Το ελληνικό σινεμά παίρνει και φέτος τα… βουνά

on .

Zagoriwood Poster 2023

• Στα βουνά της Ηπείρου… σκαρφαλώνει για 14η συνεχή χρονιά το ελληνικό σινεμά, το οποίο θα στήσει και πάλι τη βάση του στα Κάτω Πεδινά των Ζαγοροχωρίων, όπου θα φιλοξενηθούν από 14 έως 30 Ιουλίου τα εργαστήρια κινηματογράφου και οι προβολές του Zagoriwood 2023.

Πίσω από τις πόρτες του Παρθεναγωγείου, του ιστορικού αιωνόβιου κτιρίου όπου διεξάγονται τα εργαστήρια, πρόκειται να ξεκινήσει άλλο ένα ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου που θα αποτελέσει ένα κοινό σημείο αναφοράς σπουδαστών και δασκάλων. Οι εισηγητές του 14ου Zagoriwood είναι διακεκριμένοι στον χώρο τους δημιουργοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την πολύτιμη πείρα και τις γνώσεις τους σε όσους βρεθούν στα Κάτω Πεδινά. 

Τα εργαστήρια

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει εργαστήριο σεναρίου με το Γιώργο Μακρή (14 – 23 Ιουλίου), εργαστήριο 1 - «Από την Ιδέα ως την Ταινία», με τους σκηνοθέτες Χρύσα Τζελέπη, Άκη Κερσανίδη, Αλέξη Αλεξίου και Στέργιο Πάσχο (16 – 30 Ιουλίου), εργαστήριο κινηματογραφικής μουσικής με το συνθέτη Νίκο Κυπουργό (22 – 26 Ιουλίου) και εργαστήριο υποκριτικής στην κάμερα με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη (25 – 27 Ιουλίου).

• Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο www.zagoriwood.gr.