρυσαφικά, κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο. Βέβαια, η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν αστραπιαία, με αποτέλεσμα οι δυο Έλληνες δράστες, ένας 28χρονος κι ένας 34χρονος, να συλληφθούν λίγες ώρες αργότερα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας (σχετικά έγραψε ο «Π.Λ.» στο φύλλο Σαββατοκύριακου).
Όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ο 28χρονος κατηγορούμενος ήταν γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς είχε απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ένοπλες ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκθεση και θανατηφόρα σωματική βλάβη), ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Οι δυο δράστες λίγες ώρες αργότερα από την θρασύτατη ληστεία στην Αετόπετρα εντοπίστηκαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πλαστικό κάλυμμα της βάσης της ζώνης του συνοδηγού, τα κλεμμένα χρυσαφικά
- χρηματικό ποσό
- διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σκύλα, γαλλικό κλειδί).