Περιπέτεια με αίσιο τέλος στα βουνά του Μετσόβου

on .

PETRELAIO EKSORYKSH

• Περιπέτεια στα βουνά του Μετσόβου έζησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τέσσερις ορειβάτες από τα Γιάννινα, οι οποίοι, θέλοντας να φτάσουν ως τις λίμνες Φλέγκες, έχασαν τον προσανατολισμό τους στην περιοχή Μαυροβουνίου λόγω της περιορισμένης ορατότητας από την ομίχλη στην περιοχή και αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Επιχείρηση διάσωσης
Mε την κινητοποίηση 12 ανδρών της ΕΜΑΚ αλλά και των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιωαννίνων, Μετσόβου και Γρεβενών με τέσσερα οχήματα ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι χαμένοι ορειβάτες ήταν διαρκώς σε κίνηση. Τελικά, οι διασώστες εντόπισαν τους τέσσερις ορειβάτες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, χθες λίγο πριν τις 11 το πρωί σώους και αβλαβείς, αλλά αρκετά ταλαιπωρημένους από την πολύωρη περιπλάνηση στα ορεινά του Μετσόβου.
Σημειώνεται εδώ ότι οι τέσσερις ορειβάτες συμμετείχαν σε ανάβαση μαζί με άλλα έξι άτομα, τα οποία όμως αποφάσισαν να επιστρέψουν το Σάββατο όταν είδαν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την συνέχιση της ορεινής τους περιήγησης.