Στην Ηπειρώτισσα Γυναίκα ήταν αφιερωμένη η «Πίτα του Ηπειρώτη»

on .

PITA HPEIROTH 1 22 1 23

• Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ), οργάνωσε την «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά από τρία σχεδόν χρόνια απουσίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Ηπειρωτισμός είναι παρών, όχι μόνο μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και με αξιόλογες δράσεις στο σήμερα. 

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Κων/νος Τασούλας - ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό- ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, Ηπειρώτες βουλευτές, δήμαρχοι κ. ά. 

Συμμετείχαν εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι, από την Ελλάδα και τη Βόρεια Ήπειρο, και 1.500 χορευτές, Ηπειρώτες μουσικοί και κομπανίες, η χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, καθώς και πολυφωνικά σχήματα.

Έπαιξε κλαρίνο ο Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς, ενώ συμμετείχαν και οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα και οι Λαλητάδες, όπως και οι Δόκιμος Χαραλάμπους, Ιωάννα Χαραλάμπους, Πετράκης Χαλκιάς, Ναπολέων Μιχ. Δάμος και Τρύφων Αναστασίου.

Τραγούδησαν οι Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννης Καψάλης, Αφοί Κόντη, Κώστας Λεοντίδης, Ανδρέας Μετσοβίτης, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κωνσταντίνα Τούνη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Χρήστος Πότσης.

Όπως είπε και στο χαιρετισμό του ο Θεσπρωτός πρόεδρος της ΠΣΕ Μάκης Κιάμος, η «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» ήταν  αφιερωμένη στην «Ηπειρώτισσα Γυναίκα». 

Τέλος τιμήθηκε και η μνήμη των 100 χρόνων από την καταστροφή της Μικρασίας, με τη συμμετοχή χορευτικών μικρασιάτικων συλλόγων. 

Η.Μ.