Με καινοτομίες έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινημ/φου Ιωαννίνων

on .

FESTIBAL GASTRONOMIKOY KINHMATOGRAFOY

• To τριήμερο 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα φέτος το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, που διοργανώνεται από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και την γαστροτουριστική πρωτοβουλία «Food & Paths» σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Βασισμένο στην επιτυχία της πρώτης του διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου επιστρέφει με ανανεωμένη εστίαση στον ελληνικό γαστρονομικό κινηματογράφο, αναδεικνύοντας τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και γεύσεις της Ελλάδας. Από λαχταριστά πιάτα μέχρι συναρπαστικές ιστορίες, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ποικίλη επιλογή ταινιών που εξερευνούν τη διασταύρωση του φαγητού, του πολιτισμού και του κινηματογράφου. Στην αρχή κάθε ταινίας άνθρωποι της γαστρονομίας και του κινηματογράφου θα προσφέρουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους στο κοινό, ενώ μετά το τέλος της θα περιμένει τους θεατές μπουφές όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν τα φαγητά της κάθε ταινίας!

Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία του φετινού φεστιβάλ είναι η εισαγωγή κινηματογραφικών σεμιναρίων ειδικά σχεδιασμένων για μαθητές γυμνασίου τα οποία θα διδάξει η σκηνοθέτης και παραγωγός Χρύσα Ψωμαδέλλη. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα απολαύσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει προβολές ταινιών, συζητήσεις σε πάνελ, γαστρονομικά εργαστήρια και γευσιγνωσίες, ενώ διακεκριμένοι σεφ και κινηματογραφιστές θα συναντηθούν για να μοιραστούν τις γνώσεις τους, δημιουργώντας μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία για όλους όσους το παρακολουθήσουν.

«Το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται να είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, φέρνοντας κοντά τη μαγεία του κινηματογράφου και τις γεύσεις της Ελλάδας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Αλεξίου, Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου και Διευθυντής του Φεστιβάλ.