Τοπικό σχέδιο κατά της λαθροθηρίας στον Αμβρακικό

on .

AMBRAKIKOS

• Με στόχο την κατάρτιση προγράμματος για την προστασία των προστατευόμενων ειδών στον Αμβρακικό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται σε διαβούλευση, πραγματοποιήθηκε στην Άρτα συνάντηση εργασίας για την  εκπόνηση   «Τοπικού Σχεδίου Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Άρτας, παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη και στη διάρκειά της  οι συμμετέχοντες συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του Σχεδίου.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς από τούδε και στο εξής σε ετήσια βάση, θα παρουσιάζουν τα προγράμματα φύλαξης του εθνικού πάρκου, θα αξιολογούν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας που αντιμετώπισαν και θα λαμβάνουν αποφάσεις για τη βελτίωση σε επιχειρησιακό επίπεδο, της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητάς τους.
Υπεύθυνοι φορείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, οι δυο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, οι ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού, οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», η Ελληνική Αστυνομία, το  Λιμενικό Σώμα κλπ.
Στη συνάντηση εργασίας της Πέμπτης, συμμετείχαν επίσης ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας, Εκπρόσωποι Δήμων, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής , του Λιμενικού και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.